Wat doen BCAA’s & wanneer neem je ze?

Supplementen kunnen je net dat beetje extra geven om je optimaal te laten presteren. Op dit moment zijn er een aantal supplementen die ik gebruik, waaronder BCAA’s. Ik neem ze altijd tijdens mijn training. Toen ik net begon met sporten nam ik niks, omdat ik er eerlijk gezegd niet in geloofde. Uiteindelijk ben ik toch wat dingen gaan proberen en ik voelde en merkte wel degelijk verschil!

Wat zijn BCAA’s? 

BCAA’s zijn opgebouwd uit 3 essentiële aminozuren namelijk; Leucine, Isoleucine en Valine. Ze heten essentiële omdat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Je moet ze dus via voeding of supplementen binnen krijgen. Zelf vind ik het moeilijk alles via voeding binnen te krijgen, dus is dit erg handig! Ik zal even kort uitleggen waarvoor die aminozuren dienen.

Leucine: Stimuleert de eiwitsynthese en gaat ook spierafbraak tegen.

Isoleucine: Dit aminozuur speelt een rol bij de opbouw van nieuw spierweefsel en zorgt ook voor de energieproductie in je spieren.

Valine: Dit aminozuur zorgt voor herstel en groei van je spieren.

Ik heb zelf een enorm verschil gemerkt in spierpijn en dus mijn herstel. Toen ik nog geen BCAA’s nam, had ik hele erge spierpijn. Ik had vaak zelfs een week lang spierpijn en kon dan niet op volle krachten weer gaan trainen. De maand hiervoor heb ik bewust geen BCAA’s gebruikt om deze BCAA’s van MuscleFlow te testen. Toen ik ze niet gebruikte had ik dus weer erg veel last van spierpijn en vaak was ik niet eens hersteld als ik weer dezelfde spiergroep moest trainen. Sinds ik ze weer gebruik tijdens mijn training ben ik weer erg snel hersteld. Ik heb lichtjes spierpijn, maar dat was het dan ook wel. Heel fijn!

Als je genoeg BCAA’s binnen krijgt stimuleert het je spiergroei en het zorgt voor meer vetverbranding. Het lichaam zal het hoge niveau aan BCAA’s opmerken en zien als extreme afbraak van spieren. Het lichaam stopt dan met spierafbraak en gaat vet verbranden. Het gaat dan vet als brandstof zien.

BCAA’s van MuscleFLow

Ik heb al meerdere BCAA’s gebruikt van verschillende merken, maar persoonlijk vond ik deze het lekkerst. De smaak watermeloen is erg fris en lekker om te drinken tijdens de training. Uiteraard blijft het een supplement, dus een helemaal natuurlijke smaak is het niet, maar bij MuscleFlow vond ik dit het minste opvallen. Het is een fris sportdrankje en wat voor mij als diabeet erg fijn is, is dat mijn bloedsuiker hier niet van omhoog ging. Bij andere BCAA’s was dit helaas wel het geval. Waardoor ik dus minder energie had om te trainen. Bij dit product bleef mijn bloedsuikerspiegel hetzelfde als voor de training, omdat ze stevia gebruiken als zoetstof.

Hoeveel heb je nodig per dag?

Op de verpakking staat één tot 3 maatlepels per dag. Je kunt het mengen met water of vruchtensap. Zelf neem ik het gewoon met water, omdat je met vruchtensap weer veel suikers binnen krijgt. Ik neem voor de training een halve beker met 1 maatlepel en tijdens de training drink ik één shake beker water met 2 maatlepels. Op rustdagen neem ik ze niet. Naar mijn mening is dit niet nodig. Als je dit toch wilt doen is het beste moment op lege maag in de ochtend. Wil je deze BCAA’s ook eens proberen? Je kunt ze hier bestellen.

Supplementen zijn natuurlijk niet het belangrijkste om resultaten te behalen. Ze zijn een aanvulling. Zorg ervoor dat je voeding goed is en je de juiste oefeningen doet. Vind je dat nog moeilijk? Dan is het E Book: De Fit Methode misschien iets voor jou. Dit is een stappenplan naar jouw droomlichaam. Klik hier voor meer informatie.

Liefs, Cynthia

Je kunt mij ook volgen via Instagram & Facebook !

* Wij hebben dit product gekregen van MuscleFlow om te testen. Als wij iets testen geven wij onze eerlijke mening en die zal niet anders zijn dan als wij het product zelf hebben gekocht. Dit is een persoonlijke mening, dus ga altijd zelf na of dit product geschikt is voor jou. 


Medium-Rectangle

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.