Abs workout by @dennis_shape

IMG-20160711-WA0020Hallo bezoekers van Gymjunkies,

Mijn naam is Dennis Kruijswijk. En ik ben 20 jaar oud. Ik heb van mijn 7e tot mijn 16e aan shorttrack (schaatsten) gedaan. De passie voor het sporten is bij mij al op een jonge leeftijd begonnen. Ik trainde zo`n 7 keer in de week wat niet altijd even makkelijk was. Het mooiste moment van mijn shorttrack carrière was toch wel dat ik Nederlands kampioen werd in 2011. En dat ik een trainingsstage heb mogen mee maken in Zuid-Korea. Ik kreeg de vraag of ik in het team van Jong Oranje wilde. Maar dat zat gevestigd in Friesland. En ik zag dat totaal niet zitten om daar te gaan wonen en om daar een nieuw leven op te bouwen. Vervolgens ben ik goed gaan nadenken over wat ik nou precies wilde. Toen heb ik besloten om er helemaal mee te stoppen. Ik had er niet echt plezier meer in, omdat ik er teveel voor moest laten.

En toen ja.. wat doe je met al die vrije tijd? Toen heb ik een nieuwe passie gevonden voor fitness! Sinds een tijdje heb ik ook een Instagram pagina waar ik fitness foto’s plaats en af en toe fitness filmpjes. Ik ben te vinden onder de naam @dennis_shape. Ik probeer steeds vaker filmpjes en foto’s te plaatsten. Ik vind het hartstikke leuk om anderen te motiveren en te inspireren! Ik train nu zo’n 4 jaar en ik train 5/6 keer in de week. Ik ben er echt verslaafd aan geworden. Als je eenmaal resultaat ziet heb je steeds meer zin om te trainen en dan kan je niet meer zonder.

IMG-20160711-WA0008 IMG-20160711-WA0007

Buikspieren vind ik een van de mooiste spieren van het lichaam. Vandaar dat ik jullie vandaag meeneem tijdens mijn abs workout. We beginnen natuurlijk met de warming-up. Als je spieren goed warm zijn heb je minder kans op blessures. Vervolgens doe ik 4 oefeningen achter elkaar en dat 3 setjes. Ik ga elke keer tot falen dus ik hou niet bij hoeveel herhalingen ik doe. Ik hou ongeveer 1 min rust tussen de setjes dat is vrij weinig na 4 oefeningen. Dus je buikspieren die ga je hoe dan ook voelen branden. Ik train buik 1 of 2 keer in de week.

Warming-up

Als warming-up doe ik sit ups. Ik doe 3 setjes van 12 herhalingen, gewoon even om de buikspieren op te warmen. Zo voorkom je blessures en bereid je de buikspieren voor op een zware training.

Oefening 1   Knee raises

Je begint met je benen gestrekt naar beneden. Vervolgens strek je je buikspieren samen en doe je je benen omhoog . Ik probeer mijn benen iets meer gestrekt te houden omdat ik hem dan meer in mijn buik voel. Deze oefening is vooral goed voor het onderste gedeelte van de buikspieren maar je traint  eigenlijk het hele gebied. Ik hou niet bij hoeveel herhalingen ik doe omdat ik meer resultaat boek als ik tot falen ga.

IMG-20160711-WA0010-01

IMG-20160711-WA0009-01

Oefening 2   Bosu bal sit up met een medicijn bal

Dit is 1 van mijn favoriete buikspier oefeningen. Je pakt een medicijn bal met een gewicht dat je makkelijk aankan. Vervolgens ga je op het randje van de bosu bal zitten. En dan vouw je als het ware je rug om de bal heen en strek je de buikspieren. Daarna maak je een crunch houd ten alle tijden van de oefening je buikspieren aangespannen en de bal gestrekt boven je hoofd. In het begin lijkt het een makkelijke oefening maar na een paar herhalingen beginnen je buikspieren aardig te branden.

IMG-20160711-WA0011-01

IMG-20160711-WA0012-01

Oefening 3  Ab wheel

Pak een ab wheel en ga vervolgens op je knieën zitten. Span je buik alvast aan, rol met de ab wheel naar voren totdat je volledig gestrekt bent. Kom daarna langzaam weer terug, maar houd je buik aangespannen. De truc van deze oefening is dat je hem zo gecontroleerd mogelijk moet doen. Laat je buikspieren helemaal strekken en als je weer omhoog komt squeeze je de buikspieren hard aan om vervolgens weer te strekken. Om het nog zwaarder voor jezelf te maken kan je hem in gestrekte houding een paar tellen vasthouden.

IMG-20160711-WA0014

IMG-20160711-WA0015

 

Oefening 4   Standing side crunch

Pak een gewicht waarmee je ongeveer 15 herhalingen kunt doen. Ga vervolgens met je benen op schouderbreedte staan en doe je hand achter je oor. Laat het gewicht zakken en strek de schuine buikspier, span vervolgens de schuine buik spier aan en laat het gewicht omhoog komen. Wil je iets meer de obliques trainen dan kun je de oefening iets meer naar achter en naar voor doen zodat je iets meer de obliques kunt strekken en aanspannen.

IMG-20160711-WA0018

IMG-20160711-WA0017

IMG-20160711-WA0016

Je kunt Dennis blijven volgen via zijn Instagram account @dennis_shape !

 


banner-fitchef

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.