fitheid

WE OVERSCHATTEN ONZE EIGEN FITHEID

Vakantiekilo’s, blessures, mentale problemen en dan hebben we het nog niet eens over de ‘coronazomer’. Deze dingen hebben een grotere impact gehad op onze conditie de afgelopen tijd, dan we denken. En dat heeft ook weer gevolgen voor onze gezondheid.

De conditie van vele Nederlanders is de afgelopen maanden flink achteruit gegaan. Hoewel 52% van de mensen (de meerderheid van ons) denkt fit genoeg te zijn, beweegt het grootste deel van de bevolking niet genoeg. Dit blijkt uit een onderzoek van Fit For Free. Van de mensen die zij ondervraagd hebben afgelopen zomer, sportte ruim de helft minder dan één keer per week. Slechts één van de vijf haalt de landelijke richtlijn van minstens twee keer sporten per week. En dan te bedenken dat in 2019 de helft van alle Nederlanders nog de richtlijnen behaalde. 😲

Het sporten weer oppakken na deze zomer blijkt niet zo gemakkelijk voor de meeste van ons. Zo’n 40 procent van de Nederlanders ziet er enorm tegenop om weer de sportschool in te duiken. Dat is eigenlijk best vreemd, want we voelen ons allemaal beter na een training en dat beweert ook 70% van de mensen. Maar waarom doen we er dan niets aan? Buiten dat heeft 32% last van coronakilo’s.. Wauw, op de totale bevolking zijn dat gewoon miljoenen Nederlanders!

HET IS AL SNEL TE VEEL

Het blijkt dat het mensen heel veel moeite kost om dagelijkse bezigheden te voltooien. Een trap op rennen zonder te hijgen is eigenlijk al te veel gevraagd voor de helft van de Nederlanders. Waar we ons dan wel weer bewust van zijn is dat een goede conditie toch wel erg belangrijk is. Gelukkig maar! 😃 Een groot deel van de mensen vindt dit dan ook de belangrijkste reden om naar de sportschool te gaan. Zo wil de meerderheid (58%) van alle ondervraagden graag gezond en fit worden om weerstand op te bouwen tegen het coronavirus.

TIME TO GET FIT!

Als je kijkt naar de richtlijnen van de Gezondheidsraad moeten volwassenen minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten uitvoeren om gezond te blijven. En dat gaat niet lukken als jij geen beweging krijgt. 🙊 Als je dus nagaat dat de meeste Nederlanders afgelopen zomer minder sportte dan één keer of één tot twee keer per week, dan kunnen zou je zeggen dat het weer eens hoog tijd wordt om meer te gaan bewegen en met die billen van de bank te komen!

JOUW MOTIVATIE

Een gebrek aan motivatie zorgt ervoor dat je niet kan gaan sporten, dat is de denkwijze van drie op de tien Nederlanders.. Wat eruit naar voren komt is dat onder andere een sportmaatje, groepslessen, persoonlijke begeleiding en het snel zien van resultaat helpt om gemotiveerd te blijven. Buiten dat zijn andere redenen om te gaan sporten volgens hen: werken aan de conditie maar ook afvallen, het hoofd leegmaken en voldoen aan de minimale bewegingsnorm.

Maar laten wij jou nou kunnen helpen bij al die puntjes! 😍💪🏼 Ga jij voor een gezond en fit lichaam, waarbij je je weer energiek gaat voelen maar ook vooral positief en gelukkig? En waarbij je dus ook nog kunt genieten? Dan hebben wij HET plan voor jou; het Gymjunkie Lifestyle Plan geeft het jou allemaal en je krijgt gratis toegang tot de community om elkaar te steunen en te motiveren.

SAMEN STAAN WE STERKER!

Je kunt ons volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

BRONNEN

Volksgezondheidenzorg

Onderzoek ‘Hoe fit is Nederland?’ uitgevoerd door Factsnapp in opdracht van Fit For Free onder 2 x 400 Nederlanders

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.