workout vragen Valesca van de Ven

10 WORKOUT VRAGEN AAN @VALESCAVDV

Ik volg Valesca al een tijdje via instagram en wat is ze goed bezig! Ze begon met trainen omdat ze depressief was en het sporten gaf haar een goed gevoel. Zelf heb ik precies hetzelfde gedaan om uit mijn depressie te komen. Ik vind Valesca erg inspirerend, omdat ze laat zien dat je zelf de controle hebt om je leven en gedachtes te veranderen.

Wil jij graag hulp bij je doelen? Bezoek dan even onze shop of mail naar cynthia@gymjunkies.nl

1. Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Ik train nu 3 jaar met een aantal tussenpozen. Ik besloot een abonnement te nemen bij een sportschool. In het begin was ik hier niet vaak te vinden en vond ik het allemaal best wel eng. Ik kende al die lastige apparaten niet en wist al helemaal niet waar ik moest beginnen. Dus deed ik sporten vooral thuis met losse, lichte gewichten, oefeningen op een matje en hardlopen. In mijn “comfort zone”. Na een jaar research op het internet kreeg ik steeds meer informatie m.b.t. tot fitness, oefeningen, voeding etc. en stapte ik uit mijn comfortzone de sportschool in. Ik ben gaan sporten, omdat ik ontdekte dat het me een goed gevoel gaf, meer zelfvertrouwen, ik mijn hoofd leeg kon maken en het hielp mij uit mijn depressie te komen.

workout vragen Valesca van de Ven

2. Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Hmm.. ik heb er eigenlijk twee maar als ik dan toch moet kiezen zijn dat toch echt wel de billen op één (zoals de meeste meiden I think) en rug op twee. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen, meer gewicht, nieuwe oefeningen maar vooral de focus te houden op een oefening goed uit te voeren. En als je vervolgens de spanning/spierpijn voelt.. dan weet je dat je goed bezig bent!

3. Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

In mijn laatste workout voor billen deed ik als opwarming:

  • 20 x 3 monster walks met weerstandsband 
  • 10 x 3 leg swings 
  • 10 x 3 staande hip rotations (per been)

WORKOUT:

1️⃣ Smith machine wide stance squats – 10 reps 4 sets

2️⃣ Bulgarian split squat – 10 reps 4 sets

3️⃣ Barbell hip thrust – 10 reps 4 sets

4️⃣ Wide stance dead lift – 10 reps 4 sets

Als finisher deed ik de glute bridge met weerstandsband tot ik niet meer kon en dit keer 3. En ohhh boy bij elke stap voel ik ze nu, you should try it!

workout vragen Valesca van de Ven

4. Welke muziek luister je tijdens je workout?

Meestal luister ik dezelfde soort muziek tijdens mijn workout. Dat is vooral “billenshake” muziek, zoals reggaeton, bubbling, dancehall. Deze muziek geeft mij net die extra boost bij mijn workout. Wat ik absoluut niet kan luisteren tijdens een workout zijn langzame, gevoelige liedjes.

5. Train je liever samen of alleen?

Super gezellig en motiverend, samen trainen maar mijn voorkeur gaat toch echt wel naar het alleen trainen. Alleen ben ik gefocust, kan ik aan één stuk door, met mijn muziekje op en ik zit helemaal in mijn eigen wereld en knal ik die workout. Als ik samen met iemand train ben ik al snel veel aan het kletsen, afgeleid en raak ik soms de motivatie kwijt. Het voordeel daarvan is dat je van elkaar kunt leren en elkaar kunt helpen bij de grenzen opzoeken van je workouts.

workout vragen Valesca van de Ven

6. Hoeveel dagen train je in de week?

Soms zou ik willen dat ik meer kon trainen maar op dit moment zijn 3-4 dagen voor mij een perfecte balans in combinatie met werk en privé. Als ik ergens nog tijd vrij heb train ik thuis met gewichten of ga ik een rondje hardlopen. Ook rustdagen zijn erg belangrijk! Binnenkort ga ik me wagen aan yoga, kijken hoe dat ernaast bevalt.

workout vragen Valesca van de Ven

7. Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Ja, ofcourse zijn er periodes dat ik mijn motivatie even kwijt ben of het op een laag pitje staat. Ik denk dat iedereen hier wel eens mee dealt die een hobby/passie heeft. Als ik dit merk dan vraag ik mezelf af waardoor het komt of wat de oorzaak is. Is mijn lichaam moe? Heb ik gewoon geen zin? Daarna bedenk ik me de reden waarom ik begonnen ben met fitness en hoe goed ik me voel als ik gezond eet en fitness. Of heb ik gewoon even een break nodig? Luister daarin naar je lichaam, wat het aangeeft. Niets is belangrijker dan dat. Daarnaast geeft het mij een grote hoeveelheid motivatie als ik rond aan het kijken ben op Instagram. Veel verschillende meiden inspireren mij en kijk regelmatig hun YouTube vlogs. Daardoor raak ik geïnspireerd en ga ik zoeken op het internet naar meer informatie over voeding/workouts/doelen/fitness. Uiteindelijk zit ik dan vol inspiratie en kan ik niet wachten om dit ook te gaan toepassen.

8. Train je vooral voor de buitenkant, je gezondheid of allebei?

Het eerste waarvoor ik train is mentaal, mijn gezondheid. Sinds het moment dat ik begonnen ben met fitness ben ik zoveel gelukkiger, ontspannen en zit ik boordevol energie en inspiratie. Natuurlijk is het een super fijn en goed gevoel om jezelf ook aan de buitenkant te zien veranderen. Dit geeft je NOG meer motivatie en daardoor ben ik ook doelen gaan creëren voor mezelf.

workout vragen Valesca van de Ven

9. Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

Het ideale moment voor mij om te sporten en het beste uit mijn workout te halen is ‘s ochtends vrijwel een uur na het opstaan (06:00 de wekker en 07:00 in de sportschool). Als ontbijt pak ik Griekse yoghurt met blauwe bessen, frambozen, walnoten en kokossnippers. Daarna knal ik mijn workout en terug thuis pak ik een eiwitshake; schepje isolaat perfection vanilla (body&fit), sojamelk, ananas, mango en avocado. Los daarvan eet ik meestal ook nog een banaan of een appel met ongezouten cashewnoten. Buiten de eiwitshake neem ik geen supplementen.

10. Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ik leef zowat in workout kleding, het liefste 24/7 en ben erg verslaafd geraakt in het kopen ervan, ooops. Veel workout kleding heb ik van H&M, Nike, Adidas en Decathlon. Lekker betaalbaar en er zitten echt wel leuke, goede dingen tussen! Ik durfde nooit echt op het internet te bestellen, bang dat mijn maat niet oké was en ik meer geld kwijt was aan het terugzenden ervan. Dat was inderdaad het geval toen ik bestelde bij Body Engineers. Ook het maattabel op de site kwam totaal niet overheen. En een jaar later waagde ik de gok nogmaals, maar nu bij Gymshark en OH MIJN GAAAAAADIE i’m in love ever since! Het is niet goedkoop maar wat een goede kwaliteit, goede service en geweldige kleding. Dat vind ik het zeker waard aangezien ik nooit echt geweldig goed zittende leggings heb gehad. Een echte aanrader!

Je kunt Valesca volgen via Instagram @valescavdv

Volg onze Booty Workouts voor strakke en ronde billen! Meer informatie vind je hier. 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.