fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE MET MAXIME

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we tien fitgirl vragen gesteld aan Maxime! 

Wat betekent ”fitgirl” voor jou?

”Fitgirl betekent voor mij iemand die een gezonde leefstijl heeft, regelmatig in de sportschool te vinden is, maar wel een goede balans weet te behouden tussen deze leefstijl en een ”ongezonde” leefstijl. Iemand die bepaalde doelen heeft op het gebied van gezondheid of sporten en daar ook naartoe werkt.”

Wat voor sport beoefen je?

”Ik doe momenteel fitness, vijf keer per week. Hierbij gebruik ik mijn eigen trainingsschema’s. Ik zit op dit moment in een upper-lower split. Voordat ik begon aan fitness, heb ik dertien jaar gevolleybald. Ook heb ik gedaan aan dansen, springgroep, gym en acrogym. ”

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

”Ik denk dat ik per week gemiddeld zo’n tien uur sport.”

fitgirl

Foto gemaakt door: @lauragerritsen
Sport je liever alleen of met anderen samen? 

”Ik sport liever alleen. Ik houd er niet van om lange gesprekken te voeren in de gym. Mijn ervaring is dat dit wel gebeurt als ik met iemand ga sporten. Ook vind ik het vervelend als ik moet wachten op iemand die een set langzamer doet als dat ik hem doe, en ik dus een langere rustperiode moet nemen dan ik eigenlijk zou willen. Wel ga ik elke vrijdag trainen met mijn broer, maar dan doen we allebei ons eigen ding en helpen we elkaar waar nodig. Of als ik dan een keer een PR haal, dan loop ik even naar hem toe, kan ik mijn vreugde even kwijt en dan gaan we allebei weer door met waar we gebleven waren. Dit vind ik wel leuker dan alleen sporten.” 

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

”Als ik geen motivatie heb, dan ga ik er toch heen. Het grootste gedeelte van de tijd zul je toch moeten rekenen op je zelfdiscipline in plaats van op je motivatie. Je moet er eigenlijk gewoon een gewoonte van maken. Ik heb ook wel eens geen motivatie om te werken, maar ook dat moet gebeuren. Als ik echt last heb van spierpijn, vermoeidheid of ziekte dan is het een ander verhaal. ”

fitgirl
Foto gemaakt door: Dennis Kok
Wat vind je het moeilijkste aan deze leefstijl?

”Het moeilijkste vind ik de balans houden. Ik ben iemand van alles of niets, dus de balans houden kost me veel moeite. Ik doe graag leuke dingen met vriendinnen of familie, maar vaak komt daar lekker eten bij kijken. Ik word er steeds beter in om ook op die momenten even te genieten, en de leefstijl een beetje los te laten. Dit blijft echter een lastig punt voor mij. ”

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

”Ik kan me ontzettend irriteren aan mensen die van alles bezet houden en dan ook nog eens tussendoor heel veel rust nemen of uitvoerig op hun telefoon zitten. De sportschool waar ik doordeweeks train is al ontzettend druk. Dat is al heel irritant. Als mensen dan ook nog van alles bezet houden en de helft van hun tijd spenderen op hun telefoon, dan kan ik me daar zo aan irriteren. ”

Heb je sportapps die je vaak gebruikt?

”Ik gebruik myfitnesspal voor het tracken van mijn voedingsinname. Ook gebruik ik spotify voor muziek. Verder gebruik ik geen apps in de sportschool. ”

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

”Dat je cardio moet doen als je wilt afvallen. Het is juist krachttraining, natuurlijk in combinatie met cardio. Dat is in mijn ogen de manier om af te vallen (indien ook de voeding hierop is aangepast). Verder is ook een fabel: hoe vaker je traint hoe sneller je afvalt/spieren opbouwt. Je lichaam heeft tijd en rust nodig voor herstel. Dat is ontzettend belangrijk. ”

Wat is je favoriete workout?

” Back attack. Ik vind mijn rug trainen ontzettend leuk om te doen en glutes/legday is ook zeker één van mijn favoriete dagen. ”

Je kunt Maxime volgen via Instagram & Youtube.

gymjunkie lifestyle plan vet verliezen
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.