Het eetdagboekje van @getfitwithrowena

Hoi, mijn naam is Rowena, jullie kennen mij misschien wel van mijn blog ‘getfitwithrowena‘. Sinds een paar jaar heb ik mijn liefde voor fitness ontdekt en is het meer dan een hobby geworden. Het is nu echt mijn passie en ik vond het altijd al inspirend en motiverend om andere blogs te lezen en ik dacht, dit wil ik ook. En zo ontstond ‘getfitwithrowena’.

Sinds afgelopen Juni ben ik nu bezig en vind het zo leuk om andere te motiveren en helpen. Ik krijg zoveel vragen en leuke reacties , wat me echt goed doet, dat is precies wat ik wil en dat motiveert mij ook weer. Nu ben ik naast fitnessaddict ook een echte foodjunkie. Ik kan niet zonder eten en ik denk hele dag aan eten. Jup klinkt psycho maar het is echt zo hihi. En naast healthy food neem ik zo nu en dan ook gewoon eens wat lekkers natuurlijk. Je leeft maar 1x en ik vind dat genieten daar ook bij hoort! Des te makkelijker is het vol te houden en zo blijft een voedingsschema of dieet ook leuk!

Nu vroeg Cynthia mij om een eetdagboekje bij te houden en dat vond ik een erg leuk idee. Ik moet er wel bij zeggen dat jullie je niet teveel aan mijn( of andermans) eetpatroon vast moeten houden, aangezien ieders lichaam anders is en anders werkt. Wat voor mij werkt, werkt voor een ander misschien wel helemaal niet. Mijn voedingsschema word in elkaar gezet doormiddel van mijn wensen en wat mijn lichaam nodig heeft. Iemand met fysiek zwaar werk heeft lichamelijk meer nodig dan iemand met een kantoorbaan bijvoorbeeld. Ik eet 6 a 7 keer per dag waaronder meestal 4 a 5 kleinere porties en 2 a 3 grotere. De grote porties zijn meestal ontbijt, maaltijd na de training en diner. Kleinere porties zijn meestal mijn pauzes op het werk en mijn maaltijd voor het slapen.

” Wat voor mij werkt, werkt voor een ander misschien wel helemaal niet. ”

 

 

 

Als jullie mij al kennen van mijn blog weten jullie waarschijnlijk wel dat ik vrijwel geen koolhydraten eet, maar echt alleen na mijn training. Ik ontbijt dus niet met havermout of pannenkoeken zoals vele, en ook geen rijst, pasta of aardappeltjes bij het dinner voor mij. Ik eet lowcarb (koolhydraat arm) en dat wil zeggen dat ik vooral veel groenten, mager vlees en eiwitten eet, wat fruit tussendoor en alleen koolhydraten wanneer ik ze nodig heb, en dat is na mijn trainingen. Ik gebruik koolhydraten dus als een refeed voor mijn lichaam. Ik heb zo leren eten doordat ik 6 maanden Personal Body Plan heb gedaan, en daarbij deed ik mijn eten niet tracken maar woog af met handjes. Dus bijv een handje rood fruit, een handje noten, etc etc. Doordat je haast geen koolhydraten eet is het ook niet perse nodig om te tracken omdat je al laag in kcal zit.

image-431-1

Het is niet verstandig om koolhydraten helemaal uit je dieet te halen, want je hebt ze echt nodig. Je lichaam heeft energie nodig en eerlijk is eerlijk, je lichaam haalt energie uit koolhydraten. Vandaar dat ik na het trainen een koolhydraat maaltijd neemt, om mijn lichaam weer energie te geven, nadat je je net hebt uitgeslooft in de gym! Dit werkt voor mij perfect, en ik heb er enorme progressie mee geboekt. Maar gun je lichaam na een tijdje ook een lekkere cheatmeal. Omdat ik koolhydraat arm eet en laag in kcal eet is het verantwoord om mijn lichaam soms een boost te geven, en dat doe je dan met een lekkere cheatmeal waar je lichaam naar hunkert maar waar je zelf ook naar uit kunt kijken. We blijven tenslotte mensen , en lekker eten moet kunnen op zijn tijd! Ik heb een tijdje geprobeerd om koolhydraten toe te voegen in mijn voeding, maar dan wel in lage kcal zoals rijstwafels en crackers, en savonds bijv. rijst of aardappeltjes, maar dit pakte voor mij niet goed uit. Mijn lichaam raakte overstuur en ik had elke dag een opgezette buik waar je bang van werd. Mijn progressie verdween als sneeuw voor de zon , en ik baalde behoorlijk! Dit werkt dus voor mij gewoon niet, en er zat dus niks anders op om gewoon weer met mijn eigen patroon verder te gaan wat ik geleerd heb bij Personal Body Plan.

