kokos-chia pudding recept lysanne van dijk

KOKOS-CHIA PUDDING

Het is even een tijdje geleden, dat ik een receptje heb geplaatst. Maar dat had een hele goede reden, want ik zat namelijk heerlijk 3 weken lang in Bali! Ik ben nu weer in Nederland en ik wil nu alweer terug.. wat is het daar fijn! Prachtig eiland, prachtige eilandjes eromheen, mooie natuur, hele lieve mensen, en vooral ontzettend lekker eten! Dit ontbijt receptje wat ik nu plaats, is dan ook ter inspiratie van Bali…

 

INGREDIËNTEN:
 • 3 eetlepels chia-zaden
 • Een bak kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt)
 • 100 ml kokosmelk (van alpro of andere plantaardige melk)
 • 50 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 • Een theelepel cacaopoeder
 • Rood fruit (ik heb gekozen voor een mix van verse aardbeien en diepvries aardbeien)
 • Optioneel: noten + cacao nibs
BENODIGDHEDEN:
 • Keukenmachine / magic bullet
 • 3 glaasjes

 

VOORBEREIDING

De chia zaden moeten wel een aantal uur in de plantaardige melk weken. Dus ik heb ervoor gekozen, om dit een avond van te voren te doen! Dan heb je de volgende ochtend heerlijke chia pudding. Je kan er ook voor kiezen om de chia zaden te laten weken in water, maar dan zal de pudding wat minder smaak hebben.

Pak 3 glaasjes en doe in elk glaasje een eetlepel chia zaden. Waar je de chia zaden in laat weken, kan je zelf bepalen! Ik heb gekozen om in één glas, 50 ml kokosmelk te doen, in één glas 50 ml amandelmelk en in het laatste glas 50 ml kokosmelk met één theelepel cacao poeder. Roer alle glaasjes even goed door en dek de glaasjes dan af met folie! Zet de glaasjes in de koelkast voor minimaal 3 uur (of gewoon een hele nacht). Je kan tussendoor nog even een keer extra roeren en eventueel nog wat extra plantaardige melk toevoegen, als je dit nodig vindt! De dikte kan je hierdoor zelf bepalen.

 

HOE TE MAKEN

Als je de glaasjes uit de koelkast hebt gepakt, roer je ze nog één keer goed door! Je kan dan nu de pudding, laag voor laag gaan vullen in een leuk glas! Ik heb gekozen voor een smoothie glas, maar hiervoor kan je natuurlijk veel andere dingen voor gebruiken. Het lijkt misschien wat werk, maar je zult zien dat je binnen 5 á 10 minuutjes je ontbijtje/dessert klaar hebt! Om het nog sneller klaar te hebben, kan je de avond van te voren alvast wat bevroren aardbeien en verse aardbeien mixen in de keukenmachine tot een glad geheel! (ongeveer 4 bevroren en 4 verse aardbeien)

De volgorde en de ingrediënten kan je zelf natuurlijk veranderen en kiezen wat je zelf lekker vindt!

Het volgende heb ik gedaan:
 • Onderin het glas heb ik de chia-pudding gedaan met de cacaopoeder. (gewoon omdat ik chocolade verslaafd ben, en dus het lekkerste voor het laatst wil bewaren..)
 • Boven op het laagje bruine chia-pudding, heb ik ongeveer 2 á 3 eetlepels kokosyoghurt toegevoegd; je kan dit het beste even zelf kijken, hoeveel je hiervan nodig hebt! Sommige glazen zijn groter en sommige wat kleiner!
 • Hierna heb ik een laagje gemixte aardbeien toegevoegd. (mix een aantal bevroren aardbeien met een aantal verse aardbeien in de keukenmixer)
 • Hierboven op kwam weer een laagje chia-pudding. Dit keer de chia-zaden gemixt met amandelmelk! (achteraf kwam ik er achter dat ik de ‘gemixte aardbeien’ beter had kunnen gebruiken als topping) Omdat de chia-zaden hier niet echt op blijven liggen. Dus voor een mooi resultaat met echt mooie laagjes, kan je het beste als laatste wat gemixte aardbeien toevoegen! En in het glas zelf gewoon de chia-pudding en yoghurt laag voor laag opbouwen.
 • Hierna kwam weer een laag met kokosyoghurt!
 • Hier bovenop kwam de laatste laag chia-pudding; dit keer gemixt met kokosmelk.
 • En de bovenste laag werd weer kokosyoghurt! Ik heb deze afgetopt met wat gehakte noten, cacao nibs en een lekkere verse aardbei.

Zo heb je een heerlijk gezond, fris ontbijtje of een lekker dessert (of gewoon een lekker tussendoortje .. 🙂)

Eet smakelijk!

Liefs,

Lysanne

Hier vind je nog meer heerlijke én verantwoorde dessert recepten

Wil je meer van Lysanne zien? Je kunt haar volgen op Instagram!

 

Op zoek naar een goed boek om je te helpen bij je voeding, training en meer? De FIT Methode bevat goede informatie en een stappenplan om elk doel te behalen. Klik voor meer info!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.