supplementen tips

9 Tips om succesvol met voedingssupplementen om te gaan

Het vinden van de juiste balans met voedingssupplementen kan soms net zo uitdagend zijn als de perfecte avocado kiezen.  Je wilt niet een te groot product vinden maar ook zeker niet een te klein exemplaar halen. Als je gepassioneerd bent over gezondheid en fitness, dan weet je dat supplementen een handige toevoeging zijn aan je dieet. Laten we een kijkje nemen in hoe je deze kleine krachtpatsers het beste kunt benutten!

Vergelijk verschillende supplementen

Een van de allereerste dingen die je wil doen is vergelijken. Denk er maar eens over na — niet alle multivitaminen zijn gecreëerd met dezelfde superkrachten, net zo min als alle eiwitpoeders dezelfde smaaksensatie bieden. Door een beetje speurwerk te verrichten, kun je supplementen vinden die niet alleen passen bij jouw gezondheidsdoelen, maar ook bij je budget. Denk aan het lezen van beoordelingen, het checken van ingrediëntenlijsten en misschien zelfs het navragen bij je fitness vrienden. Gebruik hiervoor speciale websites. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar CBD supplementen, zal een plek als VergelijkCBD erg van pas komen.

Overleg met een personal trainer of coach

Voordat je een duik neemt in de wereld van allerlei soorten supplementen is het misschien een slim idee om even te kletsen met iemand die er wat meer kaas van heeft gegeten. Een personal trainer zal je uitgebreid vertellen welke soorten zij zelf gebruiken of aanraden. Zij kunnen je ook helpen te begrijpen hoe bepaalde supplementen kunnen aansluiten bij jouw persoonlijke fitnessdoelen.

Onderzoek de ingrediënten

Onderzoek verder de ingrediënten van de supplementen die je overweegt en wees je bewust van wat je in je lichaam stopt. Niet alle supplementen zijn vrij van gekke toevoegingen of stoffen die je eigenlijk liever vermijdt. Zoek naar producten met heldere, eenvoudige ingrediëntenlijsten waarbij je niet hoeft te googlen om uit te vinden wat elk ding betekent. Soms kan iets wat super wetenschappelijk klinkt gewoon een fancy naam zijn voor vitamine C.

Houd je aan de aanbevolen doseringen

Houd je aan de aanbevolen doseringen en overdrijf niet, ook niet als je denkt dat ‘meer beter’ zou kunnen zijn. Te veel van het goede is echt niet altijd beter, zeker niet als het gaat om supplementen. Jouw lichaam heeft een delicate balans nodig en het is de kunst om net dat evenwicht te vinden. Doe het rustig aan, volg de aanwijzingen op de verpakking, en als je twijfelt, vraag het nog een keer na. Niemand is ooit slechter geworden van een beetje extra voorzichtigheid!

Combineer supplementen met voedsel

Sommige supplementen werken beter op een volle maag, anderen als eerste activiteit in de ochtend. Kijk eens op welk tijdstip je ze het beste kunt innemen; op de nuchtere maag of juist niet? Bepaal hoe jij ze het beste kunt combineren met elkaar of met je maaltijden voor een optimale absorptie. Op deze manier voorkom je ook eventuele maagklachten of andere ongemakken. Hierdoor krijg je het meeste uit je supplementen en voel je je beter tijdens het trainen en daarna.

Bewaar het voorschrift

Bewaar het voorschrift van je supplementen op een plek waar je het makkelijk weer terugvindt. Een kleine bijsluiter kan je geheugen opfrissen over hoe en waarom je die supplementen gebruikt. Plus, het is altijd handig om een snelle check te kunnen doen als je bezig bent met het mixen en matchen van verschillende supplementen.

Houd je inname goed bij

Houd tevens een dagboek bij van je supplementen-inname. Het is makkelijker om effecten te merken als je weet wanneer je wat genomen hebt. Hierdoor kun je ook beter inschatten welke supplementen voor jou werken en welke niet. Het kan een paar weken duren voordat je veranderingen merkt, dus geef niet te snel op! Kijk ook goed naar wat je lichaam je probeert te vertellen. Soms is het een kwestie van uitproberen en leren wat het beste bij jou past.

Ga enkel voor hoge kwaliteit

Ga alleen voor hoge kwaliteit supplementen. Het mag best een beetje meer kosten als je daardoor zeker weet dat je lichaam het beste krijgt. Goedkope aanbiedingen zijn soms verleidelijk, maar kwaliteit betaalt zichzelf terug, zowel in effectiviteit als in hoe je immuunsysteem zich voelt. Neem dus de tijd om onderzoek te doen voordat je koopt.

Bewaar de supplementen op de juiste manier

Warmte, vocht en licht zijn vaak niet de vrienden van jouw supplementen. Bewaar ze dus op een koele, droge plek zodat ze hun superkrachten niet verliezen. Lees ook altijd de instructies op de verpakking voor specifieke bewaaradviezen. Zo haal je het meeste uit jouw supplementen en blijven ze in topconditie, net als jijzelf!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.