Nu jullie mijn eetpatroon kennen neem ik jullie mee in mijn dagboekje. Ik sport meestal in de ochtend, omdat ik het heerlijk vind om de dag te beginnen met een training. Niet alleen omdat je dan de hele dag fit bent en daar de hele dag profijt van hebt, maar ook omdat ik dan savonds lekker mijn eigen dingen kan doen. Zoals bloggen of lekker op de bank een filmpje kijken. Mijn dagen zien er dus vrijwel hetzelfde uit, maar toch zet ik het even op een rijtje voor jullie.

img_0657-edit-2-1

Maandag
6:00 – Ik ontbijt met 250gr magere kwark van Optimel 0%vet. Meestal in de smaak perzik/vanille of appel/kaneel. Absoluut één van mijn favoriete! Daarbij eet ik 150 gr rood fruit en omdat ik van hartigheid houd maar geen vette noten of chocola wil toevoegen , doe ik er een klein handje whey crispy’s bij. Dit zijn eitwitballetjes zonder smaak maar die je net even die extra bite geven. Je kunt ze bestellen bij Body & Fit.
08:30 – Maaltijd na de training, 1 banaan en een eiwitshake. Eiwitshake neem ik met melk.
10:00 – 1e pauze op werk, tussendoortje , stuk komkommer.
12:00 – 2e pauze op werk, lunch, sla met tonijn uit blik (half blikje, op waterbasis en uitgelekt), en 1 groene appel.
14:30 – 3e pauze werk, tussendoortje, een klein bakje met worteltjes.
18:30 – Dinner, 1 kipschnitzel met 200 gr erwtjes , 100gr champions en beetje appelmoes.
21:00 – late night snack, voor het slapen gaan, gekookt eitje met een beetje zout.

Dinsdag
6:00 – ontbijt 250gr magere kwark Optimel 0%vet, 150 gr rood fruit en handje whey crispy’s bij.
08:30 – Maaltijd na de training, 1 banaan en een eiwitshake. Eiwitshake neem ik met melk.
10:00 – 1e pauze op werk, tussendoortje , stuk komkommer.
12:00 – 2e pauze op werk, lunch, sla met tonijn uit blik (half blikje, op waterbasis en uitgelekt), en 1 groene appel.
14:30 – 3e pauze werk, tussendoortje, een klein bakje met worteltjes.
18:30 – Dinner, 1 kipschnitzel met 200 gr erwtjes , 100gr champions en beetje appelmoes.
21:00 – late night snack, voor het slapen gaan, gekookt eitje met een beetje zout.

image-431-1

Woensdag (rustdag)
8:00 – Woensdag is mijn rustdag en kan ik wat langer in bed blijven liggen en ontbijt ik meestal wat later. Ontbijt 250gr magere kwark Optimel 0%vet, 150 gr rood fruit en handje whey crispy’s bij.
10:00 – 1e pauze op werk, tussendoortje , stuk komkommer.
12:00 – 2e pauze op werk, lunch met carpaccio en 1 groene appel.
14:30 – 3e pauze werk, tussendoortje, een klein bakje met worteltjes.
18:30 – Dinner, 1 kipschnitzel met 200 gr broccoli , 100gr champions en beetje appelmoes.
21:00 – late night snack, voor het slapen gaan, gekookt eitje met een beetje zout.

Donderdag
6:00 – ontbijt 250gr magere kwark Optimel 0%vet, 150 gr rood fruit en handje whey crispy’s bij.
08:30 – Maaltijd na de training, 1 wrap met mager gehakt, gekruid met texmex kruiden en rode ui er door, en een eiwitshake. Eiwitshake neem ik met melk.
10:00 – 1e pauze op werk, tussendoortje , stuk komkommer.
12:00 – 2e pauze op werk, lunch, 2 gekookte eitjes en 1 cup a soup tomaat.
14:30 – 3e pauze werk, tussendoortje, 6 augurken met een velletje kipfilet er omheen.
18:30 – Dinner, 1 kipschnitzel met 200 gr broccoli, 100gr champions en beetje appelmoes.
21:00 – late night snack, voor het slapen gaan, handje rode druiven.

img_2018-1

Vrijdag
6:00 – ontbijt 250gr magere kwark Optimel 0%vet, 150 gr rood fruit en handje whey crispy’s bij.
08:30 – Maaltijd na de training, 1 wrap met mager gehakt, rode ui, gekruid met texmex kruiden en een eiwitshake. Eiwitshake neem ik met melk.
10:00 – 1e pauze op werk, tussendoortje , stuk komkommer.
12:00 – 2e pauze op werk, lunch, 2 gekookte eitjes en een groene appel.
14:30 – 3e pauze werk, tussendoortje, een klein bakje met worteltjes.
18:30 – Dinner, 1 zalm filet met 200 gr peultjes, 100gr champions en beetje appelmoes.
21:00 – late night snack, voor het slapen gaan, handje rode druiven.

