26 okt Low carb: Choco amandelkoekjes
Hi lieve Gymjunkies! Hebben jullie sinds de donkere dagen buiten ook zo’n zin in zoetigheid of een koekje bij de koffie/thee? Het liefst kruip ik met een dekentje, grote mok thee en een doos koekjes op de bank. Helaas zijn die koekjes vaak ongezond, dus tijd om snel de keuken in te duiken en zelf aan de slag te gaan!
Ingrediënten voor +/- 10 koekjes
- 150 gr amandelmeel
- 50 gr ontpitte dadels
- 40 ml kokosmelk (ik gebruikte die van Alpro Soya)
- 30 gr pure chocolade 85%
- 1,5 tl bakpoeder
- ½ tl kaneel
Optioneel:
- Kokosrasp (ik heb het achterwege gelaten)
Bereidingswijze
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 170 graden.
Zorg ervoor dat de dadels ontpit zijn en laat deze ongeveer 5 á 10 minuten weken in heet water.
Wanneer de dadels iets zachter zijn geworden giet je 3/4e van het water weg, laat een kwart zitten om de dadels met de staafmixer/blender/keukenmachine te vermalen tot een gladde pap. Als dit stroef gaat kan je de kokosmelk en wat amandelmeel eraan toevoegen.
Doe vervolgens alles behalve de chocolade bij elkaar en kneed dit tot één grote bal.
Strooi wat bloem op het keukenblad en vergeet niet om de deegroller ook even in de bloem te rollen. Vervolgens rol je het koekjesdeeg uit tot dat het ongeveer 1/1,5 cm dik is, het is maar net hoe dik jij het koekje wilt hebben.
Om mijn koekjes mooi rond te krijgen heb ik een ronde uitsteekvorm gebruikt, maar je kunt ze natuurlijk in elke vorm maken die je mooi vindt. Heb je geen vorm? Maak dan kleine balletjes met de hand of gebruik een mesje om vormen te snijden.
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg daar de koekjes op. Ze zijn nu klaar om 10/15 minuten de oven in te gaan!
Terwijl de koekjes in de oven zitten gaan we de chocolade au bain-marie verwarmen tot alle blokjes gesmolten zijn.
Wanneer de koekjes bruin zijn kan je ze uit de oven halen. Vrees niet als ze nog niet helemaal knapperig zijn, dat gebeurt tijdens het afkoelen. Alvorens we de koekjes met chocolade gaan decoreren moeten ze eerst wat afkoelen, anders druipt alles er weer af.
Heb je geen decoreer spuit voor de chocolade? Dan kan je de koekjes ook in de chocolade dippen. Decoreer de koekjes naar eigen wens en laat ze daarna goed afkoelen. Als finishing touch kan je als de chocolade bijna droog is, er wat kokosrasp overheen strooien.
Macro’s & calorieën 1 koekje:
Calorieën: 114
Vet: 9,1 gram (1,5 verzadigd)
Koolhydraten: 3,4 gram
Suikers: 1,1 gram
Vezels: 0,4 gram
Eiwitten: 3,5 gram
Bon apetit!
Liefs, Naomi.
- Op zoek naar eiwitrijke recepten om spiermassa op te bouwen? Je kunt hier een e book bestellen met meer dan 100 gezonde recepten, voor je ontbijt, lunch, diner, snacks & smoothies!
No Comments