gymjunkies

OPDRACHT: ZO BLIJF JE GEFOCUST OP JE DOEL!

Afgelopen week heb ik met mijn klanten een aantal tips gedeeld die mij hebben geholpen op deze reis. En niet alleen met mijn fysieke doelen, maar ook met mijn dromen zoals een eigen bedrijf. Motivatie hebben we allemaal wel een keer, maar bij de meeste gaat dat weer snel weg. Je verliest focus en ineens zit je weer in precies hetzelfde leventje als dat je al had. 

PROGRESSIE MAAKT JE VAAK GELUKKIGER

Niks mis mee, maar vaak wordt je toch gelukkiger van progressie op welk gebied in je leven dan ook. Mensen worden ongelukkig van stilstaan.

2,5 jaar geleden was ik mijn leven, lichaam en mindset zo beu dat ik besloot het roer compleet om te gooien. Dat besluit maken is trouwens heel belangrijk. Niet proberen of ik begin maandag wel. Nee, NU ga ik veranderen, het zal niet makkelijk zijn maar besluit om elke dag je best te doen. Elke dag een steentje leggen, daar bouw je uiteindelijk een muur mee. Ben niet ongeduldig en ook niet te streng. Probeer die balans te vinden en ga er voor!

Ik heb eigenlijk meer opdrachten toen voor mezelf gemaakt, deze week deel ik er alvast 1 die mij heel erg helpt.

OPDRACHT FOCUS OP JE DOEL

Dit is heel simpel en zo effectief! Toen ik 2,5 jaar geleden besloot om dus te veranderen, vooral fysiek. Ik woog toen 80 kilo en wilde weer terug naar de 60 kilo. Mijn hoofddoel was op dat moment afvallen en ik schreef in mijn telefoon en op een briefje 3 redenen WAAROM ik dit wilde. Het waarom is heel belangrijk, dat motiveert je en zorgt ervoor dat je blijft gaan. Dat moet je dus niet vergeten! De meeste mensen schrijven niks op en leven op de automatische piloot maar bewust leven is zo belangrijk bij het behalen van je doelen.

  • Schrijf je doel op en daarbij 3 redenen waarom je dit wilt!

Voorbeeldje van mij

Doel : 20 kilo afvallen

Reden:

  • Ik ben gelukkig met wie ik ben van buiten en van binnen.
  • Ik ben trots op mezelf en weet nu dat ik meer kan bereiken.
  • Ik voel me fit en energiek en heb zin om de dag te beginnen.

Het valt je misschien op dat ik het opschrijf alsof het al zo is. Dit is een techniek die vaak gebruikt wordt, zo geloof je sneller dat het al zo is dan als je schrijft: ik zou zo graag gelukkig willen zijn. Want dan zeg je dus dat je dat niet bent en kan dat weer een rot gevoel triggeren.

DOE DIT DAGELIJKS!

Schrijf dus zo alsof je alles al hebt, alsof je al bij je doel bent. Belangrijk hierbij is, als je echt serieus bent om je doelen te bereiken, dat je dit elke ochtend en avond leest. Voor het slapen en bij het opstaan. Tussendoor kan natuurlijk ook altijd. Het kost nog niet eens een minuut en het gaat je echt helpen. Hardop lezen is nog beter, ook dat is bewezen dat het dan veel krachtiger is en je het sneller gelooft. Probeer ook te voelen dat dit waar is wat je opleest, ookal voelt het nog niet zo. Dat is juist de kunst van geloven in jezelf.

Nadat ik dit had bereikt, wilde ik mijn eigen blog en website. Toen heb ik dat dus opgeschreven alsof het al zo was en binnen een jaar had ik 2 websites en is dit nu mijn baan:). Dit is natuurlijk alleen maar een tool om je scherp te houden, je moet het werk ook nog doen. Maar het werk is niet het moeilijkst, het is je motivatie behouden wat echt moeilijk is. En met deze opdracht kun je dat sneller bereiken! Ik zal in de toekomst nog meer tools geven die ik heb gebruikt.

Als jullie dit gaan doen let me know! Vind het super leuk als mensen zo met hun doelen bezig zijn. En als je misschien meer over mindset wilt lezen, kun je dit op mijn andere website vinden.

Liefs, Cynthia

Wil je graag hulp bij je doelen? Ik maak ook op maat gemaakte voedings- en trainingsschema’s met of zonder whats app coaching. Stuur me een mailtje als je meer informatie wilt! Cynthia@gymjunkies.nl . 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.