workout

10 WORKOUT VRAGEN AAN STEPHAN

Sporten helpt bij aan je gezondheid en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Stephan een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker in beweging blijft.

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Ik ben zo’n 7 jaar geleden begonnen met trainen. In die tijd zonder specifieke doelen, gewoon om wat ‘gespierder’ te worden. Geen kennis van trainen, al helemaal niet van voeding. Ik merkte dat ik het fitness echt leuk begon te vinden, maar te weinig resultaten zag. Sinds 3 jaar geleden voor het eerst met een coach in aanraking gekomen die me op weg heeft geholpen. Intussen veel meer kennis opgedaan en in die 3 jaar hele toffe resultaten behaald!

Heb je een doel?

Mijn doel is om 80 kg droog te zijn. Ik denk dat dat mij een hele mooie shape zou opleveren. Ik raak nu bijna de 80 kg aan in mijn ‘lean bulk’-fase. Uiteindelijk blijft het belangrijkste dat ik me gewoon lekker fit blijf voelen en plezier heb in het trainen. Het voelt echt als thuis komen in een familie met dezelfde mindset, dat geeft je telkens weer nieuwe doelen en je pusht elkaar naar nieuwe hoogtes!

workout

Alle foto’s gemaakt door Ellen.

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Ik vind persoonlijk borst het leukst om te trainen, maar tegelijkertijd vind ik dit wel een van mijn ‘zwakkere’ punten. Ik ben erg sterk in mijn rug, waardoor dit stiekem ook wel een nieuwe favoriet wordt. Daarbij is je rug zo’n ingewikkelde spiergroep die ook extra aandacht vergt en veel oefeningen denkbaar zijn.

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Pull:
– Rack Pulls
– Bent-over Barbell Row
– Lat Pulldown
– T-Bar Row
– Wide grip Machine T-Bar Row
– Lat Prayers
– Bicep Curls (dumbells)
– Seated dumbbell Hammer Curls

workout

Welke muziek luister je tijdens je workout?

Dit is vrij verschillend. Ik hou van veel soorten muziek. Vaak begint het met hiphop en eindig ik richting Hardstyle/Rawstyle.

Train je liever samen of alleen?

Hang ervan af. Soms is het lekker om alleen te trainen. Lekker je eigen muziek op, in je eigen wereld en knallen. Het voordeel van samen trainen blijft dat je elkaar nét dat extra zetje kunt geven om nog één of twee reps extra te doen. Toch is dit ook het mooie van fitness vind ik. Het is een iedere set een soort wedstrijd tussen body & mind. Je lichaam schreeuwt al snel ‘het is goed zo’, maar je wéét dat je er zeker nog een aantal reps uit kunt halen. Als je je mindset aanpast kun je zoveel verder komen!

workout

Hoeveel dagen train je in de week?

Ik train nu 6 dagen per week, waarin ik twee keer een push-pull-legs-routine aanhoudt. En dus één dag rust.

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Om eerlijk te zijn niet.. Het is een soort uitlaatklep voor mij. Ik hou ervan om de gym op te zoeken en mijn energie kwijt te kunnen. Ik werk als Bouwkundig Engineer/Projectleider op een architectenbureau, wat inhoudt dat ik veel stil zit. Het is voor mij dan fijn om juist mijn hoofd te kunnen legen en mijn lichaam aan het werk te zetten in de avond. Do what you love.

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

Ik denk dat het een niet zonder het ander gaat. Een mooi lichaam is iets wat iedereen graag wilt, maar je gezondheid gaat wel boven alles. Maar toch, als je een mooi lichaam hebt, voel je je vaak ook gezond/fit.

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

– Vitamine compleet
– Vitamine D
– Creatine
– Omega 3
– Magnesium
– Whey
– Af en toe voor het trainen een pre-work out

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ik ben fan van Gymshark en Vanquish. Vrijwel alles daarvan zit gewoon top! Tegenwoordig koop ik ook geregeld spullen bij mijn eigen gym Fox Gym. Heerlijke oversized truien/sweaters.

Je kunt Stephan volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.