love your body

LEREN HOUDEN VAN JE LICHAAM, MAAR HOE?

Graag wil ik het vandaag met jullie wat meer gaan hebben over zelfliefde, liefde voor je lichaam in dit geval. Dit is best een gevoelig onderwerp voor de meeste. Je vindt jezelf niet mooi, niet aantrekkelijk, te dik, te dun, te imperfect. Lieve mensen, wanneer gaan we nu eens leren houden van ons lijf?

Je schaamt je voor je uiterlijk, voor je lijf en geloof me, je bent echt niet alleen. 🤗 Als je jezelf te dik vindt en dolgraag wilt afvallen, herinneren je vetrollen je elke keer aan dat je faalt en dat maakt het moeilijk. Dat je het lekkers niet kunt laten staan, dat je zwak bent en daarvoor haat je jezelf. Als jij jezelf zo haat, hoe kun jij dan van jezelf houden en anderen ooit van je houden? Je vraagt je af of je het wel waard bent om van gehouden te worden (en JA DAT BEN JE!).

Zelf struggel ik hier ook nog dagelijks mee, ook al zou je misschien denken van niet. Maar het wordt wel steeds een stukje beter. Ik hoop dat ik je kan motiveren met deze blog om een beetje meer van jezelf te houden en dat je meer liefde gaat tonen voor je lijf. Want dat verdien je! ❤

LEG DE FOCUS OP GEZONDHEID, NIET JE LIJF

Werk aan je lichaam niet zodat het er beter uit komt te zien, maar zodat het gezonder wordt. Een gezond lichaam is belangrijk, omdat je er nu en later veel plezier van hebt. Het verlegt ook de focus van onrealistische schoonheidsidealen naar de unieke werking van jouw lichaam. Met dit lichaam ervaar je het leven. Het is alleen al wonderlijk vanwege dat feit. Doe je best om het zo goed mogelijk te laten werken, zodat het zo lang mogelijk mee gaat. Mensen die goed voor hun lichaam zorgen zien er automatisch beter uit. Een stralende huid, gezond haar, een natuurlijk gewicht en een positieve uitstraling.

BEKIJK JE LIJF EENS GOED

Dit is een tip die mij laatst werd gegeven: ga vaker naakt voor een spiegel staan en bekijk je lijf. Vaak als we ontevreden zijn met ons lichaam, kijken we er liever niet naar. Omdat we ons schamen, omdat we verdrietig worden van wat we zien. Bijvoorbeeld elke dag na het douchen, of voordat je jezelf aankleedt ‘s ochtends. En ja, je ziet dingen die je niet bevallen. Vlekjes en plekjes, een vetrol of je kunt juist je ribben tellen, een ‘te groot’ voorhoofd of een ‘lelijk’ gebit. Probeer je lijf te bekijken zonder erover te oordelen. Je hoeft niets te doen, gewoon kijken. Geen verwachtingen, gewoon observeren. Dit ben jij. En je bent goed, precies zoals je bent. Wen aan je lijf, zo zul je er minder afkeer voor voelen.

HET BELANGRIJKSTE IS JOUW LIJF

Terwijl jij kijkt naar het perfecte lichaam van iemand op het strand, is de kans ontzettend groot dat deze persoon zich precies hetzelfde voelt als jij. Hoe mooi of lelijk een lichaam is, zijn puur meningen die je gecreëerd hebt. Het zijn geen feiten. En waarschijnlijk vind jij je lichaam véél lelijker dan andere mensen jouw lijf vinden. Jouw lijf is vooral erg belangrijk voor jou! Alle andere mensen zijn vooral bezig met hun eigen lijf en hun eigen onzekerheden.

Ik doe het ook. Ik wil graag een plattere buik, en vind mijn niet-perfecte buik niet mooi genoeg. We leggen de lat voor onszelf ontzettend hoog. Niemand denkt na over jouw lichaam, niet zoals jij dat doet. Met andere woorden: de onzekerheid is niet nodig. Je hoeft je niet te schamen voor je lichaam. Je lichaam mag gewoon zijn hoe het is, en de wereld vindt dat prima.

JOUW LICHAAM IS JE BESTE VRIEND

De band met je lichaam verbeteren betekent ook dat je beter leert luisteren naar de signalen van je lijf. Je lichaam wil dat je gezond en fit bent en geeft je constant signalen af om dat voor elkaar te krijgen. En de signalen worden duidelijker, naarmate je beter voor je lichaam zorgt. En dat omdat het niet meer in de war wordt gebracht door een ongezonde levensstijl. Zie je lichaam niet als ‘probleem’, zie het als je grootste vriend. Door een hechte band te krijgen met je lijf, kan het je helpen om je leven veel leuker te maken.

Voel je dagelijks dankbaar voor de goede dingen aan je lichaam. Schrijf het op, herhaal het in je hoofd of zeg het tegen jezelf in de spiegel terwijl je je lichaam bekijkt. En zeg deze woorden tegen jezelf: “Ik ben goed zoals ik ben. Ik ben goed genoeg. Ik ben het waard om van gehouden te woorden.” Dit is namelijk de waarheid.

JE HOEFT JE NERGENS VOOR TE SCHAMEN

Besef dat je je nergens voor hoeft te schamen. Ieder mens is anders, ieder lichaam is uniek. Ook al zou je liever willen dat je lichaam er anders uit ziet, het ziet er nu uit zoals het eruit ziet en dat is helemaal oké. Als mensen je veroordelen zegt dat meer over die mensen dan over jouw lichaam. Het zegt iets over hun onzekerheden, over hun angsten. En in plaats van pijn en schaamte te voelen, zijn een gevoel van medeleven en inlevingsvermogen voor jezelf meer op hun plaats. Je hoeft je niet te schamen voor je lichaam, absoluut niet. Laten we de schaamte vervangen voor acceptatie en liefde want onze lichamen mogen er zijn en gezien worden! 😍

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.