MIJN WEG NAAR HERSTEL – DIT BOEK HEEFT ME ERBIJ GEHOLPEN

Tijdens mijn burn-out kreeg de tip om dit ‘life-changing’ boek te gaan lezen. Vanaf dat moment zijn boeken en podcasts voor mij de manier om me te blijven ontwikkelen en te blijven leren. Sommige boeken of verhalen hebben op de een of andere manier zo’n grote impact op je leven. Dit door de inzichten die ze bieden, dat ze op die manier echt een verandering in je leven kunnen betekenen. Ik had dit met het boek: De kracht van het nu. Het was mijn begin naar herstel. 😊

Ik wil graag met jullie delen waarom het het boek mij na al die tijd nog steeds raakt. Ik las het boek in een periode dat ik er fysiek en mentaal doorheen zat. Ergens op het internet las ik over dit boek toen ik het aan wilde gaan schaffen en wat mindfulness voor je kon doen in periodes van stress. Voordat ik dit boek aanschafte was ik niet zo van de boeken lezen. Achteraf blijkt dit boek en alle andere boeken die ik gelezen heb, veel meer te zijn dan zo maar iets. Het heeft mijn leven veranderd.

ZOALS WIJ VAAK HERHALEN: JE BÉNT NIET JE GEDACHTEN

In deze tijd van keuzestress en een overvloed aan social media prikkels, bestaat het risico dat je alsmaar doorgaat op de automatische piloot. Bijvoorbeeld zoals ik toen deed. Niet voelen (althans.. ik dacht dat ik dat deed, maar had geen idee wat er zich in mijn lichaam afspeelde), maar presteren. Redeneren vanuit het hoofd. Hoe kan ik zo goed mogelijk worden in wat ik doe, zonder fouten te maken? Hoe kan ik aan anderen laten zien dat ik succesvol ben? Of meerdere keren per week uitgaan of veel shoppen, om maar plezier te hebben en je (op korte termijn) beter te voelen.

Vaak zijn we onbewust gewend geraakt aan bepaalde patronen. Al die stress zorgt voor een vol hoofd, alles willen overdenken en analyseren. Voor mij als pleaser was het een ‘wake up call’ om in dit boek te lezen dat ik niet mijn gedachten bén. Als ik me identificeer met mijn geest, dan is mijn ‘ego’ eigenlijk aan het werk.

Als ik ga voelen wat belangrijk is voor mij als mens, zonder het ‘moeten’ en alle dingen er omheen. Dan kan ik gewoon in het ‘nu’ ervaren wat er gebeurt. En wat ik dan altijd ontdek is dat de dingen die ik in mijn hoofd zo groot heb gemaakt, eigenlijk niet het einde van de wereld zijn. Je kunt echt loslaten en weg blijven van de controle en verwachtingen over de uitkomst.

WAT HEEFT HET BOEK  MIJ GEBRACHT?

Het boek was voor mij het begin van een proces naar een betere versie van mezelf. Van naar binnen keren, van echt voelen wat er in mijn lichaam en geest gebeurde. Het is geen speciaal trucje. Maar nog steeds is het af en toe een uitdaging voor me om de dingen te laten zijn zoals ze zijn. Maar dit boek en de andere mindfulness/zelfontwikkeling boeken die ik sindsdien heb gelezen, hebben me heel veel inzichten gegeven. In mezelf, in de manier waarop ik me in relaties met anderen opstel en daarnaast hoe ik kan zorgen dat stress zich niet vastzet in mijn lichaam.

Als je pijn voelt of ongemak, dan is het goed om dat te kunnen ervaren zoals het is en het niet weg te drukken door je gedachten. Hoe kun je met de storm die zich in je leven en vaak in je hoofd bevindt, rustig kijken naar wat er gebeurt? Ik heb geleerd dat het erg fijn is om het mezelf te gunnen om niet zo veel te moeten. Lekker een boek te lezen, mediteren, een rondje wandelen in de buitenlucht of ‘gewoon’ eens niets doen.

En sinds het lezen van ‘De kracht van het nu’ kan ik tijdens die ontspannen momenten genieten. In plaats van constant in mijn hoofd te zitten met onrustige gedachtes. En moet ik toch weer van alles of te veel van mezelf? Dan weet ik dat het ligt aan mijn ego of mijn gedachten en hoef ik geen actie te ondernemen, want ik ben niet mijn gedachtes en ego.

Ben jij benieuwd naar het boek en is het misschien iets voor jou? 🤩 Neem dan een kijkje op deze website.

Ook heb ik een tijdje terug een blog geschreven over mijn burn-out en deze kun je hier lezen.

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.