gezonde chocolade cake

GEZONDE CHOCOLADE CAKE

Gezonde chocolade cake, kan dat?? Ja dat kan gewoon! Deze chocoladecake viel zelfs bij het testpanel, die normaal niet kiezen voor een suikervrij tussendoortje, erg goed in de smaak. Ik was zelf ook erg verrast met het resultaat en maakte deze cake in hetzelfde weekend meteen nog een keer.

Deze gezonde chocolade cake heeft echt een goede chocolade smaak en door te kiezen voor de juiste ingrediënten, bevat één plakje ook maar liefst 10 gram eiwit! Deze cake past dus met recht in een gezond en eiwitrijk voedingspatroon. In deze cake heb ik 25 gram pure chocolade verwerkt. Hiervoor kun je prima een goede pure chocolade uit de supermarkt kiezen. Hoe hoger het cacaogehalte, hoe minder suiker de chocolade bevat. Kies bijvoorbeeld voor een reep met 70% cacaobestanddelen of 85%.

Om mijn cakes en tussendoortjes iets zoeter te maken, maak ik het liefst gebruik van natuurlijke suikers zoals banaan of dadels. Een veel gebruikte favoriet is dadelstroop, gewoon te koop bij de lokale supermarkt. Zoals je verderop in het recept kunt lezen, heb ik voor deze chocolade cake alleen gebruik gemaakt van 3 eetlepels dadelstroop. Voor mij is dat precies genoeg, want ik ben het inmiddels niet meer gewend om hele zoete snacks te eten. Voeg gerust iets meer toe als je merkt dat jij dat wel nodig hebt. Ook zal je zien dat ik ervoor heb gekozen om eiwitpoeder toe te voegen aan dit recept. De eiwitpoeder kun je ook prima vervangen voor een extra deel cacaopoeder en een extra deel bloem. Let er wel op dat dan de hoeveelheid eiwitten per plakje cake dus minder zijn.

Mocht je de smaak van het bakken van gezonde tussendoortjes helemaal te pakken hebben, bekijk dan ook eens dit recept voor koffie bananenbrood of deze cranberry noten koeken. En laat het mij vooral weten als je een van de gezonde baksels van mijn website hebt gemaakt.

Recept

(voor 1 cake – waar je 10 flinke plakken uit kunt snijden)

  • 150 gram bloem
  • 50 gram eiwitpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 200 gram skyr vanille
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 3 el dadelstroop (of honing)
  • 25 pure chocolade in kleine stukjes
  • 5 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Klop de eieren samen met de kwark, melk en dadelstroop los in een kom.
  2. Hak de pure chocolade in stukjes en voeg dit samen met de overige droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer met een spatel tot een glad beslag.
  3. Stort het beslag in de cakevorm en schuif dit voor 45-50 minuten in de oven. Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar en kun je hem uit de oven halen. Anders laat je de cake nog een paar minuten langer staan.
  4. Laat de cake minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de cake voorzichtig uit de vorm haalt en verder kan laten afkoelen.
  5. Snijd de cake in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast. Eet je niet alles binnen 5 dagen op, vries dan een aantal plakken in. In de diepvries is de cake ongeveer 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarde per plak cake

130 kcal, 8.2 gram eiwit, 14.3 gram koolhydraten, 4 gram vet.

Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.

Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je dit tussendoortje toevoegen!

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.