dipje

HELP, IK ZIT IN EEN DIPJE

Soms kom je in een dipje terecht.. Dat maken we allemaal wel eens mee. Het is heel menselijk en niets om je voor te schamen. Maar een dipje is niet het einde van de wereld, sterker nog; je leest hieronder hoe je dipje je zelfs vooruit kan helpen! 

WANNEER HET EVEN WAT MINDER GAAT

Wat we vaak onbewust overbrengen op social media is dat het altijd “perfect” gaat of het leven “perfect” is. We willen natuurlijk vooral leuke dingen posten of schrijven, omdat ons doel is dat mensen blij en gelukkig worden. En meestal zijn wijzelf ook blij maar dit is echt niet altijd het geval. Dipjes zijn er van tijd tot tijd. Ik ervaar ze op dit moment, mijn vrienden hebben ze, mijn familie heeft ze. Je kunt niet altijd op de piek van je bestaan leven. En dat hoeft ook niet. Het leven kent zijn ups en downs. Een periode van opwinding en blijheid wordt vanzelf opgevolgd door een periode van mindere gevoelens.

HET IS OKE, HET IS NIET ERG

Zoals ik al vertelde zit ik middenin zo’n dip op het moment. Ik voel me emotioneel, geestelijk leeg en ik ben snel moe.. Op zulke moment hebben de meeste mensen zin om op de bank te hangen en weinig zin om te werken bijvoorbeeld. Wat bij mij altijd helpt is om even een stapje terug te doen en het te accepteren. Ik weet dat dipjes komen en gaan, en dat het niet erg is om even minder in mijn vel te zitten. Soms weet ik niet eens waarom ik in een dipje zit. Wat ik dan doe is lief voor mezelf zijn, en zo zachtjesaan weer wat stappen richting de opwaartse spiraal zetten.

  • Zo ga ik dan lekker wandelen in het bos, mediteren, meer sporten (krachttraining in de sportschool), ook al heb ik geen zin. En merkte na drie dagen dat ik me veel fitter voelde.
  • Ik blijf gezond eten. Want meestal zodra een dipje komt opzetten komt ook het ongezonde eetfeest naar boven. Daar steek ik dan snel een stokje voor.
  • Ik schrijf ook altijd alles (mijn gedachten en gevoelens) op in mijn notitieboekje. Zodat je het een soort van je af schrijft en het kwijt bent.
  • Ik spreek met een vriendin af en gaan dan iets leuks doen.
  • Ik ga op tijd naar bed en slaap wat langer dan normaal.

En binnen een paar dagen zit ik dan weer in een goede, positieve energie. Ik voel me dan vaak fitter, liefdevoller, vrolijker, gelukkiger en heb ik weer zin om te werken. Alles waar je energie van krijgt helpt, dus kijk voor jou wat jou energie geeft en ga dat doen!

HET HELPT JE GROEIEN

Een dipje is vervelend en niet leuk maar aan de andere kant is het ook fijn. Oké, fijn denk je nu? Het is een signaal van je onderbewuste dat het leven op deze manier niet bij je past, en dat het tijd is voor verandering. Een paar dingen die ik ontdekte tijdens mijn dip:

  • Ik kom voor mijn gevoel te weinig in de natuur, terwijl me dat altijd zo gelukkig maakt.
  • Ik ben te veel in mijn hoofd bezig, terwijl als ik meer in het moment leef er niets aan de hand is.
  • Ik neem tussen mijn werk door te weinig pauze en daardoor ben ik mijn focus op een geven moment kwijt.
  • Ik heb een gebrek aan zelfliefde en ik wil dat graag gaan aanpakken door mijn belemmerende overtuigingen van vroeger onder ogen te komen.

Met deze inzichten ben ik meteen aan de slag gegaan. En ik gebruik deze inzichten om mijn leven de komende tijd in een andere richting te sturen, zodat ik weer iets dichter bij de persoon kom die ik ben, wat mij het gelukkigst maakt. Dit soort ‘downs’ zijn enorm leerzaam. En je hoeft er niet bang voor te zijn. Je mag je best een paar weken wat meer bleh voelen.

Maar ik vind: blijf er niet in hangen. Leer je les, start de spiraal omhoog voorzichtig weer op en kijk vooruit. Alles is tijdelijk, dus ook die dip. En jij bepaalt zelf hoe lang je erin wilt blijven zitten. Korte dipjes, lange dipjes. Het is allemaal prima. Het is jouw leven. Dus jij bepaalt wat er gebeurt.

Mijn advies: ga naar buiten, ga bewegen en wees lief voor jezelf. Zet kleine stappen in de juiste richting zonder jezelf te forceren. Dan is dat dipje zo weer achter de rug, heb je weer iets over jezelf geleerd en kom je razendsnel weer terug in die fijne vibe.

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.