zorgverzekering

HOE VIND JE EEN PASSENDE ZORGVERZEKERING MET FYSIOTHERAPIEDEKKING?

Het is aan te raden om ieder jaar kritisch naar je zorgverzekering te kijken. De kans is namelijk groot dat je ergens anders een betere deal kunt krijgen. Misschien kom je er ook juist achter dat je tevreden bent met je huidige dekking. Neem in ieder geval even de tijd om je verzekeringen te controleren.

Het kan bijvoorbeeld zo maar zijn dat je vanaf het nieuwe jaar een andere dekking wilt, zoals een zorgverzekering met fysio. In deze blog lees je meer over hoe je zo’n passende zorgverzekering vindt en hoe je erop kunt besparen.

WEET WAT JE ZORGWENSEN ZIJN

Voordat je op zoek gaat naar een passende zorgverzekering met dekking voor fysiotherapie is het goed om te weten wat je zorgwensen precies zijn. De zorg die je jaarlijks nodig hebt, kan namelijk veranderen. Weet je bijvoorbeeld nu al dat je volgend jaar een grote operatie gaat ondergaan of dat je moet beginnen met revalideren? Of ben je in het jaar ervoor vaker dan normaal naar de fysiotherapeut geweest?

Schrijf de zorg die je nodig denkt te hebben voor jezelf op zodat je uiteindelijk op zoek kunt gaan naar een passende zorgverzekering. Een aanvullende verzekering voor fysio is aan te raden wanneer je verwacht nog vaker naar de fysiotherapeut te moeten. Dat kan je uiteindelijk veel geld schelen.

zorgverzekering

BEGIN MET ZORGVERZEKERAARS TE VERGELIJKEN

Wanneer je weet wat je nodig hebt op het gebied van zorg en fysio is het tijd om op zoek te gaan naar een goede deal. Doe dit ook wanneer er niet per se iets verandert aan je zorgbehoefte. Het kan maar zo zijn dat je ergens anders goedkoper uit bent voor hetzelfde pakket. Begin daarom eens met het vergelijken van zorgverzekeraars. Ieder jaar maken zorgverzekeraars vanaf 12 november hun polissen bekend. Er zijn diverse sites waar je alle zorgverzekeraars in één klap kunt vergelijken.

Je kunt echter ook zelf op zoek gaan naar een passende zorgverzekering. Houd er wel rekening mee dat dit iets meer tijd kost, maar dat je daarmee wel precies weet wat je waar kunt krijgen voor welke prijs. Het vergelijken van zorgverzekeraars is helemaal gratis en ook overstappen kost geen geld. Overstappen doe je heel eenvoudig via internet of gewoon via de telefoon. Een nieuwe verzekeraar maakt het extra makkelijk voor je, zodat je de overstap sneller maakt.

KIES VOOR EEN HOGER EIGEN RISICO

Kijk eens goed naar de zorg uit je basisverzekering: heb je daar de laatste jaren maar weinig gebruik van gemaakt? In dat geval kun je erover nadenken om je eigen risico te verhogen. Hiermee kun je namelijk een paar tientjes per maand besparen, waardoor je maandelijkse zorgpremie een stuk lager wordt. Moet je voorstellen wat je daar op jaarbasis mee kunt besparen! Het geld dat je bespaart, kun je vervolgens alsnog aan de kant zetten voor onverwachte kosten, zoals zorgkosten die je niet verwacht.

Bij een verzekering met een hoger eigen risico geldt dat je voor zorg uit de basis van je verzekering zelf het eigen risico eerst moet betalen. Wanneer je weinig gebruik maakt van die basiszorg is dat niet zo’n probleem. Doe dit overigens wel alleen op het moment dat je eventuele extra zorgkosten kunt permitteren. Om nog eens extra kosten te besparen, is het aan te raden om je zorgpremie per jaar te betalen in plaats van per maand. De meeste zorgverzekeraars geven je kortingen tot 2% wanneer je alles in één keer afrekent in plaats van in termijnen.

zorgverzekering

STAP OVER OP EEN COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING

Tot slot is het interessant om te weten dat je veel geld kunt besparen door te kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Een collectieve verzekering sluit je af via een zogeheten collectief. Dat is meestal een werkgever, een sportschool of een ledenorganisatie. Dit is vooral aantrekkelijk voor mensen die verwachten meer tot veel zorg nodig te hebben. Het grote voordeel van zo’n collectieve verzekering is dat je in verhouding weinig geld kwijt bent wanneer je kijkt naar de hoeveelheid zorg die je ervoor terug kunt krijgen.

Bij een collectieve zorgverzekering krijg je namelijk korting op je maandelijkse premie. Dit geldt ook voor eventuele gezinsleden, waardoor je uiteindelijk enkele honderden (!) euro’s per jaar kunt besparen. Daarnaast krijg je met een collectieve verzekering van je werkgever of sportclub vaak toegang tot coaching, (sportieve) cursussen en trainingen. Voor zowel je werkgever als de zorgverzekeraar is het immers van groot belang dat je gezond blijft. Daar investeren zij dus met liefde in zodat jij uiteindelijk zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van een zorgverzekering met fysio en andere aanvullende pakketten.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.