hoe ga je om met de feestdagen sharon van tuil

Hoe ga je om met de feestdagen?

Afgelopen zaterdag kwam de Sint in het land en dat is eigenlijk het begin van de (heerlijke) decembermaand die er weer aankomt. De laatste maand van het jaar staat in het teken van Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw. Dit betekent gezelligheid en met jouw geliefde, familie en/of vrienden samenzijn.

 

DE FEESTDAGEN

Bij Sinterklaas horen pepernoten, speculaas, schuimpjes, kadootjes en pieten. Naast de presentjes staan de lekkernijen natuurlijk in de hoofdrol en dat is met kerst niet anders. Zelf heb ik 21, 23, 25 en 26 december al afspraken staan om te gaan eten… Een drie gangen diner met mijn vriend, avondeten bij mijn schoonouders, uitgebreid diner met mijn familie en een borrel met de schoonfamilie. Als je denkt van de etentjes af te zijn, komt er ook nog na de kerstdagen oud en nieuw om de hoek kijken. En deze feestdagen (oud-, en nieuwjaarsdag) gaan samen met oliebollen, appelbeignets en nieuwjaarsetentjes. Ik ben van 31 december tot en met 4 januari in Londen, dus ik zal sowieso het nieuwe jaar ‘ongezond’ beginnen.

Maar goed, de vraag is. Hoe ga je hiermee om?

Het belangrijkste is naar mijn idee dat je bij en na een heerlijk etentje doet waar je je goed bij voelt. Laat de lekkere hapjes niet voorbij gaan, de extra versnaperingen horen er nou eenmaal bij in december. Ik heb zelf ook geen idee waarom, maar blijkbaar zorgen de benodigde hapjes en drankjes wel voor extra gezelligheid.. Het geeft de feestdagen een extra dimensie. Stel je voor dat we gewoon even bij elkaar op de koffie gaan met deze dagen, dat voelt niet als een decembermaand, dat kan altijd. Bij kerst hoort uitgebreid en anders eten dan anders. De feestdagen zijn ervoor om met familie en vrienden te zijn en eens in het jaar te genieten van deze bijzondere dagen. Vergeet dat niet hé.. Deze dagen kun je maar één keer in het jaar vieren.

Ikzelf vind het logisch als je na een etentje misschien extra sport om mentaal een goed gevoel te krijgen (iets met compenseren), maar waarom zou je niet gewoon na een vreetfestijn de dag daarna weer ‘normaal’ doen zoals je normaal doet?  Nogmaals: doe waar je je goed bij voelt.

SPORTEN KAN ALTIJD

Het voedingsgedeelte van de feestdagen hebben we nu gehad, maar dan hebben we natuurlijk nog het sporten. De meeste sportscholen hebben rond de feestdagen aangepaste openingstijden en dat maakt het lastig om voor de kerstbrunch op eerste kerstdag even lekker te zweten. Ik denk dat we allemaal willen blijven sporten, zeker nu de voeding even anders is dan anders, dus verzin zelf alternatieven. Ga een keer hardlopen, dit kan altijd wanneer jij wilt! Ook kun je thuis een workout in elkaar zetten of naar een park gaan en bijvoorbeeld bij elk bankje 10 squats, 10 push-ups, 10 leg raises en 10 burpees doen. Zoek 10 bankjes op en je hebt geheid spierpijn de volgende dag.

Denk dus niet in beperkingen rond deze bijzondere dagen, maar in opties. Geniet extra van het heerlijke eten en vind alternatieven voor de sportschool. De boodschap voor de feestdagen van mij is, enjoy! Enjoy deze koude, maar gezellige decembermaand met de mensen wie dierbaar voor je zijn.

Wil je meer van Sharon zien? Je kunt haar volgen op Instagram en haar eigen blog!

 

fitness geest fitness schoenen nieuwe collectie

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.