workout

10 WORKOUT VRAGEN AAN MICHAEL

Sporten helpt bij aan je gezondheid en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Michael een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker in beweging blijft.

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Ik train inmiddels alweer 13 jaar lang vier tot zes keer per week. Vanaf dag één ben ik minimaal vier keer in de week gaan sporten omdat ik van kleins af aan al van één ding zeker was. En dat is dat ik later een gespierd fysiek wou hebben. Vanaf mijn 12de was dat mijn wens al en vanaf mijn 18de ben ik die droom achterna gegaan.

Heb je een doel?

Jazeker, mijn doel was om ooit eens deel te nemen aan een bodybuilding wedstrijd. In 2014 heb ik meegedaan aan de S.A.P. Cup en ben ik eerste geworden in de tot 80kg klasse. Sindsdien heb ik een nieuw doel voor ogen. En dat is mijzelf kwalificeren en deel te nemen aan het NK bodybuilding. Hoe vet zou dat zijn! Dat zou betekenen dat ik nu nog een klasse C wedstrijd moet doen en in de top 3 moet komen zodat ik vervolgens een klasse B wedstrijd mag doen. Waarin ik ook weer in de top 3 moet komen om vervolgens een klasse A wedstrijd te mogen draaien, oftewel het NK. Ik ben nu al bezig met mijn wedstrijd voorbereiding voor de Juliette Bergmann Cup (Dat is dus een klasse C wedstrijd). Aan die wedstrijd zou ik vorig jaar ook mee doen alleen werd dat helaas 3 dagen voor de wedstrijd, vanwege Corona afgelast. Mocht je het leuk vinden, dan kan je op Instagram mijn progressie in de gaten houden 🙂

workout

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Borst vind ik het lekkerste om te trainen maar de spierpijn van benen/billen vindt ik de dag erna het lekkerst.

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Dat was schouders:

  • Dumbbell shoulders press
  • Cable side lateral raise with pulley behind back
  • Shoulder machine press small grip
  • Front raise met een stang op een schuin bankje
  • Reverse dumbbell flyes
Welke muziek luister je tijdens je workout?

Verschillend maar via Spotify luister ik vaak naar de playlist van: ‘Woordenschat’ of ‘La Via Loca’

Train je liever samen of alleen?

Ik heb tien jaar lang altijd samen getraind en verschillende training partners “versleten”. Toen ben ik verhuisd en naar een andere gym gegaan, waar ik nu drie jaar alleen train. Behalve met benen, die train ik twee keer per week samen met mijn vriendin. Sinds nu ongeveer een maandje train ik ook weer samen met iemand anders en dat bevalt goed. Je kan en durft toch wat meer omdat er met elke set een spotter bijstaat en je daardoor meer je grenzen kan verleggen.

Hoeveel dagen train je in de week?

Ik train 4 dagen op rij met dan één dag rust. Dan weer 4 dagen trainen met weer één dag rust. Wat dus neer komt op vijf/zes keer per week trainen.

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Ik heb nog nooit een periode gehad waarin ik voor langere tijd geen motivatie heb gehad. Net als vele andere heb ik ook wel eens een dag dat ik even geen zin heb. Negen van de tien keer is dat dan omdat ik moe ben na een werkdag. Dan sla ik soms wel eens een dag over maar dat compenseer ik dan weer door op mijn rustdag te gaan trainen.

workout

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

Ik train omdat ik het mooi vind om een gespierd fysiek te hebben. Dat het gezond voor je is, is mooi mee genomen maar niet de reden waarom ik begonnen ben.

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

Momenteel neem ik: Isolate + casein eiwit / Multi vitamine / Vitamine D / BCAA / Amino / Omega 3 en ZMA.

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Op internet, want ik ben ook weer niet zo sportief dat ik daarvoor in de stad ga lopen. 😋

Je kunt Michael volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.