tuna salad

TASTY TONIJNSALADE

Ik heb de eer gekregen om wat meer recepten te delen met jullie, middels de pagina van Gymjunkies. Super tof! Ik hoop dat jullie er wat inspiratie uit kunnen halen. In mijn eerdere blog(eetdagboekje) heb ik al even kort verteld wie ik ben en wat ik doe.

So let’s go to the food part now, it’s tuna salad time. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind stiekem die bakjes met kant en klare eiersalade of tonijnsalade altijd vet lekker. Daarom heb ik een skinny versie op de tonijn-variant gemaakt. Dit is een receptje die ik vooral met de warme zomerdagen altijd erg prettig vind. Het is een licht, eiwitrijk en koolhydraat-arm recept. Perfect voor als je een cheat-day hebt gehad, je lichaam wilt aanvullen met eiwitten na een gymsessie of gewoon voor lekker. Tevens is het echt super simpel om te maken, win win situatie dus!

tuna salad

RECEPT TEASTY TUNA SALAD

Je hebt nodig:

  • 100 gram tonijn uit blik op waterbasis
  • 50 gram Skyr naturel. Dit mag ook soja-yoghurt zijn. Het moet wel een beetje zurig en romig zijn voor de smaak.
  • 40 gram appel (ik had Granny Smith, lekker fris)
  • 25 gram zoet-zure augurk
  • 20 gram zwarte olijven
  • 50 gram botersla

Heel simpel: mix alles, behalve de boter sla, door elkaar en gooi het op een cracker, boterham of gewoon een toastje! Meer augurk en olijfjes erdoorheen is ook lekker, maar ik had niet meer in huis haha! Mocht je het romiger willen, maar niet uitschieten in je vetten en calorieën, zou je ook nog een eetlepel yoghurt-mayonaise erdoorheen kunnen doen!

Macro’s van de tonijnsalade
  • 179 kcal
  • 8 gram koolhydraten
  • 28 gram eiwitten
  • 3 gram vet

Liefs, Tessa

Je kunt Tessa volgen via @instagram 

gymjunkie lifestyle plan vet verliezen

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.