fitgirl

FITGIRL QUARANTAINE INTERVIEW – BRITT

Britt is gek op sporten, maar vond voeding altijd wel een dingetje. In de corona tijd vond ze het toch iets lastiger dan gedacht. Daarom heeft ze meegedaan aan ons coaching traject en wat zijn we trots op haar progressie zowel mentaal als fysiek! Laat je inspireren door haar quarantaine fitjourney 😉. 

Wat betekent de term “fitgirl” voor jou?

”Voor mij is een fitgirl iemand die heel bewust met haar gezondheid bezig is, zowel fysiek als mentaal. De aspecten die hierbij komen kijken zijn bijvoorbeeld beweging, sport, voeding, ontspanning, slaap, zelfontplooiing en een gezonde balans hierin.”

Hoe lang leef je al een gezonde levensstijl?

”Sporten en bewegen deed ik altijd al, maar met name voeding was en is nog steeds bij mij wel een ‘dingetje’. Ik lust bijna alles en had in het verleden last van eetbuien. Nadat ik in een korte tijd meerdere kilo’s was aangekomen, ging bij mij de knop om. Ik wilde op een gezonde manier afvallen en van die eetbuien af. Met name op het gebied van voeding en mindset heb ik toen mijn levensstijl aangepast. Dit is nu zo’n 4 á 5 jaar geleden. En echt, ik ben nog steeds zo blij met deze omslag! Het heeft me zoveel gebracht! Ik voel mijn lichaam veel beter aan, ben minder vaak ziek, heb meer energie en zit lekkerder in mijn vel. Ik heb ook (bijna) geen last van eetbuien meer. ”

Wat voor sport deed je voor de quarantaine? En kun je die nog goed beoefenen?

”Voor de quarantaine deed ik aan fitnessen (4-5 keer per week) en zwemmen (1 keer per week). Ook zou ik samen met mijn zusje gaan starten met boksen, maar door de quarantaine hebben we nog maar één keer aan een les kunnen meedoen.”

”Zwemmen heb ik tijdens de quarantaine helaas niet meer kunnen doen. Als vervanging hiervan heb ik regelmatig een half uurtje op de hometrainer gefietst. Fitnessen moet ik aangepast doen. Thuis heb ik niet de spullen om de oefeningen zoals ik die normaal in de sportschool deed te doen. Met behulp van een home workout schema van Gymjunkies heb ik deze periode toch nog krachttraining gedaan.”

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

”Vaak heb ik geen motivatie om te sporten wanneer ik moe ben. Dan heb ik bijvoorbeeld veel aan mijn hoofd, weinig geslapen of een lange werkdag gehad. In dat geval neem ik dat voor lief en sport ik die avond gewoon even niet. Ik heb wel een minimaal aantal keer dat ik per week wil sporten (3 keer). Wanneer ik dit niet haal, weet ik dat het niet meer komt doordat ik moe ben, maar omdat ik gewoon geen zin heb en mijn motivatie even kwijt ben. Om die terug te krijgen heb ik verschillende manieren. Vaak geef ik mezelf dan gewoon een schop onder mijn kont, plan ik de sportmomenten beter in en doe ik het gewoon. Ook bedenk ik mezelf dan dat het zonde is om geld uit te geven aan de sportschool, sportspullen e.d. als ik het vervolgens niet gebruik.”
 
”Wat mij daarnaast altijd motivatie geeft is een nieuw setje sportkleding. Alleen als je iets te vaak weinig motivatie hebt kan dat wel wat gaan kosten en is dit dus misschien niet een van de meest praktische tips haha.”

fitgirl
Hoeveel uur per week sport je nu gemiddeld?

”Op dit moment sport ik zo’n 4-5 uur per week en dat is voornamelijk krachttraining (op lichaamsgewicht, met weerstandsbanden en dumbells) en cardio (fietsen op de hometrainer). Voor de quarantaine sportte ik ook zo’n 5 uur in de week (4,5 uur fitness en een half uurtje zwemmen).’

Welke workout vind je het leukste om te doen?

”Krachttraining vind ik het allerleukste om te doen! Ik heb vroeger (tot 2 jaar geleden) altijd gevoetbald en ben ook best wel competitief ingesteld. Door een afwijking aan mijn heupen (heupdysplasie) moest ik geopereerd worden en mocht ik helaas niet meer voetballen. Met fitnessen was ik al wel begonnen voordat ik moest stoppen met voetballen, maar pas tijdens mijn eerste revalidatie merkte ik hoe goed dit eigenlijk is voor mijn lichaam. Het herstel verliep hierdoor een stuk beter. Daarnaast ga je bij krachttraining ook steeds weer een competitie aan met jezelf. Ik probeer elke keer weer een beetje sterker te worden en weer een kilootje meer te tillen.”

Hoe gaat het met je voeding? Veel mensen zijn minder gemotiveerd in deze periode. Heb je daar ook last van?

”Ik moet bekennen dat ik juist voor de coronacrisis een dipje had. Ik was op vakantie geweest, had (te) veel lekkere dingen gegeten en had hierdoor toen ik thuis kwam moeite om mijn normale voedingspatroon weer op te pakken. Ik merkte ook dat ik het lastig vond om hier zelf uit te komen en had echt even een stok achter de deur nodig. Ik heb me toen ingeschreven voor de summer body challenge van Gymjunkies ( coachingtraject). Dit was voor mij precies wat ik nodig had! Door de schema’s  kreeg ik regelmaat en lukte het me weer om een gezond voedingspatroon aan te houden. En dat tijdens deze periode! Inmiddels is de challenge voorbij, maar het lukt me nu weer op eigen kracht. Ik merk dat met name het houden van regelmaat voor mij erg belangrijk is om een gezond voedingspatroon vast te blijven houden.”

fitgirl
Wat is je favoriete gezonde ontbijtje en je ultieme cheatmeal?

”Ultieme cheatmeals heb ik er te veel om op te noemen! Donuts, sushi, pizza, chocola, chips en ga zo maar door. Maar hé, af en toe wat lekkers op zijn tijd geeft niks. Want: balance is the key! Dus ik geniet hiervan met mate en probeer met name om niet te grote porties in één keer of te veel achter elkaar te eten (dus geen eetbuien meer). Eet ik in de ochtend een donut, dan eet ik niet in de middag ook nog eens een hele zak chips leeg. Ik probeer dan gewoon een normale portie van iets lekkers te eten in plaats van een maaltijd of een snack.”

”Een favoriet gezond ontbijtje heb ik eigenlijk niet echt. Ik ontbijt ook bijna nooit vroeg in de ochtend, omdat ik pas rond half 10-10 uur trek krijg. Ik eet dan vaak iets simpels, zoals een proteïnereep of yoghurt met muesli en fruit. Beide vind ik erg lekker!” 

Wat wil je zeggen tegen onze bezoekers die het moeilijk vinden om in deze periode gezond te eten en te sporten?

”Blijf beseffen waar je het voor doet, want je voelt je echt beter wanneer je beweegt en gezond eet! En als het even niet lukt of een tijdje wat minder gaat, dan is dat zo. Dan kun je dit het beste accepteren en proberen om niet te blijven hangen in het balen, maar probeer jezelf dan weer te herpakken door middel van nieuwe, positieve energie!”

Liefs, 

Britt 😘 

Je kunt Britt volgen via Instagram.

Wil jij alvast op de wachtlijst voor ons nieuwe coachingtraject dat in augustus begint? Mail dan naar info@gymjunkies.nl . 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.