HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

HET EETDAGBOEKJE VAN @DENISSEENK

Hi allemaal!

Onlangs ben ik door Gymjunkies gevraagd om mijn eetdagboek voor een week te delen. Nu moet ik zeggen dat dit elke week, met name in het weekend, erg verschilt! Ik zal mezelf eerst even kort voorstellen. Mijn naam is Denise Enk, 22 jaar oud, 1.79m lang en sinds een aantal jaren echt een ‘gymjunkie’. Het geeft me een bepaalde kick wat velen van jullie vast herkennen. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding International Leisure Management op de NHTV in Breda.

In het dagelijks leven ben ik veel bezig met een actieve en gezonde lifestyle, hoewel ik het ook heerlijk vind om te luieren en lekker te ontspannen met een zak Doritos of mijn Tony’s Chocolony. Omdat dit dus over een levensstijl gaat is balans voor mij de key to success, hoe cliché het misschien ook klinkt. Dit niet alleen op het gebied van sport maar ook qua voeding.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

Al sinds ik klein ben heb ik veel verschillende sporten beoefend, waaronder atletiek, tennis, streetdance, hiphop, (klassiek ballet!) en volleybal. Ik ben altijd een energiek kind geweest dat bijna alles wel leuk vond. Mijn ‘fitness journey’ is eigenlijk begonnen na een heftige periode in mijn leven, waarover sommigen misschien al wel eens iets voorbij hebben zien komen op mijn Instagram. Naast fitness/fashion foto’s, feestjes, maaltijden, selfies etc. ben ik ook open over de ‘’minder leuke’’ dingen.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

Om het zo kort mogelijk te houden; Op de middelbare school ontwikkelde ik een eetstoornis die van kwaad tot erger werd, waardoor het mijn dagelijkse leven beheerste en ik niet meer de dingen kon doen die ik wilde. Ik was zowel mentaal als fysiek zwak en sporten (als ik daar überhaupt de energie nog voor had) deed ik puur om kcal te verbranden. Ook in die tijd hield ik een eetdagboek bij. Nu vele jaren later is mijn mindset 180 graden omgedraaid en is mijn relatie met eten compleet veranderd. Ik geniet ervan en eet dan ook eigenlijk bijna alles. Ik probeer er elke dag voor te zorgen dat ik de juiste voedingstoffen binnenkrijg en genoeg proteïne, verder ben ik niet heel erg strikt. En daar komt ie dan, mijn eetdagboekje!

 

MAANDAG

Na een feest-weekend met niet al te gezond eten (en slaap) was ik vastberaden de week wat gezonder te beginnen. Slaaptekort zorgt bij mij helaas soms voor wat unhealthy cravings. Zo zag mijn dag eruit:

In de ochtend had ik 300ml yoghurt met schuddebuikjes, een glas perensap en 2 crackers met pindakaas. In de middag at ik een aantal poffertjes die nog over waren van het weekend met wat poedersuiker. Daarnaast maakte ik 2 crackers met kipfilet en 2 gekookte eitjes. Aan het einde van de middag was het tijd voor een 1,5 uur durende legday, waarna ik altijd veel honger krijg. Ik at wat salade met tomaat, avocado en tonijn, iets wat ik elke dag wel zou kunnen eten! Als snack at ik 2 chocolate chip cookies.

S’ avonds had ik pasta (penne) gekookt met een saus van kipgehakt, een roerbakmix met o.a. champignons, kruiden en tomatensaus. Als toetje had ik weer wat yoghurt met schuddebuikjes. Rond half 10 was het nog even tijd voor Netflix met een paar snacks: 2 handjes cashewnoten, wat dadels en 2 crackers met filet american.

 

DINSDAG

In de ochtend at ik een gekookt eitje met weer een bakje yoghurt met schuddebuikjes, dit maal met aardbeien. Daarnaast at ik 2 crackers met kipfilet. Ook al heb ik in de ochtend niet altijd even veel honger, ik probeer meestal stevig te ontbijten, zeker als er daarna een training op de planning staat.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

S’ middags at ik nog een gekookt eitje met noodles van Unox, een halve avocado, 2 plakjes kipfilet en als snack een paar stukjes chocola.

In de avond had ik rijst gekookt met wok paste curry, lemongrass & chili van Conimex met een Italiaanse roerbakmix en stukjes gebakken kip erdoorheen. Soms koop ik de groenten apart en maak ik het zelf klaar, maar zo’n roerbakmix waar alles al inzit is toch best ideaal! Als toetje had ik weer wat yoghurt.

In de avond had ik als snack wat toastjes gemaakt met filet american en wat plakjes kip. Aangezien het relax time was heb ik ook nog een glas witte wijn op (wat heel soms gebeurd doordeweeks) met wat chipjes van Lays Oven Baked.

 HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

 

WOENSDAG

Deze dag had ik redelijk uitgeslapen en begon mijn ontbijt laat. Ik at 2 crackers met kip en een paar havermoutkoekjes met groene thee. In de middag dronk ik een van mijn favoriete smoothies van Innocent, die ik elke dag wel kan drinken. Ook had ik een bakje kwark met aardbeien, bosbessen en wat cruesli. Daarnaast had ik nog een gekookt eitje en 2 crackers met kalkoenfilet. Als snack at ik 1 pakje Sultana kaneel en wat groene olijven, gewoon omdat ik daar zin in had. (Ik eet vaak vreemde combinaties achter elkaar)

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

S’avonds at ik macaroni met gehakt en groenten. Als toetje had ik de helft van een pot Danio leeggegeten met de smaak Kokos & Limoen, de lekkerste vind ik. Later op de avond had ik als snack een pindacrunch reep van Zonnatura en wat komkommer met aromat.

 

DONDERDAG

Deze dag had ik als ontbijt 3 crackers met filet american en 3 crackers met kalkoenfilet. Daarna ben ik gaan trainen maar omdat mijn ontbijt niet zo kcal rijk was merkte ik dit aan mijn energielevel. Toen ik thuiskwam at ik 250gram Campina kwark met vanille smaak, wat rijk is aan proteïne. Daarnaast at ik nog 2 crackers met kalkoenfilet. Als tussendoortje at ik 2 plakjes peperkoek met een dun laagje boter.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

Omdat ik pas om half 9 thuis was heb ik een diepvries maaltijd gemaakt van Iglo. Ik ben echt fan van deze maaltijden aangezien je binnen 9 minuten en voedingsrijke maaltijd klaar hebt als je niet zoveel tijd hebt of zin hebt om te koken. Ook zijn er heel veel soorten te koop. Ik had pasta met spinazie en kipfilet gekozen. Hierna zat ik behoorlijk vol en heb die avond ook alleen nog wat kroepoek gegeten en een stukje chocola.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

 

VRIJDAG

Ik begon deze dag met een halve bak Campina magere kwark vanille en een hard gekookt eitje en ben daarna richting de sportschool gereden voor een upper body workout van een uurtje. Na een geslaagde laatste training van de week at ik 3 volkoren crackers met kalkoenfilet, 1 eierkoek en een glas ice tea green. Normaal gesproken heb ik veel honger na een training maar nu viel dat erg mee.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

Als avondeten at ik een bord vol paella met kip én garnalen, heerlijke combinatie! Naast kip houd ik ook ontzettend veel van vis, waar ook lekker veel proteïne in zit. Daarnaast dronk ik nog een glas ice tea green. Later op de avond at ik als snack een paar vers gemaakte gehaktballetjes en had mijn moeder een heerlijke schaal apple crumble gemaakt met havermout. Zeker als deze nog warm is van de oven is dat echt genieten!

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

 

ZATERDAG

Als ontbijt had ik deze dag een croissant, gekookt eitje, en nog een stukje apple crumble met havermout.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENKHET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

In de middag dronk in mijn favoriete chocolademelk, namelijk Cocio! In de winter drink ik ook heel vaak warme chocomelk met slagroom, waar ik dan echt weer verslaafd aan raak haha. Omdat die avond mijn vriend zijn verjaardag vierde at ik expres niet teveel die middag en nam ik alleen nog een appel en een stukje chocola.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

Als avondeten had ik een salade met pasta, tonijn, sperziebonen, dressingsaus, olijven en croutons. Het toetje sloeg ik maar eventjes over. Tijdens het feest gingen er veel snacks doorheen waaronder chips, nootjes, kispiesjes, gehaktballetjes, gevulde snacks en behoorlijk wat glazen wijn.

 

ZONDAG

Na lekker lang uitgeslapen te hebben maakte ik een tosti met plakjes kip en kaas (ik lust alleen gesmolten kaas trouwens) en een gebakken ei, wat altijd wonderen doet bij mij na een avondje drinken.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

In de middag at ik als snack wat pepernoten en een paar crackertjes maar had verder geen honger. ‘s Avonds had ik aardappeltjes met broccoli en kipgehakt met kruiden gemaakt. Als toetje at ik wat yoghurt met schuddebuikjes en later op de avond at ik nog wat cashewnoten als snack.

HET EETDAGBOEKJE VAN DENISE ENK

En zo zag mijn eetdagboek eruit!

Liefs, Denise

Bekijk hier meer eetdagboekjes van mannen of vrouwen

Wil je meer van Denise zien? Je kunt haar volgen op Instagram!

 

Wil jij hulp om je doelen te bereiken? Wij maken schema’s op maat, met of zonder whats app coaching. Hier vind je succesverhalen en onze werkwijze. Stuur een mailtje naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie:)! 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.