fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – CHARLOTTE

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we een aantal fitgirl vragen gesteld aan Charlotte.

Wat betekent de term fitgirl voor jou?

Bij de term fitgirl denk ik aan iemand die een grote passie heeft voor sporten/bewegen, voeding, healthy mindset & een motivatie is voor andere. Een fitgirl is in mijn ogen iemand die een healthy lifestyle nastreeft en hierin andere probeert te motiveren en enthousiasmeren om dit ook te doen.

Wat voor sport beoefen je?

Ik heb mijn hele leven lang gehockeyd op het hoogste niveau en momenteel heb ik mijn stick aan de wilgen gehangen en heb ik het fitness weer helemaal opgepakt. Daarnaast doe ik ook veel home workouts en vind ik het super leuk om (met mooi weer) buiten lekker te bootcampen.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Ik probeer 4-5 keer in de week te sporten. Meestal zijn dit workoutjes van 60-90 minuten. Daarnaast vind ik het belangrijk om sowieso genoeg te bewegen en ga ik regelmatig naar het strand of de duinen in om te wandelen.

fitgirl

Sport je liever alleen of met anderen?

Het liefste sport ik alleen omdat ik dan echt even vol kan knallen en me niet hoef/kan laten afleiden. Dat neemt niet weg dat ik het ook mega leuk vind om samen te trainen. Dit is toch gezelliger en ook zeker soms een extra motivatie.

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

Ja, dit kan natuurlijk eens voorkomen. Ik probeer goed naar mijn lichaam te luisteren en niet over mijn grenzen heen te gaan. Ik vind het belangrijker om me goed te voelen, dan mij goed voor te doen. Als je je verder top voelt, dan is het gewoon gaan en het gewoon doen! Soms moet je je er even toe zetten, maar als je er eenmaal bent en de workout is achter de rug voel ik me meestal weer helemaal top!

Wat vindt je het moeilijkste aan deze levensstijl?

Eerlijk gezegd vind ik het niet heel moeilijk om deze levensstijl te hebben. Ik vind het super leuk en fijn om veel te sporten en te bewegen en daarnaast ben ik gek op eten! Ik ben mijn hele leven al gewend om met voeding en beweging bezig te zijn, dus het is een soort van 2e natuur voor me.

fitgirl

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

Waar ik mij het meeste aan irriteer tijdens het sporten is als natuurlijk de apparaten bezet zijn, die ik NET wil gaan gebruiken en als mensen hele verhalen tegen je gaan vertellen tijdens je workout. Soms is het heel gezellig, maar als ik alleen sport en ik dus mijn oortjes of koptelefoon op heb, heb ik hier dus geen behoefte aan.

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

Nee eigenlijk niet. Ik gebruik Spotify voor mijn favoriete muziek en verder gebruik ik geen apps. Het liefst heb ik zo weinig mogelijk om handen tijdens het sporten. Ik heb wel eens verschillende apps geprobeerd om het een en ander te analyseren maar ik haak hier al snel bij af dus dat is niks voor mij.

Wat is voor jou de grootste fabel op sport gebied?

Van krachttraining word je veel te breed en mannelijk!

Ik denk dat door dit soort uitspraken sommige vrouwen niet “zwaar” willen of gaan trainen maar, het is echt onzin! En buiten dat denk ik gewoon dat mannen jaloers zijn, dat wij vrouwen er gewoon beter uit zien wanneer wij ons fit en gezond voelen…

fitgirl

Wat is je favoriete workout?

BOOTY & BENEN zijn echt BY FAR mijn favoriet! Ik vind het heerlijk om lekker de benen en de billen te voelen branden.

Je kunt Charlotte volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.