krachttraining, inspiratie, interview

MOTIVATION MONDAY MITCHEL (@MKEIJZERTJE)

Vandaag Motivation Monday met Mitchel. Hij is al jong begonnen met sporten, omdat hij als kind te zwaar was en daar verandering in wilde brengen. In 4,5 jaar heeft hij een grote fysieke verandering door gemaakt. Erg inspirerend om te lezen!

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

” Op dit moment train ik nu bijna 4,5 jaar, waarvan 2 jaar serieus. De reden dat ik begonnen ben is omdat ik in het verleden redelijk zwaar ben geweest. Tussen de 12 en 14 jaar woog ik het zwaarst, dat was toen 86kg. Het is niet leuk om als kind zwaar te zijn. Je valt toch net altijd buiten de groep. Daar wilde ik toen verandering in brengen en ben ik op eigen houtje gaan sporten en afvallen.”

krachttraining, inspiratie, interview

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

” Dit is een leuke vraag, want hij wordt vaak gesteld. Als ik een spiergroep moet kiezen dan kies ik voor borst. Dat komt omdat het ook mijn sterkte punt is en ik daar het snelst progressie bij zie.”

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

” Omdat ik borst het leukst vind om te trainen, is het ook leuker om daar meer aandacht aan te besteden. Tijdens deze training ga ik toch zeker wel voor de 6 oefeningen. De oefeningen die ik mijn laatste training heb gedaan zijn: incline bench press, cable fly, flat bench press, incline dumbell fly, peck deck en decline bench press. ”

Welke muziek luister je tijdens je workout?

” Dat verschilt heel erg per training. Meestal luister ik gewoon de muziek die op dat moment aan staat in de sportschool, maar als ik dan toch oortjes in heb en ik ben met een lekkere training bezig dan luister ik het liefst Hardstyle. Als ik iets meer focus wil dan zet ik de afspeellijst Electronic Circus aan op spotify. ”

krachttraining, inspiratie, interview

Train je liever samen of alleen?

” Dat verschilt heel erg per dag en per workout. Ik merk toch als ik met iemand samen train dat je meer gaat praten. Dus meestal train ik alleen en kan ik 100% geven in de sportschool, maar ik train ook ongeveer 1 a 2 keer per week samen met iemand. Soms heb je dat nodig omdat je elkaar net iets verder kunt pushen. ”

Hoeveel dagen train je in de week?

” Op het moment heb ik wat meer vrije tijd en probeer ik dus 6 dagen per week in de sportschool te staan. Straks begint school weer en dan wil ik toch minimaal 4 keer per week gaan. ”

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

” Jazeker, ik denk dat bijna iedereen hier wel eens last van heeft. Als ik mijn motivatie wel eens kwijt ben dan bel ik een vriend op waar ik vaker mee train. Meestal kan hij wel en dan trekken we elkaar door de workout heen. Eenmaal aangekomen in de sportschool is dan mijn motivatie ook zo weer terug. Ook kijk ik wel eens wat fitness video’s, dat wil mij ook wel helpen. ”

krachttraining, inspiratie, interview

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

” Op het moment ben ik met allebei bezig. Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien, maar helemaal om gezond te zijn. Ik neem niet zomaar alles in wat me gegeven wordt. Ik wil weten hoe het werkt waar het vandaan komt en wat het doet. Ik probeer weleens het maximale uit mijn spieren te halen, maar dat doe ik niet elke keer. Ik heb bijvoorbeeld 1 keer per 3 weken dat ik goed zwaar wil trainen. In het verleden deed ik dit iedere week bijna elke training. Al snel merkte ik al snel dat dit niet goed was voor mijn gewrichten etc. Dus momenteel focus ik me op een mooi lichaam en op een goede gezondheid.”

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

” Ik neem wel het één en ander in qua supplementen. Op het moment sta ik op met een omega 3-6-9 capsule, creatine, vitamine c, magnesium en zink. Voor mijn workout neem ik weer magnesium en zink ook wil ik wel eens een pre workout gebruiken. Dit gebruik ik niet elke dag, omdat ik vind dat je zonder pre workout ook lekker moet kunnen trainen. Tijdens de workout drink ik altijd wat bcaa’s en na mijn workout neem ik een lekkere eiwitshake met water. ”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

” Ik koop niet al mijn kleding. Ik krijg nog wel eens wat thuis gestuurd, maar mijn favoriete kleding komt van Gymshark en DedicatedNutrition. Je kunt best zeggen dat ik een verslaving heb aan Gymshark kleding want mijn kast hangt er vol mee. ”

Je kunt Mitchel volgen op Instagram: @mkeijzertje


Wil jij graag hulp om in shape te komen?
Check dan even onze shop of mail naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie.
In onze shop krijg je 10% korting op de Lifestyle Plannnen met de code ”gymjunkies10”. 
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.