eetdagboekje

EETDAGBOEKJE GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN – KARIN

Karin volgt sinds kort het Gymjunkie Lifestyle Plan, vandaag deelt zij haar eetdagboekje. Het eetdagboekje is niet bedoeld om over te nemen, maar om inspiratie uit te halen! 

Hoi! Mijn naam is Karin, 30 jaar oud en werk fulltime als leerkracht. Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik al overgewicht. Door de jaren heen heb ik verschillende afvalpogingen gedaan. Verschillende diëten en trajecten zorgde er eigenlijk altijd voor dat ik een week of 8 mij aan de planning kon houden, maar hierna viel ik weer terug in mijn oude patronen.

In oktober 2019 ben ik gestart met een gecombineerde leefstijl interventie (GLI). Hier heb ik mooie stappen gemaakt. In dit traject werd koolhydraatarm eten gestimuleerd. Een jaar lang voelde dit als de juiste weg, maar langzaam merkte ik dat het niet kunnen eten van bijvoorbeeld fruit mij tegen ging staan. De overstap naar weer koolhydraten eten was alleen een angst geworden. Online kwam ik de Instagrampagina van Lotte tegen. Bij haar zag ik dat zij ook deze overstap had gemaakt en dat het juist heel goed werkte. Sinds een maand of 2 eet ik nu volgens plan. Het fijne is dat je weer ‘normaal’ kan eten. Daarnaast bleek de angst voor aankomen door de koolhydraten ongegrond te zijn, zo fijn. In ongeveer 1,5 jaar ben ik nu meer dan 30 kilo kwijt. De GLI is hier een belangrijke eerste stap bij geweest, maar Gymjunkies voelt voor mij echt als een gezonde leefstijl!

NORMALE DAG

Ontbijt: Magere kwark met blauwe bessen, een wasa vezelrijke cracker en een glas thee.

eetdagboekje

Snack 1: Normaal gesproken ga ik in de avond naar de sportschool, maar in de vakantie doe ik een home workout. Hierna neem ik een eiwitshake met een Hero B’tween zero chocolade hazelnoten

eetdagboekje

Lunch: 3 Wasa crackers vezelrijk met boter & 3 plakken vegan kipfilet + 1 theelepel groene pesto.

Snack 2: Een appel in partjes met kaneel, dit is echt zo lekker.

Diner: Ik had nog een pizzabodem van bloemkool over. Deze heb ik voor het avondeten gemaakt, belegd met tomatensaus, champignons, pijnboompitten en wat 30+ kaas.

eetdagboekje

Snack 3: Geen honger meer, dus geen snack genomen.

NORMALE DAG

Ontbijt: Ik ben hier nogal gek op, dus weer een ontbijtje met magere kwark.  Bij de maaltijden probeer ik sinds kort een groot glas water te drinken, anders schiet het er nog wel eens bij in.

eetdagboekje

Snack 1: Tussen het ontbijt en de lunch neem ik een handje ongezouten cashewnoten.

Lunch: Als lunch eet ik zelfgemaakte vegetarische groentesoep, 2 maiswafels met 30+ kaas en 1 gekookt ei.

eetdagboekje

Snack 2: 2 snack a jacks paprika + sinaasappel

Diner: Gek ben ik op fungi risotto. Voor deze avond heb ik het alleen met zilvervliesrijst gemaakt. Verder heb ik er champignons en gemengde paddenstoelen, pesto en een beetje Parmezaanse kaas. Als vleesvervanger eet ik een Toscaanse burger. Genieten!

eetdagboekje

Snack 3: Breaker high protein aardbei

Op mijn Instagram kun je mijn progressie volgen.

Liefs, Karin

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.