eetdagboekje iquel

HET EETDAGBOEKJE VAN IQUEL

We delen regelmatig eetdagboekjes van mensen met verschillende doelen en levensstijlen. Een eetdagboekje is dus niet bedoeld om over te nemen, maar om inspiratie uit te halen! Vandaag een eetdagboekje van Iquel.

Een bijzonder goeiedag dames en heren, mijn naam is “Iquel” en ik heb het genoegen om met jullie mijn eetdagboek te mogen delen. Ik zal voordat ik ga beginnen eerst nog eens even een klein stukje over me zelf vertellen, zodat jullie een beetje een beeld hebben van mijn levensstijl, klaar voor? Okeeee komtieee!!

Wie ben ik ?

Zoals hiervoor ook al benoemd mijn naam is “Iquel”, ik ben 26 jaar en ben momenteel woonachtig in Spijkenisse. In het dagelijks leven hou ik me bezig met het volgende:

 • Fulltime baan (Defensie)
 • Sporten (Fitness)
 • Het coachen van andere in de sportschool
 • Cirquittrainingen geven
 • Motiverende content maken voor social media
 • Mijn dochter (4 jaar)

Als je een druk schema hebt doordeweeks ben je vaak van A naar B aan het rennen. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar juist om die reden is het voor mij belangrijk om goeie maaltijden naar binnen te krijgen. Met de dingen die ik doe in mijn leven merk ik dan ook dat mijn lichaam daar extra om vraagt en als er een ding is dat ik heb geleerd door de jaren heen, is het wel dat je altijd naar je eigen lichaam moet blijven luisteren, die weet namelijk meestal wel precies wat het nodig heeft.

Hoe bereid ik me voor?

 Ik hou zelf persoonlijk heel erg van lekker eten en heb af en toe best wel veel last van (zoals ze dat zo mooi noemen) “cravings”. Cravings kunnen best verleidelijk zijn, maar als je goed voorbereid bent kun je ze enigszins bestrijden.  Ik doe dat zelf (zoals ze dat ook weer heel mooi noemen) door middel van “mealpreps”. “Mealpreps” zijn eigenlijk gewoon zelf gemaakte maaltijden die je hebt voorbereid en bewaart in bakjes. Dit is voor mij de meest ideale manier om vier redenen:

 1. Ik onderdruk de “cravings” enigszins want ik heb gewoon eten bij me waardoor ik dus minder snel in de verleiding kom om iets op straat te gaan kopen.
 2. Dit scheelt enorm in de tijd doordeweeks, het creëert veel meer rust in je hoofd en je hoeft niet meer na te denken over wat je gaat eten want het is al geregeld.
 3. Ik maak gezonde maaltijden en zorg dat het bevorderend is voor mijn spieropbouw en alle andere dingen die ik doe in mijn leven.
 4. Na het trainen in de sportschool staat je maaltijd al helemaal voor je klaar.

Persoonlijk adviseer ik mensen ook altijd om dit te doen, het heeft namelijk best veel voordelen en al helemaal als je een druk schema hebt doordeweeks. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook heel belangrijk om gezonde voeding binnen te krijgen voor de groei van mijn lichaam, ik hecht namelijk heel veel waarde aan fit zijn, je fit voelen en er fit uit zien.

eetdagboekje iquel

Mijn dagboek (Dag 1)
Ontbijt:

 Ik ben ontzettend fan van pannenkoeken, maaaaar….. Ik zou “Iquel” niet zijn als ik niet een manier zou zoeken om ze op een gezonde manier te eten. Daarom eet ik dan ook “Oats pancakes”, oftewel “havermout pannenkoeken”

Ik serveer deze meestal met vers fruit zoals: aardbeien of banaan.

De pannenkoeken bevatten de volgende ingrediënten:

 • 75G Havermout
 • 1 Banaan
 • 1 ei
 • 1 scoop vanille whey eiwit poeder
 • 100ml almond melk (normale melk kan ook)
Snack 1:

Proteinbar en stukjes fruit naar keuze (dit kan zijn: banaan, mango, kiwi, ananas, watermeloen etc. het ligt er maar net aan waar ik zin in heb)

Lunch:

Nou komt het leuke haha, maar mijn lunch bestaat dus eigenlijk uit een van mijn “mealpreps”, dus dat zou dus hetzelfde kunnen zijn als mijn avondeten. Maar gelukkig ben ik voorbereid en heb ik verschillende gerechten gemaakt dus ik kan er variatie in houden.

Voor vandaag is het:

 • Basmati rijst
 • Kipfilet reepjes
 • Groentemix (doperwten, mais, wortels, paprika)

Klinkt misschien heel saai en droog, maar dit geeft wel voldoende brandstof en voedingswaarden om mijn doelstellingen te kunnen behalen.

Snack 2:

Cashewnoten (ongezouten)

Avondeten:

Vandaag heb ik de keuze gemaakt om het volgende te eten:

 • Fusili (pasta)
 • Tomatensaus
 • Magere rundergehakt
 • Italiaanse groentemix
Snack 3:

Stukjes kipfilet met verse paprika stukjes.

Cheatday:

Mijn favoriete dag is aangebroken, soooo let’s celebrate!!! Haha, om heel eerlijk te zijn maak ik het niet echt te gek op deze dag ik blijf eigenlijk gewoon leven volgens de begrippen van het gymjunkie lifestyleplan. Ik vind namelijk niet dat ik op deze dag helemaal los moet gaan en maximaal calorieën naar binnen moet werken. Ik kies er daarom simpelweg voor om voor een cheat meal te gaan.

Ontbijt:

 Het is een mooie dag en we willen niet te gek doen dus vandaag gaan we het doen met het volgende:

 • Pompoenbroodje
 • Kipfilet
 • Komkommers
Snack 1:

 Wederom kies ik weer voor mijn favoriete snack:

 • Proteinbars (Het merk Barebells is een aanrader)
Lunch:

Vandaag valt de keuze voor een van mijn “mealpreps”, wat een feest ik hoef hier dus ook al niet meer over na te denken. Vandaag eet ik:

 • Basmati rijst
 • Spinazie
 • Pangasius filet
Snack 2:

 Het is cheatday dus we gaan vandaag een beetje afwijken van het normale, dus de keus is vandaag gevallen op: een kinderbueno.

eetdagboekje iquel

Avondeten:

Oehhh it’s the moment I’ve been waiting for, vandaag gaan we eens eventjes mooi kiezen voor een heerlijke meal van de KFC (Kentucky Fried Chicken). En wat nemen we dan:

 • Variatie boxmeal (hier zitten stukjes kip in, mais kolf, frietjes en wat drinken)
 • Kipburger
Snack 3:

Om het af te sluiten kies ik dan toch weer voor iets gezonds, ik ga voor de notenmix van “Myprotein” in de smaak barbecue.

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om mijn blog te lezen, op deze manier hebben jullie een kleine sneak peak kunnen krijgen over wat ik eet en hoe ik leef om mijn doelen te kunnen behalen. Mocht jij nou vragen hebben, tips willen of gewoon zin hebben om een keer samen met mij te trainen? Dan kun je mij gerust een DM sturen via Instagram. Ik ben te vinden op de pagina: @i.b.motivated, laten we elkaar volgen ik ben namelijk ook benieuwd naar jouw verhaal.

Zoals ik zelf altijd zou zeggen: Stay motivated guys!

Wil jij ook starten met de Gymjunkie Lifestyle? Dan kun je in onze shop het plan bestellen met de kortingscode ”iquel10” .

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.