17 sep HET EETDAGBOEKJE VAN VALESCA
Heeei heei 😊
Na het interviewtje over de workout vragen, wat ik super leuk vond om te doen, ga ik jullie nu meer vertellen over mijn voeding. Gymjunkies heeft mij gevraagd een eetdagboekje bij te houden van 2 dagen, één normale dag en één cheatday. I’m excited to tell you guys!
Voordat ik verder klets, zal ik me eerst nog even netjes voorstellen.
Ik ben Valesca, 25 jaar en woon in Breda. Sinds 3,5 jaar hou ik me bezig met fitness, voeding en mindset.
Voeding is een belangrijk onderdeel in mijn leven, altijd al geweest! Nu moet ik wel stiekem bekennen dat het voor die 3 jaar vooral alleen maar lekkere dingen waren die ik tot me nam en nergens op lette, ooops. “Count the memories not the calories”.. juist ja dat nam ik zeer letterlijk. Zo hebben veel mensen het nadeel dat ze op deze manier snel aankomen, dat had/heb ik niet. Bij mij werkt het juist het tegenovergestelde; ik heb moeite met aankomen.
Omdat ik dagelijks bezig was/ben met het inwinnen van informatie over van alles wat met fitness, voeding en mindset te maken heeft, kwam ik er al vrij snel achter dat voeding een ontzettend belangrijk onderdeel is. Snel daarna ben ik met behulp van een voedingsschema mijn eetpatroon gaan aanpassen. En geloof me, ik voelde me na een aantal weken zoveel fitter, energieker, blijer en gezond! Vanaf dat moment wist ik dat dit een levensstijl zou worden en ik niet meer terug wilde naar dat ongezonde patroon.
Een gezonde levensstijl houdt voor mij in dat ik nog steeds kan/mag genieten van lekkere dingen. Ik ben van mening dat als je dit combineert met de juiste gezonde voeding, dat je het ook goed vol houdt. En remember: ieder lichaam is anders, keep that in mind! Wat goed is en werkt voor mij, hoeft voor een ander niet te werken.
Voordat ik mijn 2 dagen schema ga onthullen wil ik er eerst nog even bij zeggen dat ik als doel heb om aan te komen in spiermassa en dus boven het gemiddelde kcal inname zit. Oh, en by the way.. ik ben gek op fruit dus dit zit elke dag in mijn schema.
Hier komt ie dan hoor.
VRIJDAG – normal day
- ONTBIJT: Meestal sta ik rond 06:00 op en begin ik de dag met 150gr Griekse yoghurt van Optimel, daar doe ik een handje blauwe bessen, walnoten, kokossnippers en wat pure chocolade druppels bij. Daarnaast drink ik een glas groene thee met kokos.
- Ik sport 9 van de 10 keer in de ochtend en sta dan ook als een vroeg vogeltje om 07:00 in de sportschool. Na elke workout neem ik een eiwitshake, gemengd met koko dairy free (ongezoet) en wat bevroren vruchten uit de vriezer. Even shaken in de blender en klaar!
- TUSSENDOORTJE: Rond 10:00 neem ik een snack, vandaag was dit een appel met een handjevol cashewnoten en een kop muntthee.
- LUNCH TIME! Oké, ik eet dus werkelijk waar BIJNA elke middag een warme maaltijd bovenop de avondmaaltijd. Vandaag was dit 100 gr zilvervliesrijst met stukjes biefstuk, champignons en groene boontjes. Ik drink hier meestal water bij.
- TUSSENDOORTJE: Mijn middag snack bestaat uit in stukjes gesneden komkommer, tomaat, wortel en twee maiscrackers en een smart bar reep (crunchy, white chocolate-cookies flavour) van Body&Fit.
- AVONDETEN: Vanavond heb ik op: penne met gehakt, paprika, wortel, champignons, ui en stroganoff saus.
- TUSSENDOORTJE: Mijn late night snack voor vanavond is een bakje vol met watermeloen en witte druiven. En een glas “Spa” sprankelend water smaakje mango (ook daar heb ik wat druifjes in gedaan).
ZONDAG – cheat day
- ONTBIJTJE: In het weekend train ik niet dus deze dagen kan ik lekker even wat uitslapen, het ontbijtje nuttig ik dus iets later. Soms ook niet hoor aangezien ik meestal wakker wordt van de honger.. Vandaag heb ik 150gr magere yoghurt op, een hand vol granola als topping en een kop groene thee met kokos.
- TUSSENDOORTJE: Rond 10:00 heb ik 2 gebakken eieren op met champignons, een banaan en een kop muntthee.
- LUNCH: Mijn lunch for today waren 2 volkoren granen eiwit pannenkoekjes met een bakje fruit van bramen, aardbeien en blauwe bessen.
- TUSSENDOORTJE: Als “middag” tussendoortje heb ik zo onwijs zitten smullen bij Delightfull Desserts in Breda van een crêpe met maltesers, warme nutella chocolade, een bolletje ijs en slagroom. Als je er langs komt, of er in de buurt bent is het zeker een bezoekje waard als je van zoetige dingen houdt!
- DINER DINER.. vanavond staat er op het menu: saté kipblokjes met gekruide rijst, wortel, prei, cassave en satésaus.
- TUSSENDOORTJE: En als afsluiter van de zondag een bakje met stukjes nectarine en watermeloen.
Dit waren twee dagen uit mijn week waarbij ik een dagje “cheat food” at en een dag waarbij ik me gewoon aan mijn normale eetpatroon hield. Persoonlijk vind ik het fijn om twee dagen in de week één maaltijd te cheaten (ontbijt/lunch/tussendoortje/diner) i.p.v. een volle dag. Nogmaals, iedereen kijkt hier anders tegenaan en op een geven moment weet je wat voor jou het beste werkt!
Hopelijk hebben jullie dit met plezier gelezen en mocht je nieuwsgierig zijn of vragen hebben, je mag me altijd een berichtje sturen via Instagram: @valescavdv
Have a nice day (=
No Comments