fit op vakantie sharon van tuil

FIT BLIJVEN OP VAKANTIE!

Vele van jullie zitten midden in de vakantieperiode en gaan er waarschijnlijk nog een paar weken tussenuit. De grote vraag is dan hoe je fit kunt blijven op vakantie! In deze blog geef ik jullie een aantal tips mee om toch te blijven sporten tijdens je vakantie en vertel ik hoe ik hier zelf mee omga.

ZONDER FITNESSFACILITEITEN

De laatste jaren heb ik mijn vakantieaccommodatie telkens geselecteerd op sportschool. Ik vinkte op elke site ‘fitness-faciliteiten’ aan om er zeker van zijn dat ik kon sporten. Zo ook dit jaar, alleen toen mijn vriend dit zag vond hij dit lichtelijk overdreven. Ik ben dus gaan selecteren op zaken die er toe doen op vakantie. Bijvoorbeeld de ligging van de accommodatie, de prijs en of er goede eettentjes in de buurt zijn (vooral dat laatste is heel erg belangrijk).

Wij hebben besloten om dit jaar naar Portugal te gaan (als deze blog online komt zit ik waarschijnlijk in Porto met een port in de hand op het strand ). Sporten is belangrijk voor me en zeker ook op vakantie, want hier haal ik mijn energie uit! Ik ben van plan om te trainen met lichaamsgewicht en een aantal keer hard te lopen. Hardlopen vinden mijn vriend en ik een hele goede manier om de omgeving te ontdekken, zo kom je op plekjes waar je waarschijnlijk anders niet zou komen.

fit op vakantie sharon van tuil
DE BESTE TIP OM FIT TE BLIJVEN OP VAKANTIE

Tip: Doe oefeningen die je LEUK vindt

Dit is altijd belangrijk, maar vooral op je vakantie. Je bent op vakantie om te genieten van je omgeving, om een positieve vibe te krijgen en om tot rust te komen. Dan moet je vooral GEEN trainingen gaan volgen die je alleen maar energie kosten en geen energie opleveren. Hoe doe ik dat?

Ik ga trainen met lichaamsgewicht en ik vind het wel fijn om de trainingen in te delen naar spiergroep. Op een leuke manier mijn benen en billen trainen doe ik op deze wijze:

OEFENINGEN [herhalingen]
 • Squats [20 keer]
 • High knees [20 keer per been]
 • Frog bridge [20 keer] (billen branden)
 • Lying lateral leg raise [10 keer per been]

Deze vier oefeningen herhaal ik drie keer en dan ga ik naar de volgende vier oefeningen:

OEFENINGEN [herhalingen]
 • Lunges [10 keer per been]
 • Lateral walk [10 stappen naar links, 10 stappen naar links]
 • Jumping jacks [20 keer]
 • Calves [20 keer]

Ook deze oefeningen voer ik drie keer uit en daarna herhaal ik de twee rondes nog een keer. In totaal voer je dus 120 squats uit (als dat niet werkt voor die bovenbenen (quadriceps), dan weet ik het ook niet meer).

fit op vakantie sharon van tuil

Die ‘calves’ oefening licht ik even toe:

 1. Houd je voeten plat op de grond en je knieën op slot.
 2. Je rolt op je voorvoet helemaal door naar je tenen.
 3. Je rolt met je voet helemaal terug op je hak.
 4. Ten alle tijden blijven je knieën op slot.

Let wel op dat je de volgende dag niet veel hoeft te wandelen, want deze ga je voelen!

Met bovenstaande acht oefeningen ben je zeker een half uur bezig en door de high knees en de jumping jacks haal je ook nog even lekker de hartslag omhoog! Deze work-out kun je natuurlijk ook uitvoeren met alleen oefeningen voor het bovenlichaam. En wil je een full body workout doen? Zorg dan dat de eerste vier oefeningen voor het bovenlichaam zijn en de tweede vier voor het onderlichaam.

Handig is wel dat je resistance bands meeneemt in je bagage! Dit kost geen extra ruimte of gewicht, maar zorgt er wel voor dat je de oefeningen stuk voor stuk zwaarder kunt maken.

Heb je maar vier minuten om te sporten op vakantie? Check dan mijn vorige blog over TABATA!

Wil je snelle en gezonde maaltijden maken in je vakantie? Neem dan een kijkje op www.levenstuil.nl

Wil je weten hoe ik het momenteel in Portugal heb? Volg mij dan op Instagram!

 

Op zoek naar een stappenplan om een fit, strak en sterk lichaam te krijgen? Dan is de FIT methode misschien wel iets voor je!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.