SUCCESVERHAAL: IRIS (ANONIEM)

Op 22 mei ben ik met het coachingstraject bij Cynthia begonnen. Aan het begin was ik enigszins sceptisch, want mijn vorige online coaching ervaring was geen goede ervaring. Achteraf gezien ben ik erg blij dat ik tóch weer voor online coaching heb gekozen. Vooraf had ik verwachtingen, dat ik een bepaald gewicht zou verliezen en een bepaald vetpercentage zou hebben. Heb ik deze verwachtingen behaald? Nee, verre van, geloof ik. Maar ik heb zo veel innerlijke progressie gemaakt. Eigenlijk vind ik dit zelfs een ‘betere’ progressie dan ik mijzelf voorafgaand voorgesteld had.

VEGETARISCH EN LACTOSE VRIJ

Zo wilde ik graag vegetarisch eten. Dit heb ik in het verleden een aantal jaar gedaan, maar toen ik begon met afvallen (nu 3,5 jaar geleden) ben ik toch maar weer vlees en vis gaan eten. Ik wist eigenlijk niet hoe ik anders aan voldoende eiwitten kon komen. Ik voelde mij hier totaal niet fijn bij, daarom heb ik bij Cynthia aangegeven dat ik graag vegetarisch en lactose vrij (in verband met lactose-intolerantie) wilde eten. Zij heeft dit fantastisch verwerkt in mijn voedingsschema.

Nu 2 maanden later ben ik nog steeds erg blij met de keuze om geen vlees en vis meer te eten. Buiten het feit om dat ik vind dat dieren niet gedood moeten worden om de mens te dienen, merk ik ook lichamelijke verbeteringen. Zo ben ik al vanaf kleins af aan een nagelbijter en heb ik extreem dunne nagels die altijd scheuren (waardoor ik weer ging bijten). Geloof het of niet, ik heb nu LANGE en STEVIGE nagels. Nooit verwacht dat ik dit ooit zou ervaren. Ik kan niet bewijzen dat het komt door het vegetarisch en lactose vrij eten, maar ik merk sinds ik ben begonnen met het voedingsschema dat Cynthia heeft opgemaakt absoluut verbetering.

BINGE EATING DISORDER

Verder heb ik geleerd dat cheaten niet slecht is. Voor mij was cheaten een lastig aspect, omdat ik sinds begin mei gediagnosticeerd ben met ‘Binge eating disorder’. Hierdoor mondde een cheatmeal vaak uit in een cheatdag of zelfs een cheatweek. De eerste twee weken heb ik totaal geen last gehad van mijn eetstoornis, omdat ik in het weekend een cheat had en dit op dat moment voldoende was. Naar mate de tijd vorderde kreeg ik veel meer stress in mijn leven, waardoor mijn eetstoornis vaak sterker was dan mijn wil om af te vallen. Ja, dit vond ik kut. Erg kut, maar ik heb geaccepteerd dat dit nou eenmaal bij mij hoort en ik hiervoor behandeling ga krijgen. Hoe kutter ik mij ga voelen, hoe erger het wordt.

ZELF VERDER MET DE LEVENSSTIJL

In het verleden waren schema’s en ik twee handen op één buik. Ik vond het heerlijk dat ik altijd wist wat en wanneer ik moest eten en eigenlijk niet na hoefde te denken. Uiteindelijk merkte ik de laatste tijd dat schema’s mij extra stress gaven, omdat ik het zat was steeds maar bepaalde dingen te moeten eten. Ik wilde (weer) leren om zelf bewuste keuzes te maken. De laatste weken van het traject ben ik zelf gaan bepalen wat ik wilde eten, geen schema’s maar gewoon naar mijzelf luisteren. Dit gaf mij een veel beter gevoel, met als gevolg dat ik weer afviel, minder eetbuien had, zodoende ook leerde dat macro’s slechts getallen zijn en het af en toe niet erg is om hier iets flexibeler mee om te gaan.

Ik heb geleerd van Cynthia dat ik niet zoveel moet ‘moeten’ van mezelf. Ik ‘moest’ 3-4 keer per week sporten, ik ‘moest’ gezond eten, ik ‘moest’ extra wandelingen maken, ik ‘moest’ voor een bepaalde periode zijn afgestudeerd. Op een gegeven moment kwam ik in een dip, soort vicieuze cirkel waardoor niets meer lukte. Ik was dagelijks strontchagrijnig en had meer eetbuien. Ik was er klaar mee om altijd maar zoveel druk op mijzelf te moeten leggen.

Ja, ik wil al die dingen nog steeds. Maar als het niet lukt, lukt het niet. Ook prima. Heb ik geen zin in sporten? Dan ga ik lekker niet. Wil ik een zak chips? Prima, dan neem ik die. Echt, dit geeft je zoveel meer innerlijke rust, waardoor je lichamelijke progressie op een gegeven moment weer beter gaat.

ZELFACCEPTATIE

Misschien wel het mooiste aan het hele traject is dat ik eindelijk mijzelf ben gaan accepteren. Hoe dit komt? Ik heb geen idee. Misschien door de combinatie van het goede gevoel van vegetarisch eten, een lichaam dat onder controle is en niet langer op hol slaat door lactose, het flexibeler omgaan met voeding en de Wet van de aantrekkingskracht (waar Cynthia mij op heeft gewezen).

Ik ben de afgelopen jaren 40 kg afgevallen, maar ik zag mijzelf nog steeds als dat dikke meisje van 110 kg. Nooit was ik tevreden met mijzelf, ook niet toen ik 40 kg was afgevallen. Ik zag alleen maar het gewicht dat ik nog kwijt wilde, maar niet hoe ver ik al ben gekomen. Eindelijk zijn mijn ogen geopend en ben ik oprecht trots op mijzelf met wat ik heb bereikt.

Ik ben niet ‘perfect’ (wat is eigenlijk perfect?) en ja, ik heb nog spekkies op mijn lichaam. So be it. Ik accepteer mezelf zoals ik ben, met alle minder mooie aspecten aan mijn lichaam. Ik weet wel dat ik nog beter kan worden, dus daar streef ik ook naar. Voorlopig ga ik door met afvallen, maar niet meer op een obsessieve manier en met een stomme weegschaal die elke dag mijn humeur bepaalde.

GEMOTIVEERD EN GELUKKIG

Voordat ik bij Gymjunkies begon, liep ik maanden doelloos rond. Mijn motivatie om af te vallen was weg. Ik wilde wel, maar ik was het gezond moeten eten en nooit ‘slechte’ dingen eten spuugzat. Ik kon het niet langer opbrengen. Nu is mijn motivatie weer terug, minder obsessief weliswaar. Ik ben nu prima en ik kan alleen maar beter worden. Zolang ik niet opgeef, boek ik vooruitgang. Binnenkort hoop ik te starten met een behandeling voor mijn eetstoornis, zodat ook dat aspect kan worden aangepakt.

Zonder de steun, adviezen en opbeurende woorden van Cynthia had ik dit alles nooit bereikt. Het beoogde resultaat hebben wij niet bereikt, wij hebben iets mooiers bereikt! Bedankt lieve Cynthia, bedankt!

Liefs, Iris.

Voor meer informatie over de coaching van Cynthia kun je kijken op haar website of mailen naar cynthia@gymjunkies.nl. 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.