Sinterklaas staat voor de deur! Onze food blogster Linda deelt voor deze feestdag een mega lekker recept met ons. Ga jij deze dit weekend maken?
Een suikervrij bananenbrood was denk ik één van de eerste gezonde bakrecepten die ik jaren geleden bakte. Waarom? Omdat je bij gebruik van zeer rijpe bananen, helemaal geen andere zoetigheid nodig hebt om er een lekker tussendoortje van te maken. En zo is de liefde voor gezond bakken langzaam steeds meer uitgegroeid en probeer ik iedere keer weer nieuwe ideeën uit te werken. Een recept voor speculaas bananenbrood kan met het Sinterklaasfeest in aantocht echt niet ontbreken!
wat heb ik nodig voor één heel brood?
3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram havermeel
125 gram (spelt)bloem
2 el zonnebloemolie
50 gram Sukrin Gold suikervervanger
1.5 tl bakpoeder
2 tl speculaaskruiden
Snufje zout
50 gram kruidnoten
hoe te bereiden?
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Doe de bananen samen met de eieren en de olie in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. TIP: Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer om de bananen en eieren te mixen en roer de rest er met een spatel goed doorheen.
Schep de kruidnoten door het beslag met een spatel.
Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45-50 minuten. Controleer met een prikker na 45 minuten of je bananenbrood gaar is.
Laat het bananenbrood minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
Snijd in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel op een koele en droge plek. Maximaal 3-5 dagen houdbaar.
voedingswaarde per plak
Per plak (1/10 deel): 175 calorieën, 5.5 gram eiwitten, 25 gram koolhydraten en 5.7 gram vet
Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.
Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je een plak speculaas bananenbrood als tussendoortje nemen.
Geen reactie's