jerome

10 WORKOUT VRAGEN AAN JEROME

Sporten helpt bij aan je gezondheid, zowel fysiek als mentaal en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Jerome een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker actief in beweging blijft.

Hoe lang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten? 

Ik ben van jongs af aan altijd sportief geweest maar ik heb me tijdens mijn studententijd volledig ingezet op het wedstrijd roeien. Sinds ik daar 3 jaar geleden wegens een blessure mee ben gestopt, ben ik steeds meer de sportschool in gaan duiken. Voor mij is fitness de perfecte uitlaatklep waar ik mijn energie in kwijt kan.

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Momenteel vind ik de combinatie borst/schouders het leukst om te trainen. Ik krijg daar altijd een heerlijk opgepompt gevoel door en voor mij, zijn die twee spiergroepen focuspunten waar ik deze periode hard aan wil werken.

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Tijdens mijn laatste borst/schouders workout heb ik de volgende oefeningen gedaan:

 • Incline dumbbell press
 • Machine chest press
 • Cable fly
 • Dumbbell side lateral raises
 • Arnold press
 • Reverse machine fly

Welke muziek luister je tijdens je workout?

Qua muziek genres houd ik van variatie en heb een aantal verschillende workout playlists aangemaakt. Ik ga eigenlijk altijd wel lekker op een hardstyle setje maar ik vind het soms ook heerlijk om te rammen met heavy metal.

Train je liever samen of alleen?

Hoewel ik het altijd super gezellig vind om met iemand samen te trainen, train ik over het algemeen het liefst alleen. Ik vind het makkelijker om “in de zone” te komen als ik mijn koptelefoon op heb en even in mijn eigen wereld ben.

Hoeveel dagen train je in de week?

Ik train momenteel zes dagen in de week. Op zondag neem ik een rust dag hoewel ik vaak toch de neiging heb om ook dan even de sportschool in te duiken – iets met verslaving..

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan? 

Ik ben over het algemeen super gemotiveerd maar heb ook wel eens een off-day. Ik vraag me op zo’n moment altijd af wat de reden daarvoor is. Als ik bijvoorbeeld merk dat mijn lichaam toe is aan een rustdag, dan wil ik wel eens een workout overslaan. Als ik dan de volgende dag naar de gym ga, ben ik extra gemotiveerd en heb ik vaak ook veel meer energie. Andere dagen heb ik een schop onder mijn kont nodig en probeer ik door middel van een lekker hardstyle setje in combinatie met een goede pre-workout toch in de stemming te komen – meestal werkt dat prima!

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

Ik train absoluut voor beide. Ik probeer op meerdere vlakken in mijn leven bezig te zijn met mijn gezondheid. Trainen is daarbij maar een deel van de puzzel. Voeding, rust, mentale gemoedstoestand, om er maar een paar te noemen, dragen allemaal bij aan een gezond levensstijl. Natuurlijk is het leuk om er goed uit te zien, maar dat is het resultaat van keuzes die je maakt. Gezonde gewoontes creëren en genieten van het proces, dat is de truc – die sixpack die komt wel!

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

Qua supplementen neem ik eigenlijk niet zo veel. Ik probeer zo veel mogelijk voedingsstoffen ook daadwerkelijk uit voeding te halen. Op dit moment neem ik het volgende:

 • Multivitamine
 • Vitamine D
 • Creatine
 • Eiwitpoeder

Twee uur voor ik ga trainen eet ik 80 gram havermout met een schepje eiwitpoeder. Zo heeft mijn lichaam genoeg tijd om alle voedingsstoffen te verteren en heb ik geen opgeblazen gevoel in de gym. Mocht ik wat extra energie nodig hebben, sla ik een dubbele espresso of een scoop pre-workout achterover. Direct na mijn training eet ik een banaan en probeer ik zsm naar huis te gaan om een volledige maaltijd te eten.

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ik ben de laatste jaren vol meegegaan in de Gymshark gekte en moet zeggen dat ik haast geen ander merk meer koop.

Je kunt Jerome volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

1 Reactie
 • Stefan
  Geplaatst op 16:36h, 23 oktober Beantwoorden

  Trots op deze jongen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.