eetdagboekje, voeding, gezondheid

HET EETDAGBOEKJE VAN JOHANNA

We delen regelmatig eetdagboekjes van verschillende mensen, zodat jullie wat food inspiratie kunnen halen uit andersmans voedingspatroon. Niks is in onze ogen goed of slecht. We zijn allemaal anders en laten we vooral elkaar inspireren en van elkaar leren. Vandaag deelt Johanne haar eetdagboekje van een normale dag en een cheatday! 

Hey iedereen! Laatst kreeg ik een super leuk berichtje met de vraag of ik een eetdagboek wilde bijhouden voor Gymjunkies. Natuurlijk wilde ik dit. Ik ben misschien ‘maar’ een beginner, maar dat maakt een eetdagboek niet minder interessant. Hoop ik, haha.

EVEN VOORSTELLEN

Mij naam is Johanne Levinsky. Oorspronkelijk kom ik uit Groningen, maar drie jaar geleden verhuisde ik naar Heerenveen en inmiddels zijn mijn vriend en ik in het midden van het land gevestigd. Ik werk als freelance tekstschrijver en rijd (nog steeds) twee keer per week naar Groningen om daar gezellig op kantoor te zitten. Verder ben ik een echte huismus en vind ik het heerlijk om te lezen, Netflixen en aan mijn webshop Miss Petite te werken.

DE KNOP GING OM

Het grote nadeel van huismus & freelancer (veel thuiswerk) zijn is dat je bijna niet beweegt. Na jarenlang op de bank te hebben gezeten, ging een paar weken geleden de knop bij mij om. Ik stelde een workoutschema en beloningssysteem op, en wonder boven wonder werkte het. Het is me nog nooit eerder gelukt om meer dan één keer per week te sporten en nu ineens doe ik het bijna iedere dag! Soms wel twee keer op een dag. Dat is voor sommigen een hele normale prestatie, maar ik ben er flink trots op. Als ik thuis werk doe ik ‘s ochtends een ronde krachttraining en af en toe pak ik de spinning fiets erbij.

Sinds ik ben begonnen met sporten, houd ik me ook actiever bezig met gezond(er) eten. Of ja, laat ik het anders noemen: gebalanceerder eten. Het liep voorheen helemaal uit de hand (voorbeeld: ‘s ochtends eerst een home made chocolate chip cookie, paprika chips als tussendoortje, bitterballen als vieruurtje en een flinke bak avondeten als afsluiter). Die dagen liggen nu (meestal, zoals je kunt zien op mijn insta @eersthettoetje) achter me.

Zaterdag – cheatday

* ‘s Ochtends eet ik braaf drie crackers met pindakaas en wat aalbessen ernaast. Ook drink ik een hele fles water om de dag goed mee te beginnen.

eetdagboekje, voeding, gezondheid

* Voordat we vertrekken eet ik nog een paar chipjes (Lays barbecue ham) om de ‘honger’ te stillen

* ‘s Middags zijn mijn vriend en  ik de hele middag in een motorwinkel te vinden, dus eten schiet er een beetje bij in. Ik eet een paar snoepjes en drink een bakje waterkoffie (blegh) met een flinke klont suiker

* Het plan is om thuis te eten, maar we hebben zo’n honger dat we op de terugweg stoppen bij McDonald’s. Ik eet een medium McChicken menu en test de nieuwe McFlurry Apple Pie Toffee (lekker!). Stiekem heb ik nog steeds honger, maar besluit slim te zijn door niet meer te bestellen.

eetdagboekje, voeding, gezondheid

Maandag

* Ik begin de thuiswerkdag om half 9 en eet een bakje yoghurt met honing, aalbessen en een kleeeein beetje geraspte Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker (telt bijna niet, vind ik).

eetdagboekje, voeding, gezondheid

* Tussendoor eet ik een paar crackers zonder beleg, want anders overleef ik het niet tot de lunch.

* Ik doe een workout voor de lunch aan en gooi daarna twee bietenbroodjes (van de Albert Heijn) in de oven en maak roerei met Italiaanse kruiden, tomaat en avocado. Lekker, maar was lekkerder geweest met een ‘normaal’ broodje. Ik houd van biet, maar niet hierin.

eetdagboekje, voeding, gezondheid

* ‘s Middags eet ik een bakje watermeloen (voorgesneden door AH)

eetdagboekje, voeding, gezondheid

* En ik sluit de dag af een maaltijdsalade met pittige kip en aardappeltjes en een klein stuk Turks brood met pesto. Yum!

Je kunt Johanne volgen via haar instagram.


gezond afvallen gymjunkies

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.