Peanut butter Protein Raw Bar (mini’s) by: Tommy

Het is weer zondag! En dat betekent een nieuw recept van mij voor jou. Ik ben gek op Pindakaas. Vrienden en bekenden maken altijd grapjes, “dat eet je zeker ook met pindakaas” waarop ik altijd lachend antwoord; uiteraard! En als ik het nog niet geprobeerd of gegeten heb dan doe ik dat die zelfde of de volgende dag nog.

Ik eet het voornamelijk door mijn kwark, havermout en ik smeer het op alles wat ik maar kan bedenken, Snack a Jacks, Proteïne bars, pannenkoeken, ontbijtkoek, rijstwafels, banaan, kiwi, appel, kip. Ham, dadels ga zo maar door het liefst smeer ik pindakaas op pindakaas!

Laatst kreeg ik van de lieftallige foodie Robin (instagram: robinrecipes) een proteïne reep van “Oh Yeah” met de smaak peanut butter. Zij zelf vond deze repen niet heel geweldig smaken en dacht misschien mij er blij mee te kunnen maken. Ook ik werd er niet vrolijk van! Ik was zo teleur gesteld van de smaak (erg chemisch) dat ik meteen zelf een Pindakaas reep ging maken, ik vind ze zo waanzinnig smaken dat ik ze graag met jou wil delen!

Wat heb je nodig?

Voor 18 bars a 30 gram of 9 bars a 60 gram

200      Gr       Havermout
150      Gr        Honing
150      Gr        Pindakaas (met stukjes)
60        Gr        Whey proteïne poeder (kan ook zonder)
Klein beetje zeezout

Keuken machine
Als je geen keuken machine hebt kan je het ook goed prakken met een vork.

 

Wat te doen?
–           Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een keuken machine maal dit tot het een grote
“deeg” bal wordt.
–           Verdeel de grote bal nu in kleinere repen van bijvoorbeeld 30 of 60 gram.
–           Laat teminste 60 tot 90 minuten opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden (per bar)

Reep van,                    60GR          30GR
Calorieën                    262                  131
Koolhydraten            26                     23
Vetten                         12                       6
Eiwitten                      11                      5,5

Volg mij voor meer food foto’s weetjes en tips
Instagram: tommy_fitlife
Snap chat: bosma16

Groetjes,

Tommy.

2 Reactie's
 • Femke
  Geplaatst op 10:29h, 18 november Beantwoorden

  mennn deze is zoet, voor mij te zoet.
  Is er een vervanger voor honing dat jullie weten?

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 19:23h, 18 november Beantwoorden

   Hoi Femke,

   Ik heb het even aan Tommy gevraagd en de honing is ook voor de houdbaarheid en de binding. Het is een vervanging voor de suiker, je kunt misschien zoetstof gebruiken. Of minder honing dat kan ook!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.