workout

10 WORKOUT VRAGEN AAN KEVIN

Sporten helpt bij aan je gezondheid en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Kevin een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker in beweging blijft.

1. Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Ik ben altijd al een actief iemand geweest. Van kinds af was ik constant buiten bezig met sporten en in bomen klimmen. Ik moest bewegen. Ik was dan ook iemand die alle sporten graag deed, maar had altijd een voorliefde voor balsporten. Die beoefende ik dan ook toen ik een tiener was.

Toen ik naar de sportschool ging, kreeg ik meer interesse in fitness, waarbij ik mijn eerste abonnement aanschafte. Oorspronkelijk was het doel wat sterker worden en gezond zijn. Na een tijd daag je jezelf uit en wordt de voldoening na je training zelf, een soort “verslaving”. Ik probeer steeds het beste uit mezelf te halen. Wat dan weer uitrolde in een voorbeeld zijn voor anderen. Helpen om hun doelen te bereiken en hen zien vooruitgaan is ook leuk. Ondertussen train ik al 8 jaar in de fitness, waarvan ik 4 jaar echt bezig ben met mijn voeding. Later ben ik ook uitgegroeid tot sportleraar, trainer en jury in verschillende sporttakken.

workout
2. Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Eigenlijk vind ik de variatie van het trainen wel leuk. Steeds een andere spiergroep. En zelfs daarin kan je zo verschillen: van short reps tot long reps, dropsets.. noem maar op. Maar als ik een spiergroep moet kiezen, dan kies ik rug.

3. Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

– back rows
– reverse flies
– pull-ups
– wide grip pull downs
– lat pull downs
– bar rows
– deadlift

4. Welke muziek luister je tijdens je workout?

Alles met een goeie beat is oke voor mij. Drum and bass, 90’s, goeie pop, hardstyle, alle muziek die mij energie geeft. Maar ik kan een goede hiphop ook wel appreciëren.

workout
5. Train je liever samen of alleen?

Het liefst train ik alleen. Meestal heb ik tijd te kort in de dag, dus wil ik goed kunnen doortrainen. Geregeld train ik ook wel samen met een vriend, wat dan uiteraard ook wel handig is om te spotten of het gevoel van de training aangenamer te maken.

6. Hoeveel dagen train je in de week?

Ik train 6 dagen per week. Zondag is mijn rustdag. Daar geef ik mijn spieren de kans te rusten en te groeien. Soms gebruik ik deze dag ook om eens een sauna te nemen of gewoon een frisbee te gooien op het strand in de zomer.

7. Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Ja dat gebeurt wel eens. Dan zoek ik naar manieren om eens anders te trainen. Even weg uit de routine. Maar mijn training overslaan? Nooit. Consistency is the key to succes.

workout

8. Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

Beide. Ik train vooral om gezond te zijn. Uiteraard komt het fysieke daarin mee. Ook de voeding speelt hierin een grote rol. Je bent wat je eet. Eet je gezond, dan zal je er ook zo uitzien.

9. Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

Ik neem elke ochtend een ijzertablet. Ik heb al altijd een laag gehalte gehad dus zo is dat wel handig. Voor de rest heb ik ook wel whey staan voor als ik tussen mijn drukke uren niet genoeg tijd heb om iets deftigs te kunnen eten. Voor de rest neem ik alles op uit mijn maaltijden.

10. Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Mijn laatste workout sets komen van XXL Nutrition , maar ik heb er ook liggen van Underarmour.

Je kunt Kevin volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.