fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – NAOMI

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we 10 fitgirl vragen gesteld aan Naomi.

1. Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

Fitgirl betekent voor mij dat iemand gemotiveerd bezig is met sport en voeding en hier ook een passie voor heeft. Bij de term fitgirl hoort in mijn ogen ook iemand die steeds nieuwe doelen stelt om de beste versie van zichzelf te worden.

2. Wat voor sport beoefen je?

Ik doe momenteel alleen aan krachttraining en af en toe cardio. Ik heb vroeger wel veel andere sporten gedaan, waaronder judo, voetbal en turnen. Mijn kast staat nog vol met bekers en medailles van judo, maar toen ik ouder werd en veel moest leren voor school wou ik m’n eigen tijd kunnen indelen dus ben ik gestopt. Vandaar dat ik nu alleen aan krachttraining doe, waarbij ik mijn trainingsdagen zelf kan inplannen.

fitgirl

3. Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Ik ben gemiddeld 7 tot 10 uur in de sportschool te vinden. Ik sport bijna altijd 5 dagen per week in de sportschool en ben meestal binnen 1,5 uur klaar. Daarnaast train ik af en toe thuis.

4. Sport je liever alleen of met anderen?

Verschilt, meestal liever alleen met muziek op. Soms vind ik het juist wel fijn met anderen te sporten, voor de gezelligheid en afwisseling. Ik vind het ook super om anderen te kunnen helpen of coachen in de sportschool.

fitgirl

5. Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

Ik ga gewoon, dan komt de motivatie vanzelf. En zo niet, dan doe ik misschien iets minder fanatiek of sport ik een keer iets korter. Een halve workout is altijd beter dan geen workout.

6. Wat vind je het moeilijkst aan deze levensstijl?

Moeilijk zou ik het niet willen noemen, ik ben eraan gewend en door het resultaat wat je erdoor krijgt kost het me totaal geen moeite deze levensstijl vol te houden. Ik ben ook niet (meer) te streng voor mezelf. Ik doe wat werkt voor mij en ga hier flexibel mee om, ik denk dat dat het belangrijkste is wanneer je een bepaalde levensstijl op lange termijn wilt volhouden.

fitgirl

7. Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

Te harde muziek in de sportschool, ik luister liever ongestoord mijn eigen muziek met oortjes in. Te lang moeten wachten op een apparaat vind ik ook irritant, vooral als er amper gebruik wordt gemaakt van het apparaat…

8. Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

Ik gebruik Spotify voor muziek en mijn notities om mijn progressie bij te houden. Verder gebruik ik voor een extra thuis workout af en toe de app ‘WorkoutWoman’, hier zijn veel korte HIIT trainingen en buikspieroefeningen op te vinden.

9. Wat is volgens jou de grootste fabel op sportgebied?

“No pain, no gain” dat spierpijn een vereiste is voor een goede training en spiergroei.

10. Wat is je favoriete workout?

Eigenlijk heb ik niet één favoriet, ik vind elke spiergroep leuk om te trainen en hou van afwisseling. Wel train ik het liefst met zware gewichten en relatief weinig herhalingen. Workouts gericht op kracht en spiergroei hebben dus mijn voorkeur boven cardio en spierconditie.

Liefs, Naomi

Je kunt Naomi volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.