07 nov Peanut butter Protein Raw Bar (mini’s) by: Tommy
Het is weer zondag! En dat betekent een nieuw recept van mij voor jou. Ik ben gek op Pindakaas. Vrienden en bekenden maken altijd grapjes, “dat eet je zeker ook met pindakaas” waarop ik altijd lachend antwoord; uiteraard! En als ik het nog niet geprobeerd of gegeten heb dan doe ik dat die zelfde of de volgende dag nog.
Ik eet het voornamelijk door mijn kwark, havermout en ik smeer het op alles wat ik maar kan bedenken, Snack a Jacks, Proteïne bars, pannenkoeken, ontbijtkoek, rijstwafels, banaan, kiwi, appel, kip. Ham, dadels ga zo maar door het liefst smeer ik pindakaas op pindakaas!
Laatst kreeg ik van de lieftallige foodie Robin (instagram: robinrecipes) een proteïne reep van “Oh Yeah” met de smaak peanut butter. Zij zelf vond deze repen niet heel geweldig smaken en dacht misschien mij er blij mee te kunnen maken. Ook ik werd er niet vrolijk van! Ik was zo teleur gesteld van de smaak (erg chemisch) dat ik meteen zelf een Pindakaas reep ging maken, ik vind ze zo waanzinnig smaken dat ik ze graag met jou wil delen!
Wat heb je nodig?
Voor 18 bars a 30 gram of 9 bars a 60 gram
200 Gr Havermout
150 Gr Honing
150 Gr Pindakaas (met stukjes)
60 Gr Whey proteïne poeder (kan ook zonder)
Klein beetje zeezout
Keuken machine
Als je geen keuken machine hebt kan je het ook goed prakken met een vork.
Wat te doen?
– Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een keuken machine maal dit tot het een grote
“deeg” bal wordt.
– Verdeel de grote bal nu in kleinere repen van bijvoorbeeld 30 of 60 gram.
– Laat teminste 60 tot 90 minuten opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden (per bar)
Reep van, 60GR 30GR
Calorieën 262 131
Koolhydraten 26 23
Vetten 12 6
Eiwitten 11 5,5
Volg mij voor meer food foto’s weetjes en tips
Instagram: tommy_fitlife
Snap chat: bosma16
Groetjes,
Tommy.
Femke
Posted at 10:29h, 18 novembermennn deze is zoet, voor mij te zoet.
Is er een vervanger voor honing dat jullie weten?
Gymjunkies
Posted at 19:23h, 18 novemberHoi Femke,
Ik heb het even aan Tommy gevraagd en de honing is ook voor de houdbaarheid en de binding. Het is een vervanging voor de suiker, je kunt misschien zoetstof gebruiken. Of minder honing dat kan ook!