mugcake pindakaas chocolade ontbijt makkelijk recept debby the chocoholic

MUGCAKE: PINDAKAAS MET CHOCOLADE CHIPS

Weet je wat ik echt een hemelse combinatie vind? Pindakaas en chocolade! Vroeger moest ik helemaal niets van pindakaas weten, tot enkele maanden geleden. Via Instagram zag ik regelmatig lekkere recepten voorbijkomen en zo ontstond mijn liefde voor dit lekkere goedje. Ik was dan ook helemaal in de wolken toen ik ontdekte dat je dit ingrediënt gewoon kan combineren met chocolade.

Ja, dit was voor mij hemel op aarde! ‘s Morgens heb ik niet altijd zoveel zin om uitgebreid te kokkerellen, daarom verkies ik meestal een snel ontbijtje zoals bv. een havermoutpapje of mugcake. Eén van mijn favoriete mugcake-recepten is deze Pindakaas met Chocolade Chips. Heerlijk!

 

RECEPT: PINDAKAAS MUGCAKE MET CHOCOLADE CHIPS
INGREDIËNTEN
 • 1 ei
 • 1 rijpe banaan
 • 3 el havermout
 • 1/2 à 1 el. chocolade chips
 • 1 el pindakaas (ik gebruikte Kokos Maple van Mister Kitchen’s)
 • Optioneel: Whey Choco
 • Fruit

 

BEREIDING:
 1. Neem een klein kommetje en plet hierin de banaan fijn met een vork.
 2. Vervolgens meng je het ei en de havermout onder de banaan.
 3. Voeg de pindkaas en chocolade chips toe en meng door het mengsel.
 4. Plaats het kommetje 3,5 min. in de microgolfoven.
 5. Neem al een klein bordje.
 6. Wanneer de pindakaas mugcake klaar is, draai je het kommetje ondersteboven boven het bordje. De mugcake valt er dan uit.
 7. Werk af met Whey Choco en fruit.
 8. Laat het smaken!

mugcake pindakaas chocolade ontbijt makkelijk recept debby the chocoholic

VOEDINGSWAARDEN:
Pindakaas mugcake met chocolade chips zonder whey choco met halve scoop whey choco
Calorieën 492 kcal 549 kcal
Koolhydraten 62 gr 62 gr
Vetten 20 gr 21 gr
Eiwitten 18 gr 29 gr

Liefs, Debby ♥

Hier vind je nog meer mugcake recepten

Wil je meer zien van Debby? Je kunt haar volgen op InstagramFacebook en haar eigen website!

 

body en fit gratis creatine bij pot whey actie

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.