5 tips om af te vallen

Afvallen zonder te sporten kan makkelijk. Natuurlijk is het beter voor je gezondheid om regelmatig te sporten of te bewegen, maar sommige mensen hebben hier nou eenmaal niet zoveel zin in. Het goede nieuws is dat je makkelijk kunt afvallen door een aantal dingen aan te passen. In deze blog een aantal tips die je meteen kunt gaan toepassen!

  • STOP MET FRISDRANK, SAPJES & ALCOHOL

Deze tip is misschien voor de hand liggend, maar de meeste mensen drinken toch iedere dag sapjes, frisdrank en in het weekend of s’avonds alcohol. Zonder dat je het doorhebt giet je veel kcal en suikers naar binnen. Als je wilt afvallen moet je minder kcal eten & drinken dan dat je verbruikt. Sport je er niet bij, dan heb je zelfs nog minder kcal nodig. Dan is het zonde om die op te drinken. Ban deze drankjes voorlopig dus uit huis (ook light), af en toe kan het echt geen kwaad, maar maak er geen gewoonte van!

  • TOETJES, WEG ERMEE! 

Een lekker toetje vlak na het avondeten, het is iets wat de gemiddelde Nederlander vaak doet. Helaas bevatten de meeste toetjes enorm veel suikers en kcal. Als het goed is moet je genoeg hebben aan je avond eten, maar toch nemen veel mensen er nog een toetje achteraan. Het is natuurlijk ook erg lekker, maar als je die toetjes s’avonds weg laat, kan dat al heel wat schelen.

  • VERKLEIN JE PORTIES

Als je geen zin hebt om macro’s te tellen en op de ingrediënten te letten, verklein dan gewoon je porties. Wat je normaal opschept, neem daar de helft van en je zult zien dat je gemakkelijk afvalt. Gewoonweg, omdat je minder eet dan voorheen:). Dit kan wel minder gezond zijn ( ligt eraan welke producten je eet), maar als het je puur om het afvallen gaat dan draait het allemaal om minder kcal eten dan dat je verbruikt. Wil je hulp? Wij maken ook schema’s op maat, dan hoef je zelf niet meer na te denken of je het goed doet! Mail voor meer informatie & prijzen naar cynthia@gymjunkies.nl .

  • BEWEEG MEER

Ik ga er nu even van uit dat je niet sport en ook niet wilt gaan sporten. Om dan toch wat meer te verbranden op een dag, kun je eens wat vaker bewegen. Pak de trap i.p.v. de lift, loop een extra rondje om met de hond, wandel naar de winkels i.p.v. met de auto en ga zo maar door. De hele dag door kun je er eigenlijk voor kiezen net iets meer te doen dan nodig is. Zelf vind ik het heel fijn om 5 á 6 dagen per week krachttraining te doen. Een uur bewegen op een dag zal je leven en lichaam alleen maar ten goede komen en je kunt ook nog eens veel meer eten ;).

  • DOE JE HUIS OP DIEET

Als het niet in huis is, kun je het ook niet eten. Heel logisch, maar toch gaan de meeste mensen hier de fout in. Ikzelf ook in het begin. Er was altijd wel wat lekkers in huis en ik vond het dan moeilijk om het niet te pakken. Toen ik nog thuis woonde heb ik gevraagd aan m’n moeder of ze al het lekkers kon verstoppen. Dit klinkt misschien drastisch, maar voor mij was dat echt nodig. Vooral de avonden had ik het altijd erg moeilijk. Woon je dus nog thuis, vraag of je ouders je willen helpen. Woon je alleen, dan heb je geen excuus, koop het gewoon niet ;)!

Wil je toch wat meer doen? Dan is het E book ”De Strakke Buik Bijbel” echt een aanrader! Klik hier voor meer informatie.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via: Bloglovin’, Facebook & Instagram. 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.