gezondheidsvoordelen strand

ZON, ZEE, STRAND.. WIST JIJ DIT AL?

We voelen ons allemaal heerlijk op het strand. En dat is het ook! Het strand brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee, hiervoor zou je alleen al naar de kust willen rijden. Het verbeterd je algehele gezondheid omdat het zowel op fysiek, mentaal als emotioneel niveau voordelen heeft.

 

Mineralen van de zee

Zeewater is goed voor je huid. Het herstelt wondjes sneller, het is goed tegen acne en het is zelfs effectief tegen littekens. Je huid neemt in de zee onder andere de mineralen kalium, calcium, zwavel, silicium, fluor en zink op. Met de vitamine D aanmaak in de zon is het een gouden combinatie. Niet te veel, alles met mate.

Ook kunnen deze mineralen ingeademd worden in de vorm van negatieve ionen. De lucht aan de kust is letterlijk een medicijn wat je kan inademen. Het helpt met het afbreken van eiwitten, vetten en koolhydraten, het verbeterd orgaanfuncties en boost onze celstofwisseling. Ook zorgt het voor een verhoogde serotonine productie waardoor stress afneemt en ons humeur verbeterd. Lees meer over negatieve ionen en de voordelen van frisse lucht.

De zon

De zon zorgt ervoor dat melatonine levels worden onderdrukt. Dit zorgt ervoor dat je meer energie hebt en de melatonine aanmaak in de avond verbeterd. Dit zorgt dus voor meer energie overdag en een betere nachtrust. De zon heeft nog veel meer voordelen zoals de vele functies van vitamine D die ons lichaam produceert wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Dat zorgt voor sterke botten, een gezondere huid en voorkomt veel welvaartziektes. Lees meer over de positieve effecten van de zon.

Voer voor de zintuigen

We hebben in onze hersenen nog steeds het overlevingsinstinct. Dit registreert geluiden waarbij het op een dieper niveau je lichaam ontspant of juist in alerte gespannen toestand brengt. Het geluid van de golvende zee is een geluid wat je lichaam dus op een diep niveau tot rust brengt. Het tegenovergestelde hiervan zijn de meeste elektronische en mechanische geluiden. Daarom is het goed om af en toe even het drukke leven in te ruilen voor een rustigere plek zoals het strand.

Het voelen van de zon op je huid, de wind door je haren en het zand aan je voeten zorgen voor een heerlijke stimulatie van de zintuigen. Het zien van de horizon heeft ook een kalmerende functie op zowel mentaal als emotioneel niveau. Het creëert rust en ruimte in je hoofd. Hierdoor kan je gedachtes loslaten en je emoties zullen tot rust komen.

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Bekijk onze aanbevolen boeken met heerlijke, eiwitrijke en gezonde recepten!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.