workout

10 WORKOUT VRAGEN AAN LEVI

Sporten helpt bij aan je gezondheid en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Levi een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker in beweging blijft.

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Ik begon met fitness nadat ik verplicht was te stoppen met competitief boksen door een zware schouderblessure. Hongerig om te groeien stapte ik telkens op de grootste jongens in de fitness af om tips te krijgen. Later ging ik zelf op onderzoek, om zo mijn maximaal potentieel te bereiken. Ik was mager, dus in het begin at ik enorm veel in combinatie met 5 dagen per week sporten. Later at ik steeds juister en ging ik faseren, zowel in voeding als op trainingsvlak.

 Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Ik verdeel mijn trainingsdagen vaak in push-day (borst, schouders, triceps), pull-day (rug, biceps, traps) en een leg-day (quadriceps, hamstrings, kuiten).  Ondanks het feit dat mijn benen wat achter lopen, houd ik van de intensiteit van leg-day. Je leert iemand pas echt kennen wanneer je samen benen traint (lacht). Ook het gevoel achteraf geeft mij het meest voldoening.

 Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Aangezien we in België momenteel in lock-down zitten probeer ik creatief om te springen met (home)workouts. Ik had het geluk om de afgelopen weken in het buitenland te kunnen spenderen, waar de fitnesscentra wel open zijn.

Ik trainde wat minder intensief omdat ik heel erg bezig was met werk en plaatselijke activiteiten. Mijn laatste leg-day bestond uit: low bar barbell back-squats, hip-thrusts, leg-press en walking lunges. Ik werk vaak in supersets of trisets.

workout

Welke muziek luister je tijdens je workout?

Ik train bijna altijd met muziek. Het genre varieert, afhankelijk van mijn stemming en de training die dag. Spotify afspeellijsten als ‘Rapcaviar’ of ‘Sturm Radio’ helpen altijd wel om in ‘the zone’ te komen.

Train je liever samen of alleen?

Geen voorkeur, beiden hebben voordelen. Ik trainde jaren samen met een trainingspartner, waarbij we elkaar enorm pushten en concurreerden. Dat heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat we samen veel sneller groeiden, maar het kan ook contraproductief werken. Wanneer ik alleen train doe ik een stuk minder lang over de sessies en kan ik m’n focus veel beter vast houden. Sinds ik voltijds zelfstandig werk, train ik iets minder en probeer ik de intensiteit zo hoog mogelijk te leggen in een zo kort mogelijke tijdsspanne. Ik train vaak tussen afspraken door, afstemmen met iemand om samen te trainen is dan geen evidentie.

Hoeveel dagen train je in de week?

Vroeger trainde ik 5 tot 6 dagen, nu slechts 4 tot maximaal 5 maal dagen per week.

workout

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Tuurlijk heb ik soms minder zin om te sporten en zijn sommige dagen lastiger dan andere, maar ik heb nooit langer dan 7 dagen niet getraind. Vaak is het ook een kwestie van ‘gewoon doen’. Niet teveel nadenken, sportschoenen aan en vertrekken. Achteraf ben je ongetwijfeld extreem tevreden en voldaan dat je die workout achter de kiezen hebt.

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

Ik startte met fitnessen om het boksen te vervangen en om wat bij te komen in spiermassa, dus initieel vooral om een mooi lichaam te hebben. Als magere 16-jarige wil je gewoon wat stoerder en gespierder zijn, dan denk je nog niet na over gezondheid zoals je dat nu doet (lacht).

Op dit moment eet ik gewoon gevarieerd, let ik minder op de weegschaal en wil ik vooral fit en gezond zijn, met een zo goed mogelijk lichaam natuurlijk. Massa is daarbij ondergeschikt aan kwaliteit. Ik bereid nog steeds mijn ‘meal preps’ maar wissel tupperware maaltijden af met andere snacks. Het meal preppen geeft me nog steeds rust, ik hoef nooit na te denken over wat ik ’s middags ga eten (lacht).

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

Voor mijn training drink ik vaak wat eiwitpoeder met havermout, pindakaas en donkere chocolade. Na mijn training drink ik een halve whey proteïne shake, waarna ik meestal een volwaardige maaltijd tot me neem. Daarnaast neem ik elke ochtend wat creatine mono hydraat en extra vitamine D.

workout

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ik heb eigenlijk nooit geld uitgegeven aan trainingskledij. Vaak trainde ik in oversized t-shirts of simpele merkloze stringers. De laatste jaren heb ik met verschillende bedrijven samengewerkt die mij voorzagen van kledij. Momenteel zorgt Body & Fit voor mijn trainingskledij, ze brachten afgelopen jaar zelfs een gepersonaliseerde ‘Levi stringer’ uit.

Je kunt Levi volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.