workout vragen

10 WORKOUT VRAGEN AAN MARCIANO

Sporten helpt bij aan je gezondheid en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Marciano een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker in beweging blijft. Hij is namelijk een echte die hard!

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Ik begon met voetballen toen ik 5 was tot mijn 18e. Vanaf mijn 16e ben ik begonnen met fitness maar wel af en aan. Ik fitness in totaal dus al 8 jaar maar sinds 1,5 jaar echt streng en consequent. Ik ging fitnessen omdat ik een blessure kreeg aan mijn knie door het voetballen en sindsdien ben ik in de sportschool blijven hangen.

workout vragen

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Het leukst vind ik om samen met anderen mijn borst te trainen omdat ik in deze spiergroep veruit de sterkste ben. Dit geeft mij een soort “egoboost”, haha. Als ik in mijn eentje train dan train ik mijn benen het liefst omdat ik daarin mijn grenzen opzoek. Doorgaan tot ik niet meer kan lopen!

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Ik heb gisteren mijn benen getraind dus ik zal deze oefeningen benoemen:

 • –        Squat (opwarmen)
 • –        Squat (4 sets min. 6 herhalingen max. kg)
 • –        Leg extension (4 sets, min. 6 herhalingen, max kg been voor been)
 • –        Hack squat (3 sets, min. 4 herhalingen, max kg)
 • –        Leg press (speciale uitvoering: 3 sets van 8 herhalingen voeten in het midden, onder, boven en sumo)
 • –        Calf raises (5 sets, zoveel herhalingen mogelijk, 120kg)
 • –        Stiffleg deadlift (4 sets, 6 herhalingen, max kg) – normaal doe ik deze als eerst maar deze was bezet

workout vragen

Welke muziek luister je tijdens je workout?

Normaal gesproken luister ik naar hardstyle/rawstyle maar de laatste tijd luister ik ook naar techno voor de afwisseling. Wanneer ik samen met iemand train, luister ik niet naar muziek.

Train je liever samen of alleen?

Over het algemeen train ik liever alleen maar ik vind het fijn om 1 à 2 keer per week met iemand samen te trainen. Ik train dan meestal met mijn broertje of een vriend zodat ik mijn maximaal beter kan opzoeken door een spotter aan mij zijde te hebben. Ook ben ik de laatste tijd bezig met mijn netwerk te vergroten door samen met Justin, een vriend van mij, met andere fitnessfanaten te trainen en door hun wat te leren of zij van mij.

Hoeveel dagen train je in de week?

Ik ben momenteel bezig met cutten ter voorbereiding van een fotoshoot. Hierdoor train ik nu 7 dagen per week waarbij ik 2 keer per dag naar de sportschool ga. ’s Ochtends train ik echt puur kracht. In de avond pak ik dezelfde spiergroep als in de ochtend waarbij ik dan meer herhalingen doe op licht gewicht en daarnaast 45 min. cardio.

workout vragen

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Ik ben heel af en toe mijn motivatie kwijt maar dat is dan maar 1 off dag waarbij ik geen zin heb of lekker wil eten. Ik denk dan alleen maar aan mijn doel die ik wil behalen (<8% bodyfat) en ik haal veel motivatie uit positieve reacties van omstanders/Instagram volgers.

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

Allebei, ik zie er graag goed uit en verzorgd uit waarbij een gezonde lifestyle hoort.

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

Supplementen/voeding voor de training:

 • Isolaat eiwitshake
 • Diverse vitaminepillen (tijdens ontbijt)
 • Pre-workout
 • Kwark 0% vet

Supplementen/voeding tijdens de training:

 • BCAA
 • Water

Supplementen/voeding na de training:

 • Eiwitshake
 • Roerbakgroenten
 • Kipfilet
Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ik koop mijn workout kleding het liefst bij Vanquish en in de winkel van Strong n Healthy Purmerend.

 

Je kunt Marciano volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.