11 sep Ultieme, eiwitrijke chocolade havermout
Havermout wordt misschien gezien als saai en suffig ontbijt, maar dat is helemaal niet nodig! Zelf kies ik vaak voor havermout als ontbijt omdat het erg voedzaam is maar ik vind het ook echt erg lekker. Maar heb jij nou nog je twijfels over havermout dan weet ik zeker dat je dit recept gaat waarderen. Dit ultieme verwen bakje smaakt als romige, chocolade pasta. Geniet ervan!
Recept: Ultieme, eiwitrijke chocolade havermout
Ingrediënten:
(voor 1 portie)
- 50 gram havermout
- 1 scoop vegan eiwit poeder (vanille, chocolade of naturel)
- 1 EL cacao poeder
- 10 gram lijnzaad
- 50 gram diepvries blauwe bessen
- 50 gram diepvries frambozen
- 250 ml plantaardige melk (ongezoete amandelmelk)
- Flinke snuf kaneel
- Je favoriete toppings. Ik gebruikte: een blokje pure chocolade, een lepeltje pindakaas, banaan, verse frambozen en gesnipperde kokos
Bereiding:
- Doe de havermout, het eiwitpoeder, het cacao poeder, de lijnzaad en de melk in een pannetje. Breng het geheel aan de kook. Blijf ondertussen goed roeren.
- Voeg nu het diepvries fruit toe en kook het geheel nog 5 minuten door. Blijf roeren zodat je je havermout luchtig blijft.
- Maak het geheel af met al je favoriete toppings.
Voedingswaarden:
Chocolade havermout | per portie
(zonder toppings) |
per portie
(met toppings) |
Calorieën | 449 kcal | 729 kcal |
Koolhydraten | 21 gr | 72 gr |
Vetten | 14 gr | 28 gr |
Eiwitten | 29 gr | 36 gr |
[print-me]
Laat je me weten wat je van het recept vond?
Liefs Maartje
Instagram: @maartjemariacom
Facebook: maartjemariacom
Blog: maartjemaria.com
Pingback:Chocolade verwen havermout (high protein) - MaartjeMaria.com
Geplaatst op 06:17h, 13 september[…] Het volledige recept en de macros check je op gymjunkies: […]