eetdagboekje

EETDAGBOEKJE GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN VAN STERRE (VEGETARISCH)

Vandaag een eetdagboekje van Sterre. Ze is vegetarisch en volgt het Gymjunkie Lifestyle Plan. We delen regelmatig eetdagboekjes van mensen met verschillende doelen en levensstijlen. Een eetdagboekje is dus niet bedoeld om over te nemen, maar om inspiratie uit te halen! 

Heey! Mijn naam is Sterre Eline Eppink en ik ben 21 jaar jong. Ik woon in Friesland samen met mijn moeder, 4 katjes en 3 geweldige hondjes. Ik ben erg bezig met een gezonde leefstijl en wat er nou wel en niet bij mij past. Met trots kan ik ook zeggen dat ik al 2 maanden vegetarisch ben, en ik wil nooit meer anders!

Ik ben 26 oktober begonnen met het Gymjunkie Lifestyle Plan. Voordat ik begon aan dit geweldige plan ben ik op eigen kracht 5 kilo afgevallen, maar ik bleef stil staan en ik was erg opzoek naar een plan voor mij zelf wat goed bij mij zou passen. Ik ben erg tégen extra “producten”(supplementen) aanschaffen naast een dieet/lifestyle. Bij het Gymjunkie Lifestyle Plan hoef je geen extra producten (supplementen) aan te schaffen.

HET BEGIN VAN MIJN GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN JOURNEY

Overal op social media platformen ging ik zoeken naar mensen die het zelfde als ik willen bereiken. En gelukkig ben ik niet de enige die graag een gezondere leefstijl wilt! Want hierdoor kwam ik “fitmetlotte” tegen op Youtube en ik heb meteen al haar filmpjes bekeken en ik dacht, dit kan ik ook! Ik ben haar ook gaan volgen op Instagram. Ik zag dat ze nu het Gymjunkie Lifestyle Plan volgt en ik dacht… zal ik het doen? Is dit het extra zetje wat ik nodig heb? En I did it!

Ik doe het nu een week, ik ben al 1,5 kilo kwijt! Ik ben helemaal dol op het plan en zal dit ook niet meer los laten. Het is namelijk super makkelijk, niet duur, geen extra supplementen én super goed te combineren met een vegetarische leefstijl! Ook studeer ik en heb ik soms lessen op school, dus dan kies ik een dag uit die ik goed kan combineren met school!

Ik sport 3 tot 4 keer in de week en ik doe aan krachttraining. Ik zorg er voor dat ik altijd een extra halve liter water drink als ik sport, dus dan drink ik op een “sport” dag 2,5 liter water! Ook wanneer ik gesport heb neem ik een extra bakje met wat yoghurt en muesli.

Ik ga jullie twee dagen geven uit de eerste week. Ik ga vertellen over dag vier (deze is fijn te combineren met school) en ik ga vertellen over dag één.

Week 1 dag 1:

Ontbijt:

Ik begin met een bakje yoghurt en met daarin blauwe bessen en een cracker met boter en een plakje 30+ plus kaas. Ook drink ik in de ochtend een halve liter water. Ik gebruik “diepvries blauwe bessen” dus zet ik de avond ervoor een bakje met blauwe bessen in de koelkast zodat ik het de volgende ochtend kan gebruiken voor mijn ontbijt.

eetdagboekje

Snack 1:

Voor de eerste snack eet ik een appel, soms met kaneel en soms niet, hangt er maar net van af of ik zin heb in kaneel. (tussen snack 1 en de lunch drink ik weer een halve liter water.)

Lunch:

Met de lunch neem ik een kop thee met 3 crackers. Wij eten crackers met zonnebloem pitten! Omdat ik vegetarisch ben neem ik één cracker met boter en een plakje vegetarische ham en de 2de met boter en een plakje 30+ kaas en de 3de met vegetarische sandwichspread.

eetdagboekje

Snack 2:

Van dit snackje geniet ik zo erg! 30 gram ongezouten cashewnoten. HEERLIJK! Tussen snack 2 en diner drink ik weer een halve liter water.

Diner:

Ik ben super blij dat mijn moeder mij super goed steunt! Ze staat achter het plan en hierdoor maakt ze/koken we samen altijd wat op de lijst staat. En dat is vandaag: gekookte aardappelen (we nemen altijd 1 aardappel per persoon), vegetarische vleesvervanger en heerlijke broccoli. In de avond drink ik de laatste halve liter water.

Snack 3:

Yoghurt met muesli. Hier kan ik zo van genieten in de avond!

Dit was dag 1 van week 1. Zoals je ziet is het niet te veel en niet te weinig. Het is een prima dagje en het vult hartstikke fijn!

Week 1 Dag 4: (bijvoorbeeld handig bij school dagen)

Ontbijt:

Één cracker met boter en  30+ kaas en één cracker met boter en vegetarische ham. Één gekookt eitje en een halve liter water.

Snack 1:

Een appel en cashewnootjes. Dit is heel makkelijk om in bakjes te bewaren. Tussen snack 1 en de lunch drink ik weer een halve liter water.

eetdagboekje

Lunch:

Één volkoren broodje met 20+ smeerkaas en een high proteïne breaker. Dit vult fijn.

Snack 2:

Bij de tweede snack neem ik ook wat water, twee rijstwafels met boter en een plakje vegetarische ham en een stuk fruit (ik hou van aardbeien of druiven). Tussen snack 2 en diner neem ik weer een halve liter water.

Diner:

Bij het avond eten nemen wij wat gebakken krieltjes en een tilapiafilet met heerlijke bloemkool! Ik eet af en toe wel vis, vanwege de omega 3. Daarna neem ik weer een glas water en in de avond neem ik ook weer een halve liter water.

Snack 3:

De laatste snack voor vandaag is optimel aardbeien yoghurt met blauwe besjes, Heerlijk!!

Ik deel veel over mijn journey op mijn Instagram pagina (zie link hieronder). Ik vind het gewoon belangrijk dat ik jullie kan inspireren, ook met minder geld én school én een vegetarische leefstijl. Ook beantwoord ik met alle liefde al jullie vragen.

Liefs Sterre.

Je kunt Sterre volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.