Zaterdag (rustdag)
8:00 – Zaterdag is mijn rustdag en kan ik wat langer in bed blijven liggen en ontbijt ik meestal wat later. Ontbijt 250gr magere kwark Optimel 0%vet, 150 gr rood fruit en handje whey crispy’s bij.
10:00 – 1e pauze op werk, tussendoortje , stuk komkommer.
12:00 – 2e pauze op werk, lunch, sla met tonijn uit blik (half blikje, op waterbasis en uitgelekt), en 1 groene appel.
14:30 – 3e pauze werk, tussendoortje, een klein bakje met worteltjes.
18:30 – Dinner, 1 beefburger met 200 gr broccoli , 100gr champions en beetje appelmoes.
21:00 – late night snack, voor het slapen gaan, gekookt eitje met een beetje zout.

image-464-1

Zondag
8:00 – Op zondag doe ik meestal cardio en wat extra buikoefeningen. De sportschool is op Zondag later open dus ontbijt ik ook iets later. Op zondag mag ik 1 refeed maaltijd (wanneer ik behoefte eraan heb) en dan neem ik meestal pannenkoeken, of een lekkere omelet met groenten op boterham, en anders ontbijt ik gewoon met kwark zoals ik altijd doe.
10:30 – Maaltijd na de training, 1 banaan en een eiwitshake. Eiwitshake neem ik met melk.
12:00 – lunch , sla met tonijn, verse soep, of net wat er in huis is. Op Zondag doen we altijd boodschappen dus maak ik meestal de restjes op.
14:30 – tussendoortje , fruit , augurken of worteltjes.
18:30 – Dinner, Mager vlees of vis met groenten, champions en beetje appelmoes. ( eens in de zoveel tijd uit eten op Zondag).
21:00 – late night snack, voor het slapen gaan, handje rode druiven, stuk komkommer en een gekookt eitje.

Als jullie het leuk vinden kunnen jullie mij volgen via mijn Instagram ‘getfitwithrowena’.

*Leer alles over de juiste voeding om jouw doelen te behalen met het boek Fitchef + 105 makkelijke eiwitrijke recepten! Klik hier voor meer info. 


fitchef-banner

6 Reactie's
 • Naomi
  Geplaatst op 21:35h, 24 december Beantwoorden

  Het is allemaal wel heel erg hetzelfde… en idd ik snap het laag in koolhydraten zitten, maar je hersenen en rode bloedlichaampjes hebben echt koolhydraten nodig. Dus ga er niet te laag in zitten.

  • Rowena
   Geplaatst op 08:29h, 27 december Beantwoorden

   Dit werkt voor mij, en ieders lichaam is anders. En het is niet zo dat ik helemaal geen koolhydraten eet he. Ik weet ook wel dat je ze ook nodig hebt en dit is maar een voorbeeld van een week hoe ik eet en dit is ook elke week anders natuurlijk. Er zijn altijd mensen die er anders over denken maar dit is hoe het bij mij werkt en daar gaat het om 🙂

 • Rowena
  Geplaatst op 08:58h, 27 december Beantwoorden

  Het werkt voor iedereen anders en dit werkt voor mij goed. Het is ook niet dat ik nooit koolhydraten eet he, ik krijg er voldoende binnen! En dat het veel hetzelfde is wil niet zeggen dat het er elke week zo uit zit. Dit is gewoon een voorbeeld dagboekje van wat ik zoal eet. En iedereen mag er anders over denken, ieders lichaam werkt anders maar dit werkt voor mij en daar gaat het om 🙂

 • Pingback:Rowena's favoriete oefeningen! - Gymjunkies l Fitness, food & loveGymjunkies l Fitness, food & love
  Geplaatst op 11:10h, 29 januari Beantwoorden

  […] artikel lezen. Vorige keer vroeg Cynthia mij om een week een voedingsdagboekje bij te houden die je hier kunt lezen. Dit keer schrijf ik over hoe ik train en wat mijn favoriete oefeningen […]

 • Piessens
  Geplaatst op 09:48h, 31 januari Beantwoorden

  Hallo Rowena
  Ik zelf ben nu bezig met een voedingsschema aan het opstarten en ik ben volledig het noorden kwijt. Ik had eerst een voedingsschema gekocht. Maar ben daar bedrogen uitgekomen. het was een richtlijn.. en niet echt een persoonlijk schema. IK ben nu aan het cutten en zit op 1666 kcal per dag. Kun jij mij meer op weg helpen. Dat zou gewoon de max zijn.

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 10:05h, 31 januari Beantwoorden

   Hoi! Je kunt Rowena bereiken via haar Instagram, die staat onderin de blog. Wil je graag op maat gemaakte schema’s dan kun je ons ook mailen. Bij ons zijn ze echt op de persoon afgestemd:). Je kunt de succesverhalen lezen op onze website. Mijn email is: Cynthia@gymjunkies.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.