risotto

HEERLIJKE RISOTTO MET PREI ONTBIJTSPEK & PECORINO

Melanie heeft vandaag weer een lekker receptje wat ze met ons wilt delen, dit keer geen toetje maar laat je verrassen door deze verrukkelijke avondmaaltijd. 

En als ik zeg heerlijk.. dan is het echt zo. Hap na hap, hemels 😍. Komt vast door die spek, want toen hij in de oven zat, rook dat alleen al fantastisch! 😉 Dit keer is het recept misschien iets minder slank dan je van mij gewend bent, aangezien deze 600kcal bevat, maar ik vond hem echt de moeite waard om te delen. En ach, het valt ook eigenlijk wel weer mee voor een diner, want het blijft balans plus je bent vrij om iets aan te passen. Kom’tie lekkerbekken!

INGREDIENTËN:

1 knoflookteen
2 sjalot
150g risottorijst
400ml groentebouillon
25g pecorino
300g prei
1 rode peper
50g ontbijtspek
60g rucola
1 el boter
1 el olie
Peper/zout

BEREIDINGSWIJZE:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bouillon voor de risotto klaar. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook in kleine plakjes of pers.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1min. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de korrels dit langzaam opnemen. Roer regelmatig!
  • Zodra de risotto de bouillon heeft opgenomen voeg je weer 1/3 toe, totdat je alle bouillon gebruikt hebt. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en vanbinnen een lichte bite. Dit duurt ongeveer 25min. Je kan nog wat water toevoegen als het nog verder moet garen.
  • Meng daarna de pecorino door de risotto.
  • Halveer ondertussen de prei in de lengte en snijd dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek in 8-10min krokant in de oven.
  • Verhit de olie in een pan en roerbak de prei en rode peper 6-8min.
  • Meng het prei-mengsel met de risotto en doe hier ook de helft van de rucola bij. Breng eventueel nog op smaak met peper. Zout is al door de bouillon/spek.
  • Verdeel de overige rucola over de 2 borden. Schep de risotto er bovenop en verkruimel het ontbijtspek eroverheen.
VOEDINGSWAARDEN:

Kcal: 605 – vetten: 25 – koolhydraten: 72 – eiwitten: 18

Lekker blijven eten en toch afvallen? Begin met het Gymjunkie Lifestyle Plan!

Ik ben inmiddels al 18 kg kwijt. Met code ‘melanie10’ ontvang je 10% korting op het plan.

En ben je nieuwsgierig naar mijn reis of nog meer recepten, dan kun je mij op Instagram vinden. Zou het leuk vinden om je daar terug te zien!

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.