workout

10 WORKOUT VRAGEN AAN OLLIESALOMONSZ

Sporten helpt bij aan je gezondheid en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Olliesalomonsz een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker in beweging blijft.

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Vanaf mijn  4e ben ik op voetbal gezet door mijn ouders en heb ik dit met plezier gedaan tot mijn 24e. Door veel enkelblessures ben ik hier mee gestopt en ben ik gelijk door naar de sportschool gegaan. Maar als beginnend sporter heb ik veel motivatie problemen gehad. De enige motivatie die ik had was: “Als ik straks op vakantie ga wil ik fit zijn.” Dit is anderhalf jaar geleden vervangen door: “Het is een lifestyle en het is even mijn 1,5 tot 2 uur per dag.”

“Mijn reden dat ik ben gaan sporten is omdat ik graag fit wilde worden en goed in me vel wou zitten. Heb een tijd minder in me vel gezeten en merk dat sporten mij een positieve vibe geeft, op zowel lichamelijk als innerlijk vlak.”

workout

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

De spiergroep die ik het leukst vind om te trainen zijn mijn biceps en triceps maar eerlijk gezegd is er geen één spiergroep die ik niet leuk vind om te doen. Tuurlijk kijk ik af en toe wel op tegen het trainen van mijn benen, maar met de fijne spierpijn de volgende dag en de dag erna, weet ik weer dat ik goed heb getraind. En dat geeft me weer motivatie!

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Tijdens mijn laatste workout heb ik de onderstaande oefeningen gedaan:

  • – Wide grip lat pull down
  • – Pull ups
  • – Barbell bent over rows
  • – One arm dumbell rows
  • – Back raise
  • – Knee raises
  • – Sit ups
  • – Crunch
  • – 30 min cardio cycle
Welke muziek luister je tijdens je workout?

Dit is bij mij afwisselend, het ligt er aan hoe erg de pre work out “in kicked”. Voornamelijk luister ik EDM, Hardstyle maar ook wel eens Techno. Wat ook nog wel eens lekker pakt is de muziek van Joel Beukers voor net dat duwtje in de rug.

Train je liever samen of alleen?

Ik train het meest alleen, zodat ik niet afhankelijk ben van iemand anders. Vind samen trainen wel fijn en beter zodat je elkaar kunt pushen en tips kan geven. Mocht iemand niet op de afgesproken tijd komen dan ga ik alvast beginnen, of de meid moet heel knap zijn :).

Hoeveel dagen train je in de week?

Op dit moment probeer ik weer de 7 keer aan te tikken. Door mijn rugblessure heb ik even wat minder kunnen sporten. Voor mijn rugblessure ging ik wel eens 2 tot 3 keer per dag (afwisseling van voor en na mijn baan van 40-50 uur).

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Ik denk dat iedereen wel eens zijn motivatie kwijt is, maar dat hoort er bij. Als je toch gegaan bent zit de bank veel lekkerder als je thuis komt. Wat ik vaak tegen mensen zeg is: “Rome is ook niet in eén dag gebouwd, of tandenpoetsen heb ik ook niet altijd zin in maar moet toch gebeuren.” Een dag niet getraind is niet erg want dan pak je rust maar als ik bijvoorbeeld twee dagen niet ben geweest, dan merk ik dat ik geen vooruitgang boek en zelfs last van me rug krijg. Mijn lichaam is gewend om te sporten en mijn mindset ook.

workout

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

In het begin trainde ik voor een mooi lichaam, dat heeft zijn vruchten redelijk afgeworpen. Nu train ik voor gezondheid en een mooi lichaam. Vroeger leefde ik niet zo gezond  en door het sporten ben ik toch steeds bewuster dingen wel en niet gaan eten.

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

Standaard neem ik pre work out V2 (tropical) van Cleannutrition. Ook neem ik de proteine (hazelnoot) shakes van Clean nutrition, in de ochtend en in de avond. Soms neem ik de proteïne van Gold proteïne(peanutbutter). Ik neem ook Creatine tablets van XXL nutrition s’ochtends en in de avond. Slik ook nog zo nu en dan Omega 3 tabletten, multivitamine en Pump tabletten van Clean nutrition.

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Mijn workout broeken zijn vaak van Adidas, trainingspakken van Black Bananas/Ajax en ik haal ook wel eens kleding by Gymsupply. Verder loop ik ook wel eens gewoon casual.’

Groetjes,

Olivier Sipkes (olliesalomonsz)

Je kunt Olivier volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.