Linda verrast ons vandaag weer met een heerlijke, frisse salade. Bomvol eiwitten en makkelijk te maken.
Voor iemand, die geregeld sport is dit een heel fijn recept. Eén portie bevat namelijk ruim 42 gram eiwit! En heb je extra honger, dan voeg je gewoon wat extra pasta of nog een gekookt eitje toe. De tonijnsalade zou je ook op een eerder moment kunnen maken en in de koelkast bewaren tot het avondeten (of lunch als je dit graag eet tussen de middag). Ga jij deze heerlijke gezonde maaltijdsalade proberen?
wat heb ik nodig? (voor één persoon)
50 gram pasta
1 blikje tonijn in water (ongeveer 100 gram uitgelekt gewicht)
15 gram mayonaise
30 gram magere kwark
Hete saus, peper en zout
0.5 augurk
75 gram rucola melange
1 gekookt ei
hoe te bereiden?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook een ei naar wens.
Laat het water van de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de mayonaise, kwark, hete saus en peper en zout naar wens. Snijd de augurk fijn en voeg dit aan de tonijn toe.
Maak de salade af door de pasta, tonijn en rucola met elkaar te mengen.
Snijd het gekookte ei in vier stukken en verdeel over de salade.
Geen reactie's