15 TIPS OM GEMOTIVEERD TE BLIJVEN!

Het is niet altijd even makkelijk om jezelf te motiveren om te gaan sporten. Zeker niet als het straks weer winter is, wanneer het weer vaak guur, nat en koud is. De bank is op dat moment een veel aantrekkelijkere plek. Hoppa, een lekkere reep chocolade erbij, misschien nog wel een bak Ben&Jerrys en een colaatje om het weg te spoelen.

We vergeten in de winter vaak dat iedere kilo die we eraan eten, dat we die in de zomer dubbel en dwars eraf moeten werken. Tenminste, als je volledig bikini- of zwembroekproof wil worden. Zet in de winter niet al je principes opzij, omdat je nu toevallig met een coltrui wegkomt. Blijf jezelf motiveren om te sporten en bezig te blijven, maar hoe?

 1. Koop een nieuwe outfit

Dit is een tip waarbij je twee sportieve vliegen in één klap slaat. Je kan er namelijk weer een keer op uit om te gaan winkelen. Daarbij komt dat een nieuwe (sport)outfit ervoor zorgt dat je deze natuurlijk ook een keer wil gaan showen in de sportschool, en gelijk heb je!

 1. Samen sporten

Het klinkt misschien een beetje flauw, maar op het moment dat je samen met iemand afspreekt om te gaan sporten, werkt dit motiverend. Je kan elkaar (positief) stimuleren en je haalt het maximale uit de winterperiode. Je kan ook afspreken om een gezamenlijk doel te kiezen.

 1. Groepslesje misschien?

Er zijn weinig dingen sterker dan groepsdruk. Wanneer je het ontzettend lastig vindt om jezelf te motiveren als je alleen in de gym zit, probeer eens een groepsles. Je wilt niet als eerste opgeven toch? Zie je het al voor je… Een instructeur die tijdens het sporten in je gezicht schreeuwt dat je niet mag opgeven.

 1. “Joh, ga eens naar yoga.”

Op het moment dat je geen zin hebt om met gewichten te gaan sjouwen, ga dan eens een keer naar yoga. Yoga gaat voorbij aan de fysieke kracht en richt zich ook met name op de mentale kracht. Ook in de winter moet je mentaal weerbaar zijn, zodat je je kan opladen voor een knallende zomer.

 1. Ga vanuit je werk direct naar de sportschool

Er ligt namelijk een gevaar op de loer, en dat gevaar heet: direct-neerploffen-op-de-bank. Het is alom bekend fenomeen waar iedereen wel eens last van heeft. Om dit te voorkomen, is het verstandig om direct van je werk te gaan sporten. Daarna kan je jezelf belonen met een avondje op de bank.

 1. De weegschaal

Dat is natuurlijk voor veel mensen een ‘dingetje’. Het is een soort confronterende vijand die in de hoek van de kamer op de loer ligt. Wees niet bang! Ga op dat ding staan en bekijk het resultaat. De sportieve boog kan niet altijd gespannen staan toch? Blijf gemotiveerd en focus je op wat je ziet in de spiegel en maak die weegschaal niet te belangrijk.

 1. Eet als je trek hebt

Het heeft totaal geen zin om jezelf uit te hongeren. Dit is bovendien erg ongezond voor je. Het zorgt voor een vertraagde stofwisseling. Bovendien is het onverstandig om jezelf uit te hongeren, omdat je vervolgens verkeerde keuzes maakt. Je bent geneigd om teveel ongezond eten uit de schappen te trekken. Dat is funest voor je figuur.

 1. Sport gevarieerd

Is het zo dat je altijd hetzelfde rondje loopt, of continu dezelfde oefeningen meepakt. Probeer dan eens wat nieuws? Blijf jezelf altijd op een gezonde manier uitdagen. Wanneer je verzandt in het vaste patroon, dan zal je ook hetzelfde sportieve niveau blijven.

 1. “Eindelijk weekend, even niets doen.”

Het kan zijn dat je kiest voor een weekend vol feesten, drinken, late-night-snacks en sigaretten, dat mag natuurlijk. Maar het is geen aanrader wanneer je van de zomer wilt ‘shinen’ op het strand. Het weekend bestaat vaak uit 2 dagen. Nou, op zaterdag en zondag kan je vast een uur vrijmaken om even iets actiefs te gaan doen. Uurtje spinnen of misschien een stukje joggen in het park.

 1. Routine

Net zoals bij kinderen is regelmaat erg belangrijk. Zorg dat je een vast schema opstelt en aanhoudt, zodat je minder snel geneigd bent om een keertje over te slaan. Op deze manier wordt sporten een gewoonte, zelfs in de winter.

 1. Het koelkastbeleid

Zorg ervoor dat je koelkast gevuld is met verantwoorde producten. Er hoeven echt niet alleen maar kroppen sla, tomaten en winterpeen in te liggen, maar je kan er wel even goed over nadenken. Stel je voor: je komt thuis, je hebt net gesport en je kan kiezen tussen een spa blauw of een koud glas cassis?! Zorg ervoor dat je geen lastige keuzes hoeft te maken.

 1. Verdiep je in het koken

Koken kan heel erg leuk zijn. Je bent wat je eet, wordt ook wel eens gezegd. Aangezien je geen zak met frikandellen wilt zijn, is het verstandig om je eens te verdiepen in gezonde vezels, koolhydraten en vitamines. Natuurlijk is gourmetten gezellig en ziet die beenham er heerlijk uit, maar wees alert. Bekijk hier eens wat lekkere recepten.

 1. Een lekker kopje soep

Een kopje soep op z’n tijd is goed voor iedereen. In de winter is het erg lekker om een warme kop bouillon te nemen en daar zelf wat ingrediënten aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan stukjes kip, maar ook groenten toevoegen is een superidee. Snijbonen, broccoli, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

 1. Home sweet home

Je kan ook thuis een workout doen. Je hebt verschillende online tutorials die je kan gebruiken om jezelf thuis in het zweet te werken. Stel dat het ijzelt en het is echt onverstandig om de deur uit te gaan, maak dan van je huis een gym. Een voorbeeld van een toffe tutorial ontdek je hier.

 1. Beloon jezelf

Natuurlijk is sporten in de winter vaak zwaar en kijk je er misschien tegenop. Daarom is het ook belangrijk om jezelf af en toe te belonen. Op het moment dat je doelen stelt en je behaalt je doelstelling, beloon jezelf dan door bijvoorbeeld een toffe sportoutfit te kopen. Een keer shoppen doet een mens goed!

Blijf in beweging, ook in de winter. Het gaat erom dat je gezond eet, lekker blijft bewegen en gebruik sporten als uitlaatklep voor je energie. Succes!

Deze blog is geschreven door Nick van klikproces.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.