blog corona

POSITIEF BLIJVEN DENKEN TIJDENS DE CORONATIJDEN

De impact van het coronavirus is groot en zorgt bij heel veel mensen voor angst en stress. Het goede nieuws? Je kunt die negatieve gevoelens ombuigen naar positieve gedachten. Door eigenlijk anders te leren denken. Om beter met uitdagingen en veranderingen om te gaan en om sterker en vitaler in het leven te staan. Wij geven je vandaag handige tips!

Een positieve mindset is erg van belang. Het laat je toe om je mentale gezondheid op peil te houden. Sterker nog, het zorgt ervoor dat je in vertrouwen blijft leven en werken. Zodat je in balans blijft. Want wie bewust en vitaal leeft, krijgt energie om veerkrachtig en wendbaar te zijn. Ik vergelijk het altijd met de zee. Soms zijn de golven hoog en onstuimig en even later is het water opnieuw glad en rustig. Zo gaat het ook met je mind, je gedachten.

In een onrustige zee lijkt soms alles tegen te zitten en kom je nauwelijks vooruit. Maar met de juiste mindset, een flinke portie vertrouwen en een heldere focus zet je stapjes vooruit. Het maakt je leven rijker en voller! En je geniet des te harder van de rustige zee nadat je de storm gevoeld en getrotseerd hebt. Met de onderstaande tips gaan we jou op weg helpen:

BEWEEG EN BLIJF LEKKER FIT!

Een frisse geest in een fit lichaam zorgt echt voor vitaliteit. Eet dagelijks gezond, drink voldoende water, beweeg minstens een halfuurtje, ga lekker de buitenlucht in en neem een goede nachtrust. Je voelt je meteen veel beter! En net dát heb je nodig om uitdagingen aan te kunnen en je aanpassingsvermogen te vergroten.

DOE MEER WAAR JE ENERGIE VAN KRIJGT

Als je doet wat je graag doet, voel je je beter in je vel. Kies waar je je energie in stopt. En vermijd zoveel mogelijk energievreters. Dump de dingen of laat ze aan anderen over die je frustreren. Zo geniet je veel meer van het leven. En dat straal je ook uit naar de mensen rondom je heen. Positieve vibes zijn nu eenmaal besmettelijk.

TRAIN JE MIND

Als je je mind (gedachten) traint om positiever te leren denken, kun je je beter focussen, helderder denken en problemen sneller oplossen. Negatief denken is een gewoonte die je zelf kunt doorbreken, oefening baart kunst. Door even afstand te nemen van je probleem, los je het vaak al op. Communiceer ook op een positieve manier, vermijd bijvoorbeeld zinnen die starten met: ‘ik kan niet …’, ‘ik haat …’, ‘het lukt nooit …’. Want hoe meer je daarvan uitzend, hoe meer je het terug zal krijgen in je leven én dat is nu juist niet de bedoeling.

HOU VAN JEZELF

Gedraag je zoals de persoon die in jou zit en focus op de persoon die jij bent én wilt zijn. Geloof in jezelf. Spreek dat uit. Hardop, voor de spiegel. Met behulp van affirmaties groeit je zelfvertrouwen. Je zelfbeeld verandert en je voelt je anders. Beter.

WAT JE AANDACHT GEEFT, GROEIT

Geef aandacht aan de dingen die jij belangrijk vindt. Zo focus je op positiviteit en maak je ruimte voor creativiteit. Door middel van visualisatie stoom je je mind alvast klaar om je doelen te bereiken. Dit wordt ook vaak gebruikt door topsporters en artiesten. Je roept op dat moment beelden op van specifieke, gewenste situaties in je leven. Hierdoor gaat je onderbewustzijn geloven dat je het kunt en creëer je je eigen toekomst. Doelen behalen wordt op deze manier een stuk eenvoudiger.

DANKBAARHEID

We hebben het eigenlijk helemaal nog niet zo slecht.. Sta eens vaker stil bij alles wat goed gaat, wat WEL fijn, leuk en goed voelde vandaag. Op die manier creëer je rust in je hoofd. Het helpt tegen angst en piekergedrag. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om elke dag voor het slapen drie dingen op te schrijven waarvoor je die dag dankbaar was. Zo val je met een groot geluksgevoel in slaap.

KLEINE GELUKJES

Geef jezelf en anderen eens wat vaker een schouderklopje. Dat vergroot je betrokkenheid, motivatie en verbinding met anderen. Wie de kleine gelukjes in het leven viert, toont veel meer positiviteit. De kracht van positieve feedback is ontzettend groot. Bovendien is het helemaal niet zo moeilijk. En ik weet ook dat jij dit kan!

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.