voeding tips eetdagboekje isabel 2

HET EETDAGBOEKJE VAN ISABEL

We delen regelmatig eetdagboekjes van verschillende soorten mensen. Het is super leuk om eens te zien wat anderen eten. Niks is in onze ogen goed of slecht. We zijn allemaal anders en laten we elkaar vooral inspireren en van elkaar leren.

Vandaag deelt Isabel haar eetdagboekje! Ze heeft al 2 keer aan een fitness wedstrijd mee gedaan en is op het moment off season. Ze laat jullie 2 dagen mee kijken in haar voedingspatroon.

Van roken naar fit as f*ck

Hoi! Ik ben Isabel Huisinga en ik ben op het moment van schrijven 24 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Lennart (@lennartboele) in Utrecht.

Ik ben redelijk sportief geweest in mijn leven en ik geef al jaren groepslessen. Mijn leefstijl daarentegen was vroeger behoorlijk bagger. Lekker veel eten, drank, feestjes en zelfs roken.

Begin april 2016 ging bij mij de knop om. Ik was dikker geworden, had een verstoorde relatie met eten (lees: mijzelf straffen met veel te weinig eten na een dag te veel eten) en ik wilde gewoon fitter worden. Zo begon ik met een halfjaar Personal Body Plan.

voeding tips eetdagboekje isabel 2

Fitnesswedstrijden

In maart 2017 begon ik met échte krachttraining naast de groepslessen die gaf. Ik had namelijk een doel en dat was om een bikinifitnesswedstrijd mee te doen. Zo gezegd, zo gedaan deed ik mijn eerste fitnesswedstrijd een jaar later in 2018. De weg ernaartoe was ZO VERSCHRIKKELIJK KLOTE dat ik dacht: dit kan vast ook anders. Samen met mijn nieuwe coach Iwan (@iwanakkermans) ben ik opnieuw in voorbereiding gegaan voor mijn tweede wedstrijd. Dit was duizend keer beter dan het jaar daarvoor én ik had een betere shape neergezet. Dit smaakte naar meer!

voeding tips eetdagboekje isabel

Off season

Op dit moment ben ik ‘mega off season’. Zo noem ik het zelf dan, haha. Ik ben niet in wedstrijdvoorbereiding, ik ben mijn voeding niet meer aan het opbouwen en ik ben ook niet aan het bulken. Mijn fysiek onderhouden met trainen en eten is voor nu voldoende. Ik doe niet aan cheatdays, met uitzonderingen in wedstrijdperiode. Aan het begin van de week reken ik uit wat ik de komende week wil eten. Dit zal dan een rode draad zijn voor die week. Hier mag ik vanaf wijken zolang ik mijn macro’s (vet, eiwit en carbs) maar haal. Ik doe dus aan If It Fits Your Macro’s (IIFYM) en flexible dieting. Wanneer een wedstrijd nadert, denk ik niet meer na en volg ik een eetschema van mijn coach. O ja, en ik leef op light frisdrank.

Nou hier het moment waarvoor je hier gekomen bent, mijn eetdagboek!

Dag 1
Ik heb een rustdag vandaag en ik ga vanavond pizza eten! Ik eet mijn eerste maaltijd dan pas laat vandaag om 13.00 uur.

  • Hele bak kwark met mango stukjes en cruesli.

voeding tips eetdagboekje isabel

  • Rond 16.00 maak ik protein-banana-oatmeal-pancakes en eet dit op met wat stroop

voeding tips eetdagboekje isabel

  • Rond 19.00 op naar de pizzeria om onze 2-jarige verkering te vieren! Hierbij eet ik 1 kleine pizza als voorgerecht, 1 grote pizza als hoofdgerecht en hierbij drink ik 2 witbiertjes.

voeding tips eetdagboekje isabel

Deze dag is een uitzondering natuurlijk op wat ik ‘normaal’ eet maar erg genieten was het wel! Past bijna allemaal in mijn schema, iets te veel kcal maar goed, boeien.

Dag 2
Ik ben flexitariër dus vandaag zal je geen vlees tegenkomen! Vandaag staan een flinke benen training en 20 minuten cardio op het programma.

  • Mijn go-to ontbijt is altijd een kop koffie met volle melk en een shake met whey, vezels, creatine en Shaek maaltijdshake.

voeding tips eetdagboekje isabel

  • Na het trainen een triangel broodje met een dikke laag pindakaas en komkommer.

voeding tips eetdagboekje isabel

  • Als tussendoortje weer een hele bak met kwark, mango en cruesli.
  • Avondeten is 100 gram volkorenpasta, gegrilde groente met tomatensaus, 2 eieren en kaas.

voeding tips eetdagboekje isabel

  • Dan maak ik zeker ALTIJD ruimte voor lekkere dingen (soms iets te veel ruimte hihi) dit keer eet ik een paar Raffaelo’s!

voeding tips eetdagboekje isabel

Dit was wat ik de afgelopen dagen at! Wil je mij nog blijven volgen op weg naar het podium? Kijk dan eens op mijn Instagram: @isabelhuis.

Groetjes!
Isabel


gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.