recept elise

RECEPT VAN DE MAAND – PASTA MET PREI EN KIP

Iedere maand deel ik met jullie een recept, waarin ik gebruik maak van een component dat je juist in die maand goed kan eten. In de maand maart staan verschillende groenten in de spotlight, waaronder ook de prei.

De prei bevat veel vezels en voedingsstoffen, maar weinig calorieën. Verder zit deze bladgroente vol met vitamine C. Het donkergroene gedeelte van de prei bevat de meeste vitamines en mineralen. Door de vele vezels in de prei zit je na het eten ook langer vol, dat scheelt weer wat snackdrang.

Dit recept is zowel vegetarisch als veganistisch te maken!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 300 gram prei, in ringen
  • 100 gram doperwten
  • 1 ui, in stukjes/ringen
  • 200 gram kipfilet (of vegan kipstukjes)
  • 3 el zuivelspread light (of vegan zuivelspread)
  • 110 gram ongekookte volkoren pasta naar keuze
  • Knoflook
  • (zout en peper)
  • Een beetje (vegan) geraspte kaas ter garnering

Zo maak je het klaar:

  1. Zet een pannetje water op en kook de pasta beetgaar.
  2. Bak ondertussen de (vegan) kip (gaar) en voeg daarna ook de gesneden ui toe. Schep even om tot de ui glazig begint te worden. Voeg daarna de prei toe en laat deze even meebakken tot deze begint te slinken.
  3. Breng op smaak met kruiden. Voeg nu ook de doperwten toe en schep nog even om. Doe de (vegan) zuivelspread erbij en roer nog even om.
  4. Even proeven en eventueel verder op smaak brengen.
  5. Top het gerecht nog even af met wat (vegan) geraspte kaas.
  6. Het is een gerecht wat super simpel en snel klaar te maken is. Ook kun je dit gerecht ideaal voorbereiden wanneer je iets minder tijd hebt of wanneer je buiten de deur eet.
  7. Voor een ‘’krokanter’’ laagje, zou je het gerecht ook in een ovenschaal kunnen doen, om deze daarna met de (vegan) geraspte kaas er over even in de oven te zetten onder de grill.

Wil je nog meer gerecht-inspiratie zien?

Je kan mij voor deze recepten en nog veel meer volgen op Instagram.

Wekelijks deel ik wel nieuwe recepten.

Zo staan er al een aantal heerlijke toppers op, die hier soms wekelijks op tafel staan.

Tot volgende week!

Liefs, Elise

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.