10 workout vragen ifbb atleet sander van den berg

10 WORKOUT VRAGEN AAN @SIMPLY_SANDER

Sander is IFBB Men’s Physique atleet. Hij heeft al meerdere prijzen op zijn naam staan. Zoals de 2e plaats op JB Grand Prix 2016, hij was winnaar van de Place Ironman 2016 en ook dit jaar heeft hij ook alweer een prijs gewonnen. Hij is 2e geworden tijdens het Nederlands kampioenschap! Naast wedstrijden begeleid Sander zelf ook mensen. Hij is een ervaren sporter en beantwoorde voor onze lezers 10 workout vrijdag.

Hoelang train je al?

“Ik ben begonnen met krachttraining op mijn 19e, dat is inmiddels alweer 8 jaar geleden!”

Welke spiergroep vind je het leukste om te trainen?

“Mijn favoriete spiergroep om te trainen is na al die jaren trainen nog steeds mijn borst. Het gevoel van een goede pomp in je borst blijft toch ongeëvenaard!”

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

“-Incline Dumbbell Chest Press

-Weighted Dips

-Incline Machine Chest Press

– Cable Fly Variations”

10 workout vragen ifbb atleet sander van den berg
Welke muziek luister je het liefste tijdens je workout?

“Dat is afhankelijk van mijn stemming en/of ik een pre-workout supplement heb ingenomen. De muziek die ik voornamelijk beluister is (Nederlandse) rap, r&b en EDM met een goede bass (voornamelijk met pre-workout).”

Train je liever samen of alleen?

“Ik train voornamelijk alleen en dit heeft ook mijn voorkeur. Dit is voor mij het effectiefst qua tijd en planning en hoef ik geen rekening te houden met andere mensen. Op zijn tijd vind ik het wel leuk om een training te doen met vrienden of personen die me motiveren.”

10 workout vragen ifbb atleet sander van den berg
Hoeveel dagen train je in de week?

“Dat is afhankelijk van het schema dat ik volg en hoe ik het volume (aantal setjes x herhalingen) verdeel over de week. In de praktijk betekend dit tussen de 3x – 5x in de week.”

Wat doe je als je niet zo gemotiveerd meer bent?

“Nieuwe concrete doelen stellen. Ik merk dat als ik geen concrete doelen heb qua fitness, mijn motivatie wat minder wordt.”

10 workout vragen ifbb atleet sander van den berg
Train je vooral voor de buitenkant of voor je gezondheid?

“Beide! Krachttraining werkt voor mij erg ontladend/ontspannend alsof ik tv kijk bij wijze van spreken en wie wilt er nou niet goed uitzien!”

Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

“Voor de training neem ik weleens een pre-workout supplement, die ik overigens vaak zelf samenstel #breakingbad. Na de training neem ik vaak een eiwitreep (soms 2) of een eiwitrijke maaltijd.”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

“Mijn casual kleding koop ik het liefst bij de Zara en de H&M, voor mijn sportkleding ga ik toch vaak naar de Nike Store of de online webwinkel Gymshark. Deze kleding zit vaak het lekkerst en ziet er ook nog eens mooi uit.”

Je kan Sander volgen via Instagram!

 

Heb je het gevoel dat gezond eten een dagtaak is? Dan raden wij FitChef aan want dